Buda benden Sohbet edelim az

MAJESTE

Kadim Dost
Reaction score
0
Bu haftaki Cuma namazında Hoca Efendinin anlattığı allah ondan bin kere razı olsun çok Hoşuma gitti sizlerle paylaşmak istedim

Herkes bilir bilmeyenlerde önemini inşallah bu kıssa dan sonra anlar diye düşünüyorum. Mezarlıklardan geçerken acaba kaçımız 1 Fatiha 3 İhlas Süresi okuyoruz ? Peki okumamızın Önemi nedir ? ve kaçımız kuran-ı Kerin biliyor ve biliyorsak öğretiyoruz ? Bu iki konu ele alınmış

Bir Gün Peygamber efendimiz s.a.v mezarlığın birinden geçerken Tabi o allah ın resulu herşeyi görüor tabi mezarlıktakilerin hallerini de bir adam dikkatini çekmiş gülümsüyor ve etrafında koşuşan ölüler. Efendimiz sorar arkadaşların neden koşuoşuolar bu kadar telaşlı haldeler diye adam cevap vermiş bu gün azapları büyük geçenlerin peşinden gidip 1 Fatiha 3 İhlas Süresi okurlarsa onları toplayıp azaplarını hafifletecekler demiş peki sen neden gülümsüyorsun demiş adama oda cevap vermiş benim bu gün evladım kuran-ı kerim kursuna yazıldı kuran-ı kerim öğrenmeye başladı benim azabım azaldı çok mutluyum rahatım demiş sonra gel geç zaman tekrar mezarlıkdan geçerken o adamı görmüş ve bu sefer adam baya üzgün haldeymiş tekrar sormuş ne oldu demiş adam cevap vermiş bu gün oğlum kuran kursunu terketti artık gitmiyor demiş

işte kardeşlerin mezarlıktan geçerken 1 Fatiha 3 İhlas Süresi okumanın ne büyük güzellik olduğunu anlıyoruz değil mi?

ikincisi kuran-ı kerim öretmemiz veya vesile olmamız özellikle çocuklarımız yakınlarımız açısından daha sonraki ahiret hayatımız da bize ne kadar güzel bir hediye ile döneciğini burda daha iyi anlıyoruz.

tüm hesaplar görülmeye başlandığında kuran-ı kerim in meleklerle beraber gelerek insan kılığına girip bizim yanımıza geldiğini de biliyormuydunuz ?

öldüğümüzde hesap vereceğimiz zaman kuran-ı kerim gelecek ve diyecekmiş bu kul beni okudu örendi öretti o cehenneme gidemez kolumuzdan tutup cennete götürecek.

İNŞALLAH BAŞTAN AŞAĞA HERKES OKUR BENCE ÖNEMLİ SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTEDİM KENDİ KAFAMDAN EKLEDİĞİN BİR ŞEY KESİNLİKLE DEĞİL

İHLAS VE FATİHA surelerini annem daha dilim dogru düzgün dönmezken her gece uyumadan önce tekrarlatır aklında tut derdi..ilk okula giderken yolculuklarda annem okurken dikkatimi çekmişti neden okudugunu sordugumda annemden ögrenim demişti. ne olurs olsun mezarlıgın yanından gecerken okurum ve bütün müslümanların ruhuna bağışlarım.. ama nedenini düşünmemiştim bile. teşekkürederim.:ter:

guzel bir izlenim ve paylasim olmus gonlune saglik allah c.c. razi olsun kardesim...
Kur'an okumanin ogrenilmesi konusunda duyarsizliklarimiz malesef vardir...ve mazeretlerimiz de hep hazirdir...nedense vakit sıkıntısı hep vardir..ama sadece bu ve buna benzer meselelere karsi...halbuki cok kolay ve kisa zamanda ogrenilebilecek bir şeydir...mutlaka inanan kardeslerimizin Kur'ani ogrenme konusuna vakit ayirmasi gerektigine inaniyorum...

Kur'anı ogrenmenin ve ogretmenin ise İslam'daki yeri ve onemi bir cok hadisde belirtilmis ve ve Peygamber Efendimiz s.a.v tarafindan tavsiye edilmistir...

Resulullah s.av in

"İçinizde en hayırlınız, Kur'anı ögrenen ve öğretendir"

hadisi şerifline bir cogumuz aşinadir...meşhur bir hadistir cunku..

vefat edenlerimize Kur'an okuruz veya okuturuz..onlara ulasacagina ve bir anlamda kabirlerinin aydinlanacagina veya kabir azaplarinin bir nebzede olsa azalacagina inandigimiz icindir...

son olarak sunu soylemek isterim...Kur'an sadece olulere okunmak icin inmemiştir...Kur anin asil mesaji ve iniş sebebi ise

"Kur'ani gunluk hayatimizda yasamak ve yasatmaktir'...

Kur an kisilerin ezberlerinde degil hayatlarinda yasandiginda asil gayesine ulasir....Kur'an ogretisinin bir sonucu olan La İlaheillallah elbetteki kalplerde ve beyinlerde kalmayacak gunluk hayatta kendini ibadetlerde gosterecektir...gostermelidir...

Baştan sona kadar okudum çok beğendim çok güzel olmuş gönlüne sağlık...
Her mezarlıkların oradan geçişimde okurum ama bu sefer okuduğumda seni hatırlicam...Allah senden ve 1 Fatiha 3 İhlas,Kur'an okuyan ve öğretende cemil cümlemizden razı olsun...

AyInAtEşİ' Alıntı:
Baştan sona kadar okudum çok beğendim çok güzel olmuş gönlüne sağlık...
Her mezarlıkların oradan geçişimde okurum ama bu sefer okuduğumda seni hatırlicam...Allah senden ve 1 Fatiha 3 İhlas,Kur'an okuyan ve öğretende cemil cümlemizden razı olsun...

çok güzel beyenmenize sevindim sizlerinde varsa cuma sohbetleriniz paylaşmanızı isterim

Geri