C öğrenmek için en iyi editör Program Hangisi

adembarut

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar ben C öğrenmeye yeni başladım ve bir kaç editör denedim (dev, cfree falan) ama pek anlayamadım. şu an işin en başındayım. önce c öğrenip sonra c++ öğrenmeye çalışacam. bana güzel bir editör lazım.

birde sormam gereken
visual studio 2008 falan var
yada borland c++ builder.
bu programlar c yazmak için nasıl kullanıldığını anlatan bir döküman varmı.
yukardaki programları siz önerirmisiniz. dediğim gibi işin daha en başındayım.
bazı arkadaşlar kolaydan başlama dedi. sizce en profesyonel hangisi.

sorum saçma olduysa kusura bakmayın dedim ya acemiyim.

Arkadaşlar ben C öğrenmeye yeni başladım ve bir kaç editör denedim (dev, cfree falan) ama pek anlayamadım. şu an işin en başındayım. önce c öğrenip sonra c++ öğrenmeye çalışacam. bana güzel bir editör lazım.

birde sormam gereken
visual studio 2008 falan var
yada borland c++ builder.
bu programlar c yazmak için nasıl kullanıldığını anlatan bir döküman varmı.
yukardaki programları siz önerirmisiniz. dediğim gibi işin daha en başındayım.
bazı arkadaşlar kolaydan başlama dedi. sizce en profesyonel hangisi.

sorum saçma olduysa kusura bakmayın dedim ya acemiyim.

Visual Studio 2008 sana karışık gelebilir başlangıç için ideal değildir. Sana Visual C++ tavsiye ederim. Sanıyorum C desteği vardı.

visual 2008 de c derleyemezsiniz.en iyisi xp kullanıyorsan c++ 6.

Daha alfabenin "A" sını öğreniyorsan "Epi":)

Ondan sonra "DevC++" (Bence).

editor olarak neoxen qwined güze ve c++ öğren zaten c ye gerek kalmaz o zamn sadece 1 hafta baksan c yide öğrenmiş olursun fazla fark yoq

devC++ öneririm, ihtiyacını giderir. Lakin niçin C ve C++ da C# değil? Visual Studio kurup console programları kodlayarak C öğrenmeye başlayabilirsin ki C# a geçmeni tavsiye ederim arkasından. Console ile döngüler, karar kontrol yapıları ( if, else, elseif, vb... ) ve bunun gibi temel şeyleri öğrendikten sonra ( class'ları es geçmeni tavsiye etmem ama en zor kısmıdır :) ) C# ile görsel ve nesne tabanlı ( oop ) programlamaya geçmek en sağlıklısı diye düşünüyorum. Ve böylece mono.net projesi sağolsun Linux üzerinde de derleyebilirsin programlarını :)

Geri