Bu yazıyı mutlaka okuyun, okutturun!!!

nozz

New member
Reaction score
0
Birkaç sene önce işittiğim yaşanmış bir olayı aktarıyorum sabredip okursanız sevinirim...
Amerika'da halkın katıldığı bir bilim fuarında birkaç genç bir stand açar ve bu standa gelen insanlara amaçlarını anlatırlar. Amaçları sanayide sıkça kullanılan dihidrojen monooksit diye bir maddenin zararlarını halka anlatıp onları bilinçlendirmektir. Gençlerin anlattığına göre bu maddenin kullanımı çevre için ve insanlar için günümüzde çok büyük tehlikeler içermektedir ve bizden sonraki nesillerin, çocuklarımızın bu tehlikeden etkilenmemeleri için bu maddenin kullanımının kısıtlanması gerekmektedir. Gençler bu düşüncelerini insanlara anlatırken etraflarındaki kalabalık artar. Konuşmanın sonunda çevrelerindeki insanlara dihidrojen monooksit maddesinin kullanımının kısıtlanması için imza topladıklarını anlatırlar. Bu konuşmalardan etkilenen kalabalık dilekçeye birer birer imza atmaya başlar, artık standın önü o kadar kalabalıklaşır ki pek çok insan bu insanlık vazifesini yapıp gençlere bu konuda daha başka neler yapabileceklerini sorarlar.
Buraya kadar herşey güzel değil mi? Peki siz olsanız bu kampanyaya imza atarmıydınız?...
Cevabınız evet ise eyvah demektir çünkü yaşamamız için en gerekli madde olan suyun kullanımını yasaklamak istiyorsunuz demektir. Peki biz susuz nasıl yaşarız... Evet yanlış duymadınız gençlerin bahsettiği madde en temel yaşam kaynağımız suyun formülünün (H2O diye bildiğimiz) bilimsel okunuşu. Bakınız lisede kimya dersini dinlemeyen amerikalılar nasılda kolayca yönlendirilmişler. Bu yazıyı okuyup ben zaten dihidrojen monooksitin su olduğunu biliyordum diyenler gerekli bilgiye sahip oldukları için kandırılamazlar ama hepimiz bilgimizin olmadığı bir konuda iyi bir yanıltma ile kolayca yanlış yönlendirilebiliriz. Fertler değil hatta okumayan araştırmayan toplumlar, medya internet gibi yayın organları ile kolayca yönlendirilebilirler.
Burası benim yorumum ister katılırsınız ister katılmazsınız : Kolayca yönlendirilmeyelim okuyalım, araştıralım. Her konuda koyun gibi yönlendirilmeyecek kadar yeterli bilgiye sahip olalım ama bir konuda uzmanlaşacak kadar çok şeyi bilelim.
ve son bir not interneti sadece eğlence için kullanmayalım, araştıranlar için neler neler var...

Pardon ozzy666 burada bir ekleme yapıyorum bu gençler bir ödevleri için araştırma yapan üniversiteli gençler sonra mı? sonra tabiki insanlara asıl amaçlarını açıklıyorlar.

haklısın dostum..hadi imza atanlar neyse de..o kampanyayı başlatan embesillere ne demeli..yazık ya..saol arkadaşım paylaştığın için..

gerçekten güzeldi dostum. ben şu an lise okuyorum ama daha suyun o adını ilk defa duyuyorum. allah razı olsun. :p

hacking' Alıntı:
gerçekten güzeldi dostum. ben şu an lise okuyorum ama daha suyun o adını ilk defa duyuyorum. allah razı olsun. :p

Öğrencilerin sorduğu klasik bir soru vardır. "Hocam bu bizim ne işimize yarayacak?"
Hacking kardeşim şimdi sen bu sorunun cevabını biliyorsun...

ya bu amerkali gencler hic ders dinlemiyo ha benden solemesi varsa yoksa isleri kari kiz:D

di 2 mono 1 demek bunları bilemeyecek kadar cahiller mi ayrıca ben konuda herhangi bir küfüre rastlamadım nozz arkadaşım

oKuDuM ßiR KaÇ Ki$iYeDe MaiL aTaRiM..

ben suyun formülünü başka bişeklini duydum ama bu şeklini öğrettiğin için saol bilgi paylaşdıkca çoğalır saol ellerine sağlık
o usa insanlarına gelince bizim onlardan farkımız neki aynı şeyler yıllardır etrafımızda dönmekte ben bilmediğim hiç bi şeyi onaylamam bu arada suyun o şeklini araştırıcamdoğru olabilir ama......

çok güzel ya anlayana zeki mürende bizi görecekmi:)))

Geri