biosx
New member
BUCA SKANDALI AK PARTİ'DE YAŞANSAYDI
08 Şubat 2010 14:16
CHP Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı'nın İngiltere seyahati başına dert açacak gözüküyor. Yılmaz Büyükerşen'in görüşmedim dediği telefonu Buca Belediye Başkanı bakın nasıl anlatmış? CHP Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, beş kişilik bir heyetle geçtiğimiz hafta İngiltere’ye gitti. Heyeti İngiltere’de JVM adlı şirket ağırladı.
Başkan Tatı’nın Gezi sonrası (3 Şubat’ta ) Belediye Meclisinde yaptığı konuşma, tutanaklara aynen şöyle geçmiş:
“Ben bizzat Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı ile görüştüm. Telefonlardan sonra gittim, iki gün kendisiyle beraber kaldım. Yapılan projeleri anlattı. Bu firmaya nasıl ulaşılabileceğini sorduk. Bu tabii yaklaşık 5-6 ay önce olan bir olaydı. Firma, yaptıkları sunumda da Sayın Başkan sizlerin de olduğu gibi İstanbul ve Eskişehir’den örnekleri gösterdiler.”
Milliyet Ege’den Banu Şen arkadaşımız, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’i arayıp JVM adlı firmayla çalışıp, çalışmadığını sormuş, Büyükerşen aynen şunları söylüyor:
‘’ “Büyükşehir Belediye Başkanı olarak 11 yıldır görev yapıyorum. Böyle bir şirketi kesinlikle tanımıyorum. Bizim projelerimizin tamamı, kendi müdürlüklerimiz ve müşavir firmalarla üretildi. Avrupa Yatırım Bankası kredileri ile yapıldı. Demek ki, bizim projelerimizi ve adımızı kullanarak küçük, büyük belediyeleri kandıranlar var. Bu konularla ilgili olarak Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı ile yüz yüze ya da telefonla herhangi bir görüşmem olmadı. Hatta benim Başkan Tatı ya da herhangi bir Buca Belediyesi yetkilisi ile hiç görüşmem de olmadı ’’
Bir Belediye Başkanı Meclis Toplantısında diyor ki ‘’Ben bu firma için bizzat Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı ile iki gün boyunca görüştüm’’
Büyükerşen’ de ‘’Kesinlikle benimle görüşülmedi, konuşulmadı hayali bir firmaya referans ta olmadım’’
Skandalın boyutları bununla sınırlı değil.
JVM Firmasına Buca Belediyesinin kasasından ‘’ danışmanlık, organizasyon hizmeti’’ altında yüksek meblağda bir ödemenin de yapıldığı öne sürülüyor.
JVM adlı firmayı bizde araştırdık. Türkiye’de herhangi bir belediyede çalıştığına, danışmanlık hizmeti sunduğuna dair kayda rastlayamadık.
Hayali firma..
Hayali sunum
Hayali görüşme
Hayali buluşma.
Sadece gezi, ödemeler, harcamalar gerçek.
Bir gerçek daha
Ercan Tatı, Buca’da tam bir hayal kırıklığı yaratmış.
Siyasi kredisini çok erken tüketti.
Harcadığı her kuruşa, kuşkuyla bakılan, her sözüne ‘’acaba doğrumu ?’’ denilen bir belediye başkanı durumuna düşürüldü. Son bir yılda yaşananlara da baktığınızda
‘’Buca’nın beş yılına yazık oldu’’ diyebilirim.
Halit Tunç /Cafesiyaset
Buca skandalı Ak Parti'de yaşansaydı haberi Halit Tunç haberleri, Halit Tunç haberi, Halit Tunç haber, Siyaset Haberleri , Politika haberleri, Sondakika haberler, Yerel Siyaset, Genel seçimler, Yerel Seçimler, Başbakanlar, Cumhurbaşkanları, TBMM, Yük