C: hadi biraz oyun oynayalım..(devamlı güncellenecektir)(EPOSITE 2)....

yusufhh08

"ALışıLmışın Dışında..."
Reaction score
0
Her başarılı yapım gibi 2. sezon ile karşınızdayız:D. Dizilerde genellikle sezon aralarında altı aylık bir süre olur ama ben bunu size yapamıyacağım. Kıyamıyacağım:).
Biraz sonra nokta işaretinden sonra yeni bölüme gireceğiz. Size iyi seyirler, iyi keyif almalar.

İKİNCİ TOPİC SORULARIMmm

SORU 49-------------

Geç olsun da güç olmasın diyeceğim ama hem güç hem geç oldu:D. Yeni bölümün ilk sorusu:)

---Decantee günlerden bir gün üç tane soru yüzüğünü bulup, soru sormanın mutlak gücünü elde etmeye karar vermiş. Ancak bu sanıldığı kadar kolay bir iş değilmiş. Yüzüklerden ilki, Keshkül ve R_Y_A_N adlı büyücülerde saklıymış. Bu ikisi zalim ve çok akıllı büyücülermiş. Yüzüğü vermek için mutlaka bir şeyler isteyeceklermiş. Decantee bu yüzden bu yüzükleri efendi gibi istemeye değil de çalmaya karar vermiş. Gece gizlice bu büyücülerin yaşadıkları eve girmiş ama son teknoloji ile korunan evde hareket dedektörleri işleri gereği hareketi algılayıp alarmı çaldırmışlar. Bunu farkeden büyücüler onu zindana kapatıp öyle bir büyü yapmışlar ki, Decantee bundan sonraki hayatında soru bulmakta hep zorlanmış. Ama Keshkül diğerine nazaran biraz daha insaflı çıkmış, gece gizlice yüzüğü verip, ona bol şans dileyip gitmesine izin vermiş, giderken de ona bir zarf vermiş, ve ihtiyacın olunca açıp bakarsın demiş..
---Diğer yüzük de Zeynep isimli bir arı maja fanatiğindeymiş ve o da tüm kızlar gibi mücehverlerine ve dolayısıyla yüzüğüne çok düşkünmüş. Decantee düşünmüş ki "arı maja"yı bulup hediye edersem bu kıza belki bana yüzüğü vermeye ikna olur. "arı maja" nın nerede olduğunu araştırmış, ve görmüş ki kendisi faruk_berk isimli birisindeymiş. O da nereden çıktı diye düşünmüş, yoksa bir ipucu mu bu? Böyle ipucu olmaz deyip, bu adamı bulmuş ve ondan yüklü bir para karşılığında "arı maja"yı satın almış. Bu arı da bir yerden tanıdık ama hadi hayırlısı diyerekten onu Zeynep'e götürmüş. Kızcağız hediyesini alır almaz öyle bir sevinmiş ki, gözü ne yüzük görmüş ne de başka bir şey.
Görevin 2/3 lük kısmı (yüzde ile ifade etmek isterseniz %66 ama tam değil:)) tamammış.

---Decantee sevinçle yola koyulmak istemiş ama bir şey farketmiş. Dİğer yüzüğün nerede olduğunu bilmiyormuş. Kara kara düşünürken Decantee'ın aklına birden Keshkül'ün verdiği zarf gelmiş. Heyecanla zarfı açmış, ama zarfta istediği bilgi yerine R_Y_A_N imzalı bir not çıkmış. Notta şöyle diyormuş:
"Nereye gidersen git R_Y_A_N son yüzüğü bulmana engel olacak. "
Decantee'ın morali bozulmuş. Demek mektupları değiştirmiş bir şekilde kötü kalpli büyücü diye düşünmüş. Hemen Keshkül'ü aramış cepten (masallarda cep telefonu olmayacak diye bir şey yok değil mi?)
-Alo, ben decantee, ya seni çok rahatsız ettim Keshkül ama, şu son yüzüğün yerini bulamadım. Yardım edebilir misin?
-Oooo, sen hala orada mısın decantee, Hosefin'de olmalı yüzüğün birisi. Ayrıca sen bu soruyu çok uzattın kes istersen artık yavaş yavaş.
-decantee nerede neyi keseceğini bilir, ironi yapma bana
-Oooo, bizle işin kalmadı havalandın hemen. Yazdım bunu bir yere. zaten seni denemek için yanlış bilgi verdim, Allah bilir zeynep de yanlış yüzüğü vermiştir hadi canım naşşş.
Dıtt dıttt..
decantee duydukları karşısında şok olmuş. Bir ara Keshkül'ün gönlünü almam lazım diye düşünmüş ve yoluna devam etmiş.
Kafası o kadar karışmıştır ki, eski bir tanıdık olan, aynı zamanda bir evliya olan Kubadabad'a uğramaya karar vermiş. Ve tabii ki kararını uygulamış(ben karar verdim mi genelde uygularım:))
Eski dostu onu kapıda karşılar. Daha ağzını açmasına izin vermeden evliya olmanın verdiği kadim tecrübeyle ağzından şu sözler dökülür.
"Merak etme, elindeki yüzükler gerçek, aradığın son yüzük de ...................'da. Git al onu...

Hikayemiz bitti burada.
Şimdi size sorum.
Son soru yüzüğünün kimde olduğunu bulun..
Kolay gelsin..

CEVAP: http://www.frmtr.com/zeka-sorulari-...i-guncellenecektir-episode-2-decantee-10.html
CEVABI BİLEN=medikal...aferin aldı benden.

SORU 50----------

Geçende msn'de medikal bana bir kaç fıkra anlattı, gülmekten zaten ağrıyan boynum iyice kötü oldu. Oradan aklıma geldi. Bir fıkrayı gerçek yapmak nasıl olur diye.Bir tane fıkra vardır bilir misiniz? Bir nazi subayı 3 kişiyi sorgulaya almış . İşte ne olsun diyelim; Biri Alman, biri İtalyan, biri de Yahudi..Sorduğum soruları bilemiyeni de öldüreceğim demiş.
Alman'a sormuş;
-Buz dağına çarpıp batan geminin adı nedir=?
-Titanic..

İtalyan'a dönmüş ve sormuş?
-Titanik gemisinde kaç kişi ölmüştür, hangi yıl olmuştur?
-1496 kişi ölmüştür/ yıl 1912.

En son da Yahudi'ye dönmüş, ve sormuş sorusunu..
-Ölenlerin isimlerini say?
-.....

Komik bir fıkra. Ama daha komedi başlamadı.
Şimdi decantee size soruyor.
Titanic kazasında ölenlerin isimleri nelerdir?
Ciddiyim..q:
Tabii ki benim istediğim yolla vereceksiniz cevabı. Çok fazla araştırma yapmanıza gerek yok:)

CEVAP: http://www.frmtr.com/zeka-sorulari-...i-guncellenecektir-episode-2-decantee-14.html
CEVABI BİLEN=medikal...aferin aldı benden.

SORU 51----------

Bu soru da hiç beklemediğim bir anda aklıma gelen bir soru. Kolay mı zor mu siz bilin artık. Bence kolay...
Soru işareti yerine ne gelecek sorularını hiç sevmem ama bu fena olmadı. Sorunun ikinci bölümü de olacak umarım:)

Buyrun;

2-7-5-9-7-2-6-J(0)-7-4-A-A(0)/2-2(P)(0)-Q-4-K-3-A-8/7-4-8-10-10(0)-10-K-Q/A-5-J(0)-9-9(P)(0)-3-K-9/K-8-8(0)-10-3-6-6(0)-J/Q-J-Q-3-4-6-5-?

CEVAP: http://www.frmtr.com/zeka-sorulari-...i-guncellenecektir-episode-2-decantee-21.html
CEVABI BİLEN=R_Y_A_N...aferin aldı benden.

SORU 52----------

Çok basit bir soru, ama medikal'in cevap vermesi yasak, o biliyor çünkü:D
Soru aşağıda;

Medikal=19
R_Y_A_N=8
Keshkül=6
Fubel=5
Something=4
Zeynep=1
snn_exen=1
donie_darko=1
kubadabad=1

Çözün yukarıyı bakalım.

CEVAP: http://www.frmtr.com/zeka-sorulari-...ektir-episode-2-decantee-25.html#post10072964
CEVABI BİLEN=bluesworld...+14126 rep puanı aldı benden.

PUAN TABLOSU;
Medikal=19
R_Y_A_N=8
Keshkül=6
Fubel=5
Something=4
Zeynep=1
snn_exen=1
donie_darko=1
kubadabad=1
bluesworld=1

Yeni soruyla beraber puan tablosu sıfırlanmıştır. Bilginize.

SORU 53----------

Yeni sorumda pek fazla yazmama gerek yok. Siz çözersiniz.

soruvh5.jpg

http://img256.imageshack.us/img256/6366/********eo5.jpg

CEVAP: http://www.frmtr.com/zeka-sorulari-...i-guncellenecektir-episode-2-decantee-28.html
CEVABI BİLEN=bluesworld...aferin aldı benden.

SORU 54----------

Bu seferlik tam bir soru değil. Daha çok bir düşünme egzersizi gibi.
Nobel'in tarzında anlatayım:D
Geçenlerde Balıkesir'deki meşhur Kaz Dağlarına gezmeye gittim. Hazır gitmişken bir tracking yapayım dedim. Kendime bir başlangıç noktası seçtim ve belli bir rotayla zirveye kadar yürüdüm. Bu yürüyüşüm sabah 8:00 de başlayıp, akşam 18:00 de bitti.
Tam zirvede geceyi geçirdikten sonra sabah gene 08:00 de aynı rotadan geri indim. Bu sefer başlangıç noktama saat öğleden sonra 14:00 de vardım.
Ancak aklıma bir soru takıldı.
Acaba dedim kendi kendime, bu yürüyüş boyunca (iki gün boyunca), gidişte ve dönüşte tam aynı saatte, tam olarak aynı noktada hiç bulunmuş muyumdur?
Sizce bulunmuş muyumdur?
İspat edebilir misiniz?

78009wl1.jpg

SORU 55----------

Yeni sorum hayırlı olsun..
Hazır katılım artmışken....

Buyrun;

Eskilerden kimler kaldı değil mi? Bizim hafızalarımızda hep yaşayacaklardır..
Maalesef giden geri gelmiyor.....
1975?????????????****

Geri