Bunlar ‘dinsiz Laik’ Değil!..

mantser

New member
HH Üyesi
Reaction score
0
Yargıtay Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, Orman Genel Müdürlüğü’nün, Haziran 2004'te taşra teşkilatına gönderdiği, “Hamdolsun ki bu yıl da yangın mevsimine ulaştık. Arkadaşlarımızın bir bölümü ulaşamadı. Rahmetullahi aleyhim ecmain” yazısını AK Parti’nin kapatılması gerekçeleri arasında gösterirken, İspanya ve Rusya’da seçimle işbaşına gelen Başbakan Zapatero ile Rusya Devlet Başkanı Medvedev İncil’e el basarak görevlerine başladılar.
0002000120080509155159.jpg

HAÇIN ÖNÜNDE DİZ ÇÖKEREK İNCİL’E EL BASTILAR

İspanya’da 9 Mart’ta yapılan seçimlerin galibi Luis R. Zapatero ve beraberindeki 17 Bakan da Kral ve Kraliçe’nin huzurunda İncil’e el basarak yemin ettiler. Görevlerine başlamadan önce ülkelerine bağlılıklarını sunan kabine üyeleri, Haç’ın önünde diz çökerek, İncil’e bağlılıklarını gösterdiler.

İNCİL’İ ÖPEREK DUA ETTİ

Rusya’nın yeni devlet başkanı Dimitri Medvedev de Kremlin Sarayı’nda yapılan yemin töreninin ardından kiliseye giderek kutsandı. Kendisi için düzenlenen ayine katılan Medvedev, Rusya Patriği 2. Aleksi’nin elini öperek, dua etti. Rusya Patriği Aleksi de devlet ve kilise arasındaki ilişkilerin önemine dikkat çekerek, hükümetin kiliseye olan ilgisinden memnun olduklarını söyledi. Medvedev kilise için çalışma sözü de verdi. Yemin töreninde Medvedev’in eşi de hazır bulundu.

TÜRKİYE’DE OLSA…

Türkiye’de siyasilerin toplumun genel istek ve talepleri doğrultusunda attıkları iyimser adımlar “irtica” yaftasıyla, karalama kampanyalarına dönüştürülürken, başta Avrupa ülkeleri olmak üzere birçok ülkede siyasetçiler İncil üzerine yemin ederek görevlerine başlıyor. Amerika’da, devlet başkanları ve milletvekilleri de görevlerine başlamadan önce İncil’e el basarak yemin ediyorlar. AB ülkelerinin birçoğunda ve İsrail’de seçimlerinden sonra işbaşına gelen siyasetçiler İncil ve Tevrat’a el basarak yemin ettikten sonra görevlerine başlayabiliyorlar.

KAYNAK

tamam bizde de kuran-ı kerime el bassinlar.. bunda bir kötülük yok.. ama şuda varki rusya olsun abd olsun yada ab olsun herzaman din siyasetten arindirilmiştir .. yani onlarda siyasi liderler din konusması yapmazlar.. onlarda din adamları din konusur siyasetçilerde siyaset.. ama türkiyede öle değil.. iktidar partisi başkanı yani başbakan resmen din konusuyor din adamıymıs gibi konusuyor.. din adamlarıda siyaset konusuyor siyasete müdahale ediyor.. böle bir ülke yönetilmez bu şeriatçılıktan başka bişi değil.. din konusucaksan din adamı olursun.. siyaset yapacaksanda siyasetci.. saygılarımla

tamam bizde de kuran-ı kerime el bassinlar.. bunda bir kötülük yok.. ama şuda varki rusya olsun abd olsun yada ab olsun herzaman din siyasetten arindirilmiştir .. yani onlarda siyasi liderler din konusması yapmazlar.. onlarda din adamları din konusur siyasetçilerde siyaset.. ama türkiyede öle değil.. iktidar partisi başkanı yani başbakan resmen din konusuyor din adamıymıs gibi konusuyor.. din adamlarıda siyaset konusuyor siyasete müdahale ediyor.. böle bir ülke yönetilmez bu şeriatçılıktan başka bişi değil.. din konusucaksan din adamı olursun.. siyaset yapacaksanda siyasetci.. saygılarımla

her nefer tabii olarak mensup oldugu dini konusacaktir .. eger nasil bu dinden sorumlu tutulacaksa tabii olarakta her meselede kendi hür kararini verecek ve benimsedigi gibi yasayacaktir ... sonucta kendisi verecegi hesabin sorumlulugunu tasiyor ... ama agirlik dengeleri disari cikmis politikacilarin din meselesinde at kosturmalari veya kitlenin dini nasil yasamalari veya vakif olmalari gerektigi meselesinde hüküm sürmeleri abes ve onlara düsmez ...

bizdekiler kraldan cok kralcı onların laiklikle alakası yok amacları islamı yok etmek ama birileri bunu anlamıyo anca onlar dini kullanıyo onlar söyle onlar böyle necdet sezerin laiklik tanımına cok kaptırmıslar kendilerini halbuki onun laiklik tanımına cocuklar bile güler

Din konuşuyor derken hangi meseleyi diyosun bana bi hatırlatırsan bende bi kaç şey söyleyeyim. Ben hatırlamadım. teşekkürler

Din konuşuyor derken hangi meseleyi diyosun bana bi hatırlatırsan bende bi kaç şey söyleyeyim. Ben hatırlamadım. teşekkürler

Şu anda acil bir işim olmasa hamit abi sana bu açıklamaları bulurdum...Ama hatırladıklarım ulemaya soralım-sonra arasıra ayetlerle cevaplar verme gibi şeyler
Ama arkadaşın dediklerine bi yerde katılıyorum bir yerde ayrılıyorum...
1-rusya abd gibi ülkelerde böyle şeyler olmaz demişsin ama bir abd başkanına bakarsan
"bu göreve beni tanrı getirdi"(ırak konusu) gibi cümlelerini ara sıra duyuyoruz ama hiç bir ab ülkesinde ülkede dinle ilgili bir sorun çıktıgını hatırlamıyorum
2-bizim ülkemizde bu ilk defa olan bişey değil çünkü biz müslümanız...
bizde zina içki gibi şeyler var hatta kur-anda olmasa bile türban var diyelim
ama bir hristiyanlık dininde ne içki ne zina hiç birşey günah değil bu yüzden onlarda ortamda sorun yaratabilecek bir şey yok.
Ve bir başbakan tabiki dinini savunacak ama her konuya dini sokarak savunmayacak biraz bilim edebiyat cografya bilecek 3 çocuk yapın diyen bir başbakanın cografya nüfus konusundan haberi yoktur 1- bir ülkenin dogum oranı ne kadar azsa o kadar gelişmiş 2- bir ülkenin yaşlı oranı ne kadar fazlaysa o kadar gelişmiş ne kadar gençse o kadar geridedir
ayrıca ülkende heryerde sürekli işsiz varken böyle bir açıklama:almanyada ve birkaç ab ülkesinde aynı acıklamalar vardı ama ne dediler dogan her cocuk basına 1000euro(bu fiyatı salladım) diyorlar işte bunun garantisini veriyorsa ben hemen başlıyayım cocuk yapmaya

Şu anda acil bir işim olmasa hamit abi sana bu açıklamaları bulurdum...Ama hatırladıklarım ulemaya soralım-sonra arasıra ayetlerle cevaplar verme gibi şeyler
Ama arkadaşın dediklerine bi yerde katılıyorum bir yerde ayrılıyorum...
1-rusya abd gibi ülkelerde böyle şeyler olmaz demişsin ama bir abd başkanına bakarsan
"bu göreve beni tanrı getirdi"(ırak konusu) gibi cümlelerini ara sıra duyuyoruz ama hiç bir ab ülkesinde ülkede dinle ilgili bir sorun çıktıgını hatırlamıyorum
2-bizim ülkemizde bu ilk defa olan bişey değil çünkü biz müslümanız...
bizde zina içki gibi şeyler var hatta kur-anda olmasa bile türban var diyelim
ama bir hristiyanlık dininde ne içki ne zina hiç birşey günah değil bu yüzden onlarda ortamda sorun yaratabilecek bir şey yok.

Öncelikle şunu belirteyim bu bir haber benim yorumum değil dikkatimi çekti paylaşmak istedim. Gerçi paylaştığım için birazda hak veriyorum anlamı çıkar doğrudur.

1- bende bunu merak ediyorum zaten neden her şeyde sorun çıkarılıyor. Neden milletin özgür iradesi çarpıtılarak sanki çok yanlış bir şeymiş gibi lanse ettiriliyor. her neyse

2-Dediğin gibi bizde yasak değil içki, zina gibi şeyler ama bu laik bir ülkede olması gereken şeyler(bu arada ben bunları katiyen tasvip etmiyorum). Yani bunlar yasaklanırsa asıl ozamn din siyasete alet edilmiş olur. Sonuç olarak bunlar kişinin tercihine bağli illa yapılacak diye bir şey yok.

Ama türban konusu apayrı bir şey bu direk bireyin özgürlüğünü kısıtlamaya giriyor. Burada kişinin tercih edeceği bir alternatifi yok. Dolayısıyla bireyi inanışlarıyla karşı karşıya getiriyorlar. Ya okumayacaksın diyolar ya da türban takmayacaksın. Devlet bunu yapmamalı işte eğer gerçekten laikse kişilerin inançlarına göre yaşamasını sağlayacak bir zemin hazırlamalı yani güvence altına almalı.

Bu arada gene muhahbet türbana geldi döndü dolaştı

Öncelikle şunu belirteyim bu bir haber benim yorumum değil dikkatimi çekti paylaşmak istedim. Gerçi paylaştığım için birazda hak veriyorum anlamı çıkar doğrudur.

1- bende bunu merak ediyorum zaten neden her şeyde sorun çıkarılıyor. Neden milletin özgür iradesi çarpıtılarak sanki çok yanlış bir şeymiş gibi lanse ettiriliyor. her neyse

2-Dediğin gibi bizde yasak değil içki, zina gibi şeyler ama bu laik bir ülkede olması gereken şeyler(bu arada ben bunları katiyen tasvip etmiyorum). Yani bunlar yasaklanırsa asıl ozamn din siyasete alet edilmiş olur. Sonuç olarak bunlar kişinin tercihine bağli illa yapılacak diye bir şey yok.

Ama türban konusu apayrı bir şey bu direk bireyin özgürlüğünü kısıtlamaya giriyor. Burada kişinin tercih edeceği bir alternatifi yok. Dolayısıyla bireyi inanışlarıyla karşı karşıya getiriyorlar. Ya okumayacaksın diyolar ya da türban takmayacaksın. Devlet bunu yapmamalı işte eğer gerçekten laikse kişilerin inançlarına göre yaşamasını sağlayacak bir zemin hazırlamalı yani güvence altına almalı.

Bu arada gene muhahbet türbana geldi döndü dolaştı

Bu ülkenin başlıca sorunlarından ilk3ündede ondan...
Ve o zaman türban sokacaksan başka şeyleride sokmamız gerek kur-anda yazmayan birşeyi niye üniversiteye sokalımki?yada niye devlet dairelerine sokalım?

bizdekiler kraldan cok kralcı onların laiklikle alakası yok amacları islamı yok etmek ama birileri bunu anlamıyo anca onlar dini kullanıyo onlar söyle onlar böyle necdet sezerin laiklik tanımına cok kaptırmıslar kendilerini halbuki onun laiklik tanımına cocuklar bile güler

ya ABD nin ve tayyipin ilimli islam modeline nedemeli ? buda islami yok etmek için yapilan birşey değilmi.. ? yok sen islam ikiye üçe dörde bölünsün bişi farketmez diyorsan o ayrı..:goz:

Ve o zaman türban sokacaksan başka şeyleride sokmamız gerek kur-anda yazmayan birşeyi niye üniversiteye sokalımki?yada niye devlet dairelerine sokalım?

İşte sorunda burada zaten bu kuran'da var. Zaten var olmasa nedne bu kadr millet üstüne gitsin bunun. Mesela müslümanlıkta sakal, cübbe, sarık v.b şeylerde var ama bunlar zorunlu değil kişinin tercihine bırakılmış. Dolayısıyla takılmasada olur zaten takılmıyorda.

Din alimlerinin %90dan fazlası bugün başörtüsü Allah'ın emridir kuran'da var diyor ki bugün bu konuda nihai kararı verecek olan diyanet işlerininde açıklamsı bu yönde. Geri kalan kesim din alimleri beni bağlamaz.

http://video.google.com/videosearch?...C4%B1nd%C4%B1r

bir arkadas konusunda vermiş yayini izle ozaman nedemek istediğimi çok iyi anlayacaksındır..:goz:

eyvallah kardeşim emeğine sağlıkta bu video çok uzun ve türkçe değil. Dolayısıyla hem o kdar zamanım yok hemde yabancı dilim sen bana bi özetlersen ne demek istediğini sevinirim . teşekkürler :D

kaç kere kuran okudun?

İşte sorunda burada zaten bu kuran'da var. Zaten var olmasa nedne bu kadr millet üstüne gitsin bunun. Mesela müslümanlıkta sakal, cübbe, sarık v.b şeylerde var ama bunlar zorunlu değil kişinin tercihine bırakılmış. Dolayısıyla takılmasada olur zaten takılmıyorda.

Din alimlerinin %90dan fazlası bugün başörtüsü Allah'ın emridir kuran'da var diyor ki bugün bu konuda nihai kararı verecek olan diyanet işlerininde açıklamsı bu yönde. Geri kalan kesim din alimleri beni bağlamaz.

eyvallah kardeşim emeğine sağlıkta bu video çok uzun ve türkçe değil. Dolayısıyla hem o kdar zamanım yok hemde yabancı dilim sen bana bi özetlersen ne demek istediğini sevinirim . teşekkürler :D

sorry kardesim link yanlis kopyalamisim demek istediğim şeyi
http://www.hackhell.com/showthread.php?t=417047 bu konudan anlayacaksın orada link mevcut bekliyorum

http://video.google.com/videosearch?sitesearch=&q=egemenlik+kayıtsız+şartsız+allahındır yada bu sekilde sanırım olacaktır iyi günler

sorry kardesim link yanlis kopyalamisim demek istediğim şeyi
http://www.hackhell.com/showthread.php?t=417047 bu konudan anlayacaksın orada link mevcut bekliyorum

http://video.google.com/videosearch?sitesearch=&q=egemenlik+kayıtsız+şartsız+allahındır yada bu sekilde sanırım olacaktır iyi günler

hee şimdi anlaşıldı şu malum video. Yalnız dikkatini çekeyim gerçi biliyosundur ama bu seneler önce olan bir şey. Yani başbakan değil ozamnlar.

Dolayısıyla insanın fikirleri değişebilir(ki bence değişmiş). Şimdi burada geçmişleri ortaya yatırırsak ben ne insanlar biliyorum neydi ne oldu. Bu arada bu video ile bir nevi örtüşen bir yazı yazmıştı Emre AKÖZ (kişi laik olamaz devlet olur) onu okumadıysan bi oku bende onu tavsiye ediyorum teşekkürler. BURADAN OKUYA BİLİRSİN

olur mu öyle, rejim elden gider...
Kur'an-ı Kerim'e el basılırsa laiklik elden gider....

Bırakın el basılmasını bir hoca gelip bir açılışta dua etse kıyameti koparırlar, kaldı ki siz bu şekilde olmasından bahsediyorsunuz.

Düşünsenize Türkiye de Yeni Seçilen Bir Başbakan TBMM'sinde Kuran-ı Kerime El basarak Yemin Ediyor ... Kıyamet Kopardı Herhalde ...Dininden Bu Kadar Çok Korkan Başka Bir Ülke Varmıdır Acaba ?

Geri