Bunun Adı Saygısızlık

admiral

New member
Reaction score
0

Trabzonspor ile Futbol Federasyonu arasındaki gerilim yepyeni bir boyut kazandı... Bordo-Mavili kulübün 2010-2011 sezonuna dair yaptığı ‘tescil iptali’ başvurusunun genel sekreter imzasıyla reddedilmesine Başkan Sadri Şener çok sert tepki gösterdi. Yönetim kurulunda bile tartışılmadan alınan bu kararın kişiye değil, Trabzonspor’a ve hatta hukuka saygısızlık olduğunu belirten Şener, “Biz bu iptali kafamıza göre istemedik. Ortada bir hukuk, bir yargı kararı var. Diyor ki şu şu maçlarda şike yapılmış. Bu benim iddiam değil. Biz de diyoruz ki böyle bir şey varsa o sezonun tescili bozulsun. Bunun da yolu açık. Ama buna karşılık bize diyorlar ki, yok öyle bir durum. Ne olmuş, suç var ama kurum suçlu değil, kişi suçlu diyorlar. E bu suçu işleyen kim, kulübün başkanı. Suç burada nasıl bireysel olur? Biz bunları anlatmaya, haklılığımızı konuşmaya çalışıyoruz ama o zaman da sürekli konuşuyor, kupa istiyor diyorlar. Kupa isterken kastettiğimiz şey metal bir şey değil, biz hak talebi yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

‘Hakkımızı arayacağız’

Bundan sonraki süreçte de kulüp haklarını sonuna kadar koruyacaklarını anlatan Sadri Şener, “Avrupa’daki girişimlerimiz sürüyor, orada sıkıntı yok. Fakat biz böyle kendi ülkemizde bu işleri çözemiyoruz, benim ona canım sıkılıyor. Sanki kendi kendimize bir şeyler yapıyormuşuz, olmayan şeylerin üzerine gidiyormuşuz gibi algı var. Her şeye rağmen umudumuzu kaybetmiyoruz, birilerinin bu duruma normal şekilde davranıp tepki vereceğine inanıyoruz. Camiamız da sabırlı şekilde bu sürecin devamını beklesin.
Biz haklarımızı en iyi şekilde aramayı sürdüreceğiz” dedi.

‘Taraftar sahip çıksın’

Lige dair beklentilerini de aktaran Trabzonspor Başkanı, sözlerini şöyle tamamladı: Avrupa’dan elenmek hiç hesapta yoktu, üzüldük. Ancak bundan sonra içinde bulunacağımız lig yarışına tutunmamız, orada moral aramamız lazım. Eksiklerimizi gidermeye çalıştık, umarım artık daha güzel günler olur önümüzde. Benim takıma, teknik heyete olan inancım yüksek. Toparlanacak kadar büyük bir aileyiz. Taraftarlarımızın da bu takıma sahip çıkması şart.

Geri