Bugün hayat duracak

kent55

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaction score
0

Kamu emekçileri ve sağlıkçılar hükümetin eğitim ve sağlık politikalarını protesto için bugün grevde. Bazı meslek odaları ve işçi sendikaları da greve destek vereceğini ilan etti. Türk Tabipler Birliği Merkez Konsey üyesi Hüseyin Demirdizen, greve yüzde 95 katılım beklendiğini duyurdu.

İSTANBUL’DA GREV PROGRAMI
Sağlık emekçileri, sabah 07.30’da hastanelerinde halka bildiri dağıtıp, grevin amacını ve taleplerini anlatacak. 10.00’da hastane bahçelerinde sağlık hakkı meclisleri kurulacak ve bu meclislerde vatandaşlara söz verilecek.

13.00’da Beyazıt meydanında basın açıklaması yapılacak. Anadolu yakası kolu Eminönü’nden Beyazıt’a yürürken, diğer kol ise İstanbul Tıp Fakültesi (Çapa) önünde toplanacak. Sağlıkçılar ise Cerrahpaşa Tıp Fakültesinden yürüyecek.

ACİL SERVİSLER HİZMET VERECEK
TTB’den alınan bilgiye göre, grev günü acil tanı ve tedavi endikasyonu olan hastaların bakımı aksatılmayacak, acil servisler, eylem süresince polikliniklerde görevli hekimler tarafından takviye edilecek. Çocukların, hamilelerin, diyaliz hastalarının, yoğun bakım hastalarının ve kanser hastalarının acil olmasa bile her türlü tıbbi tedavisi aksatılmadan sürdürülecek.

AKDAĞ: AKSAMAYA YOL AÇMAZ
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, yarın yapılacak grevin sağlıkta aksamaya yol açacağını zannetmediğini belirtirken, "Sağlık ihtiyacı ertelenemez bir ihtiyaçtır” dedi.

Öte yandan Adana Tabip Odası (ATO) Başkanı Resmiye Kaya ise, 21 Aralık’ta tüm sağlık kurumlarında acil servisler hariç grev yapacaklarını belirterek, vatandaşlara anlayışlı olmaları için çağrıda bulundu

AJANSLAR

bunların topunun Allah belasını versin geçen sene yine böyle üniveriste hastenesine gittim grev olduğunu bilmiyodum gittim muayene olmadan geri geldim hemde 2 gün boyunca grev var deidler hükümetin bilmem nesini protesto ediyorlarmış allh sizin belanızı versin hemi vatandaşı mağdur etmeye ne hakkınız var gittim baş hekime şikayet ettim şikayet dilekçesi yazdım tam 1 sene oldu dilekçeden hala haber gelecek bunlar doktor olacakda bunlar memleketi kurtaracklar ..it itin kuyruğuna basar mı desene .....????

İnsanlar canları yanmayınca başkasının sesini duymazlar.

Geri