Burhan Öçal'dan Madrid'de mükemmel konser

1001Design

330i ///M3 Design
Reaction score
0
Madrid (AA)- İspanya'nın başkenti Madrid'deki "Türk bakışları" adlı kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında perküsyon ustası Burhan Öçal ve grubu ''Trakya All Star'' dün akşam mükemmel bir konser verdi.

burhanocal.jpg

İlk kez İspanya'da konser veren Öçal, antik geçmişi bulunan "Circulo Bellas Artes" salonunu dolduran yüzlerce kişiye Türk sanat müziğinden ve Roman müziğinden örnekler sundu.

Konserde müziğin ritmine kapılan bazı kadınlar sahneye çıkarak Öçal ve grubunun önünde göbek attı. Yaklaşık 1.5 saat süren konserde, ayakta alkışlanan Burhan Öçal, İspanyol seyircisinden aldığı tepkiden dolayı çok memnun olduğunu söyledi.

Öçal, "Yurt dışında tabii daha ateşli, (bizim müziğimizi beğenirler mi acaba?) endişesine kapılmadan çalıyoruz. Türkiye'deki gibi bir gözlemleme yok dışarıda. Seyirciler, gerçekten gelip sizi dinliyorlar. Bu yüzden komplekssiz, daha rahat çalıyoruz" dedi.

Burhan Öçal, besteci ve müzisyen Fazıl Say'ın "böyle giderse ilerde Türkiye'den ayrılırım" şeklindeki açıklamasıyla ilgili olarak da şunları söyledi:

"Fazıl'ın o tip bir reaksiyon göstermesi normaldir. Ben Fazıl'dan daha büyüğüm daha çok yurt dışında kaldım daha olgunlaştım. Çok iyi bir müzisyen ama o genç, heyecanlı, hem hiperaktif, hem de çok duygusal, haklı yani. Ama bu hükümet veya başka hükümet olur fark etmez. Fazıl'ın söyledikleri şimdi bu döneme denk gelmiş başka bir döneme de denk gelebilirdi. Ben Fazıl'ın direk insanları veya partileri hedef aldığını sanmıyorum. Herhalde hakikaten dokunmuş olmalı ki böyle konuştu. Yoksa Fazıl'ın böyle konuşacağını sanmıyorum."

Türkiye'yi yurt dışında tanıtan müzikler yapanların yerinin ayrı tutulması gerektiğini vurgulayan Öçal, şöyle devam etti: "Bizim sahip olduğumuz vizyon çok farklı. Fazıl, ben, Kudsi Ergüner gibi yurt dışında yaşayan birkaç arkadaşımız daha var. Bizim göz ardı edilmememiz lazım. Bizim yerimiz ayrı. Biz hem yurdumuzda hizmet veriyoruz hem de yurt dışında ülkemiz içinde müzikler yapıyoruz. Sadece ticari müzikler yapmıyoruz. Yerel starlardan farklıyız. Onlarla bizi karıştırmamalılar.
Biz hem ticari hem ülkemiz hem de sanatımız için çalıyoruz ama diğerleri sadece ticari ve Türk halkı için çalıyor.Türk olarak Bach da, Roman da, halk müziği de çalsak sonuç olarak Türkiye ve Türkler için çalıyoruz. O yüzden bizim yerimiz ayrı olmalı."

Dj Funky -C'yLe Performansını İzLedikten Sonra HayranLıqım Dahada ßi Arttı ßu Adama :)

Geri