Buca skandalı ak parti'de yaşansaydı

biosx

New member
Reaction score
0
405779430.jpg

BUCA SKANDALI AK PARTİ'DE YAŞANSAYDI
08 Şubat 2010 14:16
CHP Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı'nın İngiltere seyahati başına dert açacak gözüküyor. Yılmaz Büyükerşen'in görüşmedim dediği telefonu Buca Belediye Başkanı bakın nasıl anlatmış? CHP Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, beş kişilik bir heyetle geçtiğimiz hafta İngiltere’ye gitti. Heyeti İngiltere’de JVM adlı şirket ağırladı.
Başkan Tatı’nın Gezi sonrası (3 Şubat’ta ) Belediye Meclisinde yaptığı konuşma, tutanaklara aynen şöyle geçmiş:
“Ben bizzat Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı ile görüştüm. Telefonlardan sonra gittim, iki gün kendisiyle beraber kaldım. Yapılan projeleri anlattı. Bu firmaya nasıl ulaşılabileceğini sorduk. Bu tabii yaklaşık 5-6 ay önce olan bir olaydı. Firma, yaptıkları sunumda da Sayın Başkan sizlerin de olduğu gibi İstanbul ve Eskişehir’den örnekleri gösterdiler.”
Milliyet Ege’den Banu Şen arkadaşımız, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’i arayıp JVM adlı firmayla çalışıp, çalışmadığını sormuş, Büyükerşen aynen şunları söylüyor:
’ “Büyükşehir Belediye Başkanı olarak 11 yıldır görev yapıyorum. Böyle bir şirketi kesinlikle tanımıyorum. Bizim projelerimizin tamamı, kendi müdürlüklerimiz ve müşavir firmalarla üretildi. Avrupa Yatırım Bankası kredileri ile yapıldı. Demek ki, bizim projelerimizi ve adımızı kullanarak küçük, büyük belediyeleri kandıranlar var. Bu konularla ilgili olarak Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı ile yüz yüze ya da telefonla herhangi bir görüşmem olmadı. Hatta benim Başkan Tatı ya da herhangi bir Buca Belediyesi yetkilisi ile hiç görüşmem de olmadı ’’
Bir Belediye Başkanı Meclis Toplantısında diyor ki ‘’Ben bu firma için bizzat Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı ile iki gün boyunca görüştüm’’
Büyükerşen’ de ‘’Kesinlikle benimle görüşülmedi, konuşulmadı hayali bir firmaya referans ta olmadım’’
Skandalın boyutları bununla sınırlı değil.
JVM Firmasına Buca Belediyesinin kasasından ‘’ danışmanlık, organizasyon hizmeti’’ altında yüksek meblağda bir ödemenin de yapıldığı öne sürülüyor.
JVM adlı firmayı bizde araştırdık. Türkiye’de herhangi bir belediyede çalıştığına, danışmanlık hizmeti sunduğuna dair kayda rastlayamadık.
Hayali firma..
Hayali sunum
Hayali görüşme
Hayali buluşma.
Sadece gezi, ödemeler, harcamalar gerçek.
Bir gerçek daha
Ercan Tatı, Buca’da tam bir hayal kırıklığı yaratmış.
Siyasi kredisini çok erken tüketti.
Harcadığı her kuruşa, kuşkuyla bakılan, her sözüne ‘’acaba doğrumu ?’’ denilen bir belediye başkanı durumuna düşürüldü. Son bir yılda yaşananlara da baktığınızda
‘’Buca’nın beş yılına yazık oldu’’ diyebilirim.
Halit Tunç /Cafesiyaset

Buca skandalı Ak Parti'de yaşansaydı haberi Halit Tunç haberleri, Halit Tunç haberi, Halit Tunç haber, Siyaset Haberleri , Politika haberleri, Sondakika haberler, Yerel Siyaset, Genel seçimler, Yerel Seçimler, Başbakanlar, Cumhurbaşkanları, TBMM, Yük

Size yaşadığım bir olayı anlatayım.İstanbulda Tarabya yokuşundan Ferahevlere giren bir yol vardır,Dedeman Lisesinin önünden geçer.Büyükşehir belediyesi bu yoldaki bazı gecekonduları yıkıp yolu genişletti yolu toplam uzunluğu 350-400 Mt. inşaatı Guiness Rekorlar kitabına girecek bir zaman tam 1,5 yıl cıvarında bitirildi.Oh çok şükür bitti derken bu kez asfaltta parçalanmalar başladı,peşinden yamalar böyle sürüp gitti.Dayanamayıp Anakent Belediyesinin Beyaz Masasına mail gönderdim ébenim ödediğim vergilerle yaptığınız yol bu halde ve şimdilerde ne gibi bir işlem yapıyorsunuz,Müteahhitle ilgili olarak bir işlem yapıldımı vs gibi detaylı sorular sordum.Daha önceki maillerime bir haftada cevap verilirken bu kez bir ay sonra cevap geldi " kış şartları nedeniyle asfalt dökemiyoruz havalar müsait olunca onaracağız".Ben yeniden mail gönderdim bu işin yapılışında mühendislik hataları olduğunu vs vs detaylı bir şekilde anlatıp,bana doğru dürüst cevap verin uydurk cevapla geçiştirmeyin sorularımın cevabını bekliyorum dedim.Derken iki gün sonra bir yetkili ev telefonumdan bana ulaştı uzun uzun konuştuk,bana hiçte gerçekçi olmayan cevaplar verdi,bende kendisine teknik sorular sorunca bu kez kıvırmadan daha doğruya yakın cevaplar vermeye başladı.Evet siz haklısınız müteahhide çağrı yapacağız gelsin onarsın yapılan iş hatalı yapılmıştır söyledikleriniz çok doğru ama şu mevsimde yaptıramayız havaların düzelmesini bekleyeceğiz,zaten bende bu göreve yeni atandım gereğini yapacağım vs.vs.bol bol masalvari anlatımlarla yarım saate yakın benimle konuştu,ginede sağolsun lütfedip araması bile çok güzel.
Bu benim İstanbul Büyükşehir Belediyesine kaçıncı mailim hatırlamıyorum ancak bir konu hakkındaiki kez mail atınca hemen telefon açıyorlar ve her ne hikmetse açan kişi müdür olduğunu ancak henüz yeni tayin olduğunu söylüyor.
Şimdi biosk nickli kişiye soruyorum siz Buca belediyesine bir vatandaş olarak ne gibi bir işlem yaptınız?.Yoksa internetten bir sitedeki yazıyı copy paste edip mesaj sayınızımı çoğaltıyorsunuz,ben CHP nin ve onun belediye başkanının avukatı veya savunucusu değilim ama ucuz klavye kahramanlığı yapanlarada hiçmi hiç tahammülüm yoktur.

hasavcı yukarda yazılanlar yalan mı? burada paylaşmak suçmu? .

yanlışlık yolsuzluk vs. varsa milletin parası çarçur ediliyorsa dile getirilmesinmi...?

açıklama yaparsa bakan elbet burada gündeme taşınır..
:sigara:

Geri