CİA Che'yi Sadece Fiziken öLdürüLebiLdi..

MozoLe Miяach

Çǿκ کε√díκ طę ∂طí
Altın Üye
Reaction score
0
Ernesto Che Guevera, geçen yüzyılın en önemli sembollerinden biriydi. Bolivya'da bundan tam 42 yıl önce hayatını kaybetti. Ancak o halen dünyada sosyalist devrimin sembolü olarak hatırlanıyor.

Keskin bakışları, kirli sakalıyla Küba'da yaktığı devrim ateşiyle bir devre adını yazdırmıştı Che Guvera.

1928 yılında Arjantin'de doğup yıllarca Latin Amerika'da devrimle geçen hayatı 1967 yılında da Bolivya'da sosyalist devrime imzasını atmıştı.

Kendini Latin Amerika'daki sosyalist devrime adayan Che, Amerika için bir düşman olmuştu.

2edwoao.jpg

44 yaşında CIA ajanları tarafında Bolivya'da öldürülen Che Guevera aslında sadece bedenen öldürülebildi.

İnsanların ona olan sevgisi her geçen gün biraz daha arttı.

ifagls.jpg

Cnn ÖzeL Kaynak..

Tamam sosyalizmi her zaman desteklerim. Ve hatta dünyada sosyalizm için çalışmış herkesi baştacı ederim. Lakin hacım, elimizde bize ait bir devrimci varken ve hatta bütün dünya sosyalistleri bu insana hayranken, Che sempatizanlığı yapmam. Desteklerim o ayrı. Ama bizde devrimcilerin en büyüğü var. Dışarda aramaya gerek yok diye düşünüyorum.

Che'yi öldüren bolivya'lı sanırım subaydı adıda mario du diye hatırlıyorum. Bi kaç yıl önce Che'nin Sosyalist devrim yaptığı Küba'da tedavi olmuştu.

Che ve Deniz Gezmiş

Favori İki İnsan.

Che mitinglerde yürüyüşlerde Resim olarak yanımızda değil Beynimizde Ruhumuzda..

Amerika Emperyalizmine karşı sonuna kadar savaşmış bi insan.

Saygı Duyulması Gerek..

Ayrıca Erdals Yorumunu komik mi sanıosun? :/

CounTRy sana sonuna kadar katılıyorum kardeş...

ben de che ile ilgili bi haber falan cıktı sandım. neyse bu konu da güzel

adolf hitler 1 numara. tüm avrupa toplumlarını dağıttı perişan etti. o olmasaydı belkide şu anda müslümanlar çok zor durumda olacaktı. avrupa bu günkinden çok daha fazla güçlü olacaktı . ve bizim halimizi düşün artık

Geri