Cübbeli'yi Tahrik Etmeyecek Bebekler De Var

Newwave

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0

2n86b7n.jpg

Cübbeli'yi tahrik etmeyecek bebekler

Namaz kılıyorlar, dua ediyorlar...

Cübbeli Ahmet Hoca'nın Barbie bebekleri tahrik edici bulması gündemden düşmedi.

Psikiyatrlar, bu durumu yetişkinlerin problemi olarak değerlendirse de, oyuncak piyasası boş durmuyor. Şimdilerde muhafazakar camianın çocukları, 'dua eden Gülben bebek ve namaz kılan Asya bebek'le oynuyor.

2ustnpc.jpg

"SANKİ RESİM GİBİ, ÜSTELİK ÇIPLAK GİBİ"

Anlayacağınız Barbie bebek mevzusu bu aralar îslami camiayı çok meşgul ediyor. Geçen hafta da Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, 1950'lerde üretilmeye başlanan Barbie bebekleri yeniden tartışmaya açtı. Hoca, internet sitesinde yayınlanan fetvasında bebekler için şöyle buyurdu: "öyle bebekler yapıyorlar ki, saçlarını tarıyorlar, uzun bacaklı falan. Bunlara izin verilmiyor. Çünkü normal insanı tahrik edecek gibi. Tıpa tıp bebekler, tıpa tıp benzetim var. Sanki resim gibi, üstelik çıplak gibi."

SOL ELİNİ SIKINCA FATİHA OKUYOR

Artık oyuncakçılarda tüylü tavşanların yanında dua eden, namaz kılan oyuncak bebekler satılıyor. Bunlardan en popülerleri, dua okuyan Gülben bebek. Gülben bebek neler yapmıyor ki; Fatiha Suresi'ni, Sübhaneke duasını, îhlas suresini, hatta '571'de bir Güneş doğdu' adlı ilahiyi bile okuyabiliyor.

KARNINA BASTIRINCA TÜRKÇE VERSİYON

Namaz kılmasını öğreten Asya bebek de en az Gülben bebek kadar marifetli. Sağ elini sıktığınızda namaza niyet ediyor, Sübhaneke, Fatiha ve Felak surelerini okuyor. Sol elini sıktığınızda Fatiha ve Nas surelerini dinliyorsunuz. Göğsüne bastırınca Ettehiyyatü, Allahümme Salli ve Barik, Rabbena dualarını seslendiriyor. Karnına bastığınız zaman, duaların Türkçe versiyonu geliyor.

10ds8ev.jpg

İSLAMİ BEBEKLER ANADOLU'DA SATILIYOR

Ahmet Alioğlu - Türkiye Oyuncakçılar Derneği Başkanı

Dua ve ezan okuyan oyuncak bebekler her yıl önce bir oyuncak firması tarafından üretildi. bu tür oyuncaklar Anadolu ve kırsal bölgelerde tüketiliyor. Yılda 30 - 35 bin civarında, en fazla da Ramazan ayında satıldığını biliyoruz. Tabi ki Barbie bebekler daha çok tüketiliyor. Çünkü hem çok uzun yıllardan beri var, hem de çocukların daha çok ilgisini çekiyor. Türbanlı oyuncak bebeklerde mevcut. Hatta dönem dönem Türkiye'ye de geliyor, ama çok tercih edilmiyor. Bu tür bebekler daha çok Ortadoğu, özellikle de Arap ülkelerinde rağbet görüyor. Türkiye'de 3-5 bin tane bile satılmamıştır.

Kaynak

Bence güzel birşey

Kızlar Barbie ye özeneceklerine Hz.Fatımaya Rabia ül Adeviyeye özenirler...

güzel bebek ler gorürsem benim kızada alayım bir tane.

Teke Tek'te Değindi Bu Konuya İzLemenizi Tavsiye Ediyorum.
Ayrıca FaydaLı BiLgiLer AşıLayan Bir Bebeği Babanın Kızına Hediye Etmesi İçin CübbeLi Gibi mi oLması Lazım?
NasıL Bir Zihniyetdir Bu.

~SiLenT ScЯeaM~;4496493' Alıntı:
Ayrıca FaydaLı BiLgiLer AşıLayan Bir Bebeği Babanın Kızına Hediye Etmesi İçin CübbeLi Gibi mi oLması Lazım?

arkadaşım bende bu zihniyeti anlamıyorum sanırım bu kesim nefsine hakim olamıyor oyuncak bebek görseler bile tahrik oluyorlar gerçi saçtan tahrik olan bunda olmaması mümkün değil. Cübbeli Ahmet Hoca(nızı) alkışlamak lazım :clap

SOL ELİNİ SIKINCA FATİHA OKUYOR

Artık oyuncakçılarda tüylü tavşanların yanında dua eden, namaz kılan oyuncak bebekler satılıyor. Bunlardan en popülerleri, dua okuyan Gülben bebek. Gülben bebek neler yapmıyor ki; Fatiha Suresi'ni, Sübhaneke duasını, îhlas suresini, hatta '571'de bir Güneş doğdu' adlı ilahiyi bile okuyabiliyor. Kaynak

günah günah oyuncak bebeğin elimi sıkılır ayıp ya :durdurun

10ds8ev.jpg

birde yeni modelini yapsınlar ağzı burnu açık bunun çarpılır bununla oynayan çocuklar :durdurun

~SiLenT ScЯeaM~;4496493' Alıntı:

carpıtmak bu işte inş. bu fiilin edilgen haliyle karşılaşmazlar tek ümidim bu:durdurun

sayın hocanın durumu hiç iyi değil acil şifalar diliyorum. bebekler güzelmiş tercih meselesi fakat otorite kabul edilen birisinin böyle dandik fetvalar vermesi sapkınca.. bence

ahh medya ahh...
basın yayın ozgurlugu bunlara cok fazla gelmıs..
tek kişinin soylemını ve eylemını yıne mıllete mâl etmişler..
her konuda ozgurlukten yana degılmıydı herkes?
herkesın ıstedıgı herseyden yararlanmasından yana degılmıydı bu haberı gundemden dusurmeyen sıvrızekalılar?
hak ve ozgurlukler nerde kaldı ?
Türkiye Cumhuriyeti sınırları ıcınde dın,dıl,ırk ayrımı yapılmıyordu ?
hristiyana sahıp cıkalım islam dınını secenlere satasalım polıtıkası mı gudulmelı ulkemızde?..

bu oyuncaklar sadece ''din ve islam'' unsurunu ıcerdıgı ıcın gundemden dusmedı emınım..
matematık alanında cocuklar carpım tablosunu ıyı ezberleyebılsın dıye abaküs cıkarıldı nıye bu kadar olay olmadı anlamadım?oda bır oyuncaktı..bunun farkı neydı..
burdada cocuklar kendı dinlerini ıyı ogrensınler dıye bırseyler yapılıyor ama nıyeyse gundemden dusmedı bır turlu..

bir adamın dedıgı herkese mâl edılemez..ınsanların ınancları ne olursa olsun onunla dalga gecılmemelı..cübbeli bilmem ne bı laf ettı dıye butun dındarlar ve muhafazakarlar boyle dedı anlamına mı gelıyor?

basın ve medya artık gulunesı bır hal aldı ne yazık ki arpaları fazla gelmıs..zaten ulkemızdekı cogu kesım yonlendırılmeye hazır,basın bır haber yapıyor herkes oraya cuvallanıyor..

neyse kanaatımce faydalı olacaktır bırseyler ogrenmek ısteyen cocuklarımıza..

Ruh SagLigi Extreme Bozuk
Ici Fesat

ne güzel bence de böyle bebekler piyasaya sürülebilir.
o cıplak bebekleri gören cocuklar, cıplaklıgın utanılacak
bir şey olmadıgını zannediyorlardı.

Cüppeli alsın bu bebeklerden bir kaç tane hatta bir kaç bin tane tüm
cemaatinede dağıtsın onların çocuklarıda bunlarla oynasınlar en güzeli bu : ))

Geri