Bu site ölüm tarihi söylüyor!

BurakƷ5

Moderatör
Moderatör
Reaction score
0
Dünyanın neresinde olursan ol, bulunduğun yerde de
ABD’de California Üniversitesi’nin geliştirdiği bir programla, tıbbi bilgiler girilerek ölüm zamanı yaklaşık olarak öğrenilebiliyor

Ölüm tarihini söyleyen site

ABD’de bulunan California Üniversitesi’nin geliştirdiği bir programla ölüm tarihini belirlemek mümkün hale geldi. Üniversitenin 2010 yılında doktorlar için hazırladığı uygulama internet üzerinde halkın da kullanımına açıldı.

Araştırmacılar, programı en başta doktorların hastaların ölüm tarihlerini tahmin etmeleri için hazırladı. Özellikle yaşlı ve hasta kişiler için üretilen program, tıbbi bilgilerin girilmesiyle çalışıyor.

Tıbbi bilgileri girilen hastanın ortalama ölüm zamanı belirleniyor. ‘ePrognosis.org’ adlı sitede kullanıma açılan uygulamayla hastalar ölüm zamanlarını yaklaşık olarak tespit edebiliyor. Program, örneğin diyabet hastası olan, sigara içen ve hayatı boyunca 1 kez kalp krizi geçirmiş birinin 5 yıl içinde hayatını kaybetmesi ihtimalinin yüzde 59 olduğunu belirtiyor.

‘Doktora da danışın!’

Uzmanlar, uygulamanın geleceği okuyan bir alet olmadığını, ancak güvenilir olduğunu hatırlattı. Şimdiden büyük ilgi gören sitedeki uygulamaya ‘ölüm oranı hesaplayıcı’ adı verildi. Uygulamanın doktorların hastalara durumlarını açıklamada yardımcı olduğu da belirtildi. California Üniversitesi’nden uzmanların konuştuğu hastalar da ölüm tarihlerini bilmek istediklerini, böylece kendilerini daha rahat hissettiklerini söyledi. Uzmanlar, çıkan sonucun kesin olmadığı ve bir doktora danışılması gerektiği konusunda da uyarıda bulunuyor.

HT​

allahtan başka kimse bilemez onu saçmalık..

ABD’de bulunan California Üniversitesi’nin geliştirdiği bir programla ölüm tarihini belirlemek mümkün hale geldi.

bu sence mantıklı bi habermi nerden biliyon okuyup okumadıgımı

bu bir istatistik programı.mesela son bir yıl içinde iki kez kalp krizinden hastaneye yatmışsan,yaşın 75 üzerindeyse,gelecek beş yıl içinde %80 kalpten gidersin diyor.tarih vermiyor.mantıksız mı?

bence mantıksız yani... yapılan açıklama öyle değil ama

eh işte ben de onu dedim.site falcılık sitesi değil.ama site tanıtımı biraz magazinel :) dolayısı ile yukarıdaki tepkiyi veriyorsun.

Bi kere programda çok parametre var ve tıbbi alanda bilgi sahibi insanlar tarafından geliştirilmiş. Ha hayat çok daha fazla parametreyi içerir. Ne yapılırsa yapılsın simülasyondan öteye geçmez ve %99 ölme ihtimali olan adam sağlıklı bir insandan çok çok daha fazla yaşayabilir kader ve gelecek böyle birşey. Mesela kişiye araba çarpar ve bunu (o adamın orada bulunma sebebini, niye o saatte dışarı çıktığını vs.) bilimsellikle açıklamak mümkün değil. Sadece Allah bilir. Yapılan program mesela ekonomi simülasyon programı veya hava durumu tahmini gibi birşey. En gelişmiş ekonomi simülasyon programları bile yanılır. Olay parametreleri tespit edip bir tahmin yapmak.

Ya yorumları okuyorum da "Allah Yolu'nda" olmayı yazdıklarınızla ispatlama gereksinimi duyan arkadaşlara rastlıyorum. Arkadaşlar bu kadar kasmayın kendinizi ya. Namaz kıldığını ona buna göstermek için ön saflarda duran tiplere benziyorsunuz haberiniz yok. İstatistiki verilerle bir ton kritere göre hazırlanmış bir test bu. Kesinliği yok birşeyi yok neden bu kadar kasıyorsunuz kendinizi ?

İyiki nezaman öleceğimi bilmiyorum ,bilseydim bu hayat bana. zindan olurdu ,bilmemek istemem ben şahsen

Geri