Buca'ya bir yıldız daha!

BurakƷ5

Moderatör
Moderatör
Reaction score
0
Dünyanın neresinde olursan ol, bulunduğun yerde de
524751_detay.jpg

Buca'ya bir yıldız daha!
Bucaspor, Hırvat futbolcu Jerko Leko ile 1 yılı opsiyonlu olmek üzere 2 yıllık sözleşme imzaladı.

İzmir'in Süper Lig hasretine son veren Bucaspor'da transfer çalışmaları devam ediyor.

İzmir ekibi, Fransa'nın Monaco takımının Hırvat futbolcusu Leko ile sözleşme imzaladı. Kulüp binasında düzenlenen imza töreninde konuşan Bucaspor Basın Sözcüsü Şeref Üstündağ, Bucasporlu taraftarlara güzel bir futbol seyrettirmek için transfer arayışlarına devam edeceklerini belirterek, "Oyuncumuz 1980 doğumlu. 60 kez milli forma giydi. Leko'nun gelmesinde Thomas'ın katkıları çok oldu. Transferin gerçekleşmesi için
Zagrep'te adeta kamp kurduk. Transfer gerçekleşti. Mutluyuz" şeklinde konuştu.

Bucaspor'a geldiği için mutlu olduğunu ifade eden Jerko Leko ise, "Thomas'ın bu takımı seçmemde çok yardımı oldu. İzmir ile ilgili bütün bilgileri Thomas'tan aldım. Hırslı, karakterli bir kulübe geldiğime inanıyorum. Süper Lig'de kalıcı olarak başarılı olacağız" dedi.

TÜRKİYE'DEN TEKLİF ALDIM
Türkiye'de başka takımlardan da teklif aldığını vurgulayan Jerko Leko, "Dinamo Kiev'de iken Beşiktaş takımı ile temasımız vardı. Bu sezonda Türkiye'den teklifler aldım. Ama artık Bucaspor takımındayım. Bu takımların ismini açıklamam doğru olmaz" şeklinde konuştu.

JERKO LEKO KİMDİR
Hırvatistan'ın Dinamo Zagreb takımında 1998 yılında profesyonel olan Jerko Leko, 1999-2000 sezonunda Sesvete takımında kiralık oynadı. 2000-2002 sezonlarında Dinamo Zagreb'e dönen deneyimli oyuncu, çıktığı 45 maçta dört gol atarak dikkatleri üzerine çekti. 2002 sezonunda 4 milyon avroya Ukrayna'nın Dinamo Kiev takımına transfer olan Hırvat oyuncu, dört sezonda oynadığı 61 karşılaşmada 7 gol attı. 2006 yılında Fransa'nın Monaco takımına transfer olan Leko, 81 karşılamada dört gol kaydetti. 2002 yılından
itibaren Hırvatistan Milli Takımı formasını terleten Leko, 59 karşılaşmada forma giydi.

KAYNAK

hayırlı olsun buca lige birazdaha renk katabilcek ekiplerden :)

Uzun zamandır izmir ekibi yoktu buca nın çıkmasına çok sevindim keşke altay da çıkabilseydi

Transferde umarım başarılı olur

hayırlı ugurlu olsun o vakit

Geri