Bursa Atatürk Stadı Yenileme Çalışmaları

adrenalini

New member
Reaction score
0

UEFA Bursa`da

UEFA delegesi Willie Mcdougall, UEFA`nın stat inceleme konularında çalıştığı şirketin görevlendirdiği Tiziona Ganier ve Marcus Krienbihl, stat ve çevresinde detaylı inceleme yaptı.
07.30 feribotu ile Bursa’ya gelen kafile 09.30 ‘da özlüce tesislerini ziyaret etti. Ziyaret esnasında tesisin idari kısımlarını ve antrenman sahasını gezen heyet ardından saat 10.45’te stadyum inşaatını incelemek üzere stadyuma hareket etti stadyumda bir takım incelemelerde bulanan heyet ardından mimar Hasan Sözüneri ve ekibi tarafından sunulan stadyumu yenileme projesini dinledi, proje hakkında önerilerini söylediler. Sunum esnasında Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İkinci Başkanımız Haluk Özkıyıcı, yöneticilerimiz Mehmet Kara ve Necmettin Kocaman ile Genel Müdürümüz Osman Nuri Biçer`in de hazır bulundu.

TARİHİ BİR GÜN
İkinci Başkanımız Haluk Özkıyıcı, yaptığı açıklamada, tarihi bir gün yaşadıklarını belirterek, UEFA heyetinin stattaki çalışmalarla ilgili olumsuz bir görüş bildirmediğini söyledi.

``Çalışmalar belirlenen zamanda bitecek ve hem Turkcell Süper Lig hem de Şampiyonlar Ligi maçları burada oynanacak`` diyen Özkıyıcı, “Bursa Atatürk Stadı`ndaki incelemelerin bir ön denetim olduğunu, heyetin genel anlamda olumlu şeyler söylediğini, bazı çalışmaların tam olarak UEFA kriterlerine uygun yapılması için de detaylı bilgi aldıklarını ve stadın normal çalışma süresinden daha hızlı ilerlediğini belirten Özkıyıcı, çalışmalar bu şekilde devam ederse Şampiyonlar Ligi ve Turkcell Süper Lig maçlarını Bursa Atatürk Stadı’nda oynamamamız için hiçbir neden yok” dedi.

Özkıyıcı, ``Ekstra bir istekleri oldu mu?`` yönündeki soruya, ``Sadece bazı bölgelerdeki mobilya ve koltuklarla ilgili önerileri oldu. Bu konuda bize detaylı bilgi verecekler`` yanıtını verdi.

Stadın şehir merkezinde yer alması nedeniyle ciddi anlamda otopark yeri sıkıntısı olduğunu anımsatan Özkıyıcı, bunun çözümü için de birtakım çalışmalar yapacaklarını sözlerine ekledi.

İkinci Denetim 25 Temmuz
Bu denetimin sadece ön denetim olduğunu bildiren Özkıyıcı, “çalışmalar devam edecek fakat asıl denetim 25 Temmuz tarihinde yapılacak, bizlerde UEFA kriterlerinin eksik kalanlarını o tarihe kadar tamamlayıp ikinci denetimden de tam not almayı planlıyoruz” dedi.

Kombineler Temmuz başı
Kombineler ile ilgili çalışmaların, stadyumdaki tadilat ve tribün düzenlemeleri nedeniyle geciktiğini bildiren Özkıyıcı, “Kombineler ile ilgili çalışmalarımız bitme aşamasında, büyük bir aksilik çıkmazsa Temmuz başı gibi kombineleri satışa sunmak istiyoruz, öncelik eski kombine sahiplerinin olacak, daha sonra kalan yerleri almak isteyen taraftarlarımıza sunacağız. Şampiyonlar Ligi maçları biletlerinde ise öncelik kombine sahiplerinin olacak” dedi.

http://www.bursasportv.com/index/vid...Stadyumu_Gezdi

Geri