Bunun çözümünü bilen yoktur..

vegan

New member
Reaction score
0
Merhaba,

6 aydır sorunsuz kullandığım XP Pro, bir sabah ansızın sustu, Xp açılırken çıkan kullanıcıları yükleyemedi, güvenli kipte bile Administrator'u açamadı. Başka bir kullanıcı tanımlayıp sistemi açtım ama ne media player çalışıyor, ne önceki user dosyalarının üzerinde değişikliğe izin veriyor (excel de dosya kaydetmek gibi), ne de arka plan resimlerini vs görünmüyor. Üstelik açık bir pencerenin sağ üst köşesindeki _<>X (simge durumuna küçültme, tam ekran yapma ve kapatma) butonlarının bulunduğu bölüm çok küçük görünüyor, bunu xp temasını değiştirerek düzeltemiyorsunuz. Başlat-Tüm programlar başlığı altında sadece sonradan yüklediğim bir iki program görünüyor, donatılar bile yok mesela. Harddiskim iki bölüm, xp C de yüklü. C deki her klasöre gizli klasör muamelesi yapıyor. Bunun gibi bir sürü problem bir anda çıktı ortaya. Xp cd'im bozuk, bu siteden XP Home'u indirdim, ama .nrg uzantılı olduğu için kullanamadım. Image dosyasını Magic ISO ile D bölümüne açıp ordan kurmayı denedim ama C'de yeterli alan yok diye kabul etmedi. D'de ise yüklenme esnasında hata verip iptal etti. Gördüğünüz üzere çok karmaşık bir durum. XP'yi kör topal kullanıyorum, hatta internet erişimi hariç kullanamıyorum.. Lütfen çözümü biliyorsanız yardımcı olun. Teşekkür ederim..

bi arkadasindan odunc cd al. sfc/ scannow komutu ile sistem dosyalarini yenile. sonra cdden boot et kurtarma konsolunu ac fixboot komutunu kullan ( gerekli degil ama her ihtimale karsi).
Olmadi yeni windows yukle. :) sanirim windows cdsi olmadan duzelmez..

bi arkadasindan odunc cd al. sfc/ scannow komutu ile sistem dosyalarini yenile. sonra cdden boot et kurtarma konsolunu ac fixboot komutunu kullan ( gerekli degil ama her ihtimale karsi).
Olmadi yeni windows yukle. :) sanirim windows cdsi olmadan duzelmez..

bu problemin adi nedir bunu bulamadim bir turlu

cd surucusu cok eski, harddiskimde xp home var onu cdsiz kurma imkani varmi peki?

Cd siz kurma ihtimalin yok malesef. İşletim sistemi cd si bulman gerekli.

eğerki hard diskindeki sürücüler fat32 ise win 95-98-Me cdsi bul formatla yada xp cdsi bul formatla başka çaresi yok onun nedeni ise sisteme giren bi virüs bilgisayarı kapadığım zaman aktif olmuş olabilir

eğerki hard diskindeki sürücüler fat32 ise win 95-98-Me cdsi bul formatla yada xp cdsi bul formatla başka çaresi yok onun nedeni ise sisteme giren bi virüs bilgisayarı kapadığım zaman aktif olmuş olabilir

win98 cdsini okudu (nasi olduysa) onunla boot edince bu sefer c ve d yi gormedi demek fat32 olmadigindanmis.. bunu da ogrenmis oldum tskr.

Geri