Bu zemin neyle kapli??

k@rdelen

σяgαηιк ѕ&#1
Reaction score
0
112hy.jpg

114dr.jpg

66826365.jpg

37845948.jpg

33804544.jpg

71620409.jpg

47438843.jpg

111gnd.jpg

Bin 600 kişinin iki yıllık çabasıyla tek tek yapılan yüz milyon porselen ayçekirdeği, Londra'da sergileniyor

Çinlimuhalif sanatçı Ai Weiwei, porselenden yüz milyon ayçekirdeği yaparak bir dünya rekoruna imza attı. Çinli sanatçı yüz milyon ayçekirdeğini Londra'nın ünlü Tate Modern Galerisindeki Turbine Hall salonunda ziyaretçilerin beğenisine sundu. "Ayçiçeği Çekirdekleri" adı verilen yerleştirme (enstelasyon) çalışmasında yüz milyon porselen çekirdek, bin metrekarelik salonun zeminine adeta halı gibi serildi.

Porselen çekirdekle kaplı zeminde yürüyen ziyaretçiler, ayaklarının altındaki çekirdeklere dokunma özgürlüğüne de sahipler. Özellikle minik ziyaretçiler, halı gibi ayaklarının altında serili ayçekirdekleriyle büyük keyifle oynuyor. Weiwei'nin bu çalışmasını yorumlayan Tate Modern'in Baş Küratörü Sheena Wagstaff, "Bu sade ama oldukça güzel çalışma, akıllara çok katmanlı bir farklılığı getiriyor. Her bir çekirdeğe dokunmak, insana sanki yüz milyon çekirdeğe dokunmuş hissi veriyor. Burada, bireysel olanla kitlesel olan arasındaki ilişkiyi çok estetik bir biçimde hissedebiliyoruz" ifadelerini kullandı. 150 ton porselen kullanılarak, ortalama 10 santim boyunda yapılan yüz milyon çekirdek için, bin 600 kişi tam iki yıl çalışmış.​

mükemmel görünüyor harbiden ilk başta gerçek çekirdek sandım =)

gercekten enterasan sasırıyorum bu ınsanlara :D

Canım çekti valla olsada çitlesek en tuzlusundan : )

İlk BakışDa BenDe Gerçek Sandım Yavvv ...
Çıtlayasım GelDi BirDen :durdurun

Geri