Bu rekor kıralamıyor.

icemen

New member
Katılım
7 Şub 2007
Mesajlar
20,136
Reaction score
0
Puanları
0
2l9oz82.jpg


52 yaşına girecek olan Lig'de 20 yıldır kırılmayan bir rekor var. Beşiktaş'ın elinde olan ve adına şarkı yazılan 10-0'lık rekor...


Bu sezon 52 yaşına girecek olan eski adıyla Birinci Futbol Ligi, son yıllardaki adıyla Süper Lig'de, şimdiye dek en farklı skorlu galibiyeti Beşiktaş elde etti.

Siyah-beyazlılar, 51 sezonu geride kalan ligde, 1989-90 sezonunda İstanbul'da Adana Demirspor'u 10-0 yenerek, tarihsel galibiyete imza attı. Beşiktaş'ın tarihe geçen en farklı skorlu galibiyetiyle birlikte, lig tarihinde şimdiye dek 8 ve daha farklı skorlu sonuçlanan toplam 8 maç yapıldı.

Bu galibiyetlerden 2 tanesinde Galatasaray, diğerlerinde ise Beşiktaş, Göztepe, Sarıyer, Ankaragücü, Konyaspor ve Bursaspor'un adları bulunuyor.

Öte yandan, ligde son 12 sezonda yapılan maçların hiçbirinde, takımlar birbirlerine 8 ve daha farklı skorlu üstünlük kuramadı.


TARİHE GEÇEN MAÇ
Lig tarihinde şimdiye kadarki en farklı skorlu maç, 15 Ekim 1989 Pazar günü İstanbul'da yapıldı. Ali Sami Yen Stadı'nda, 1989-90 sezonunun 6. hafta maçında Beşiktaş, İngiliz teknik adam Gordon Milne yönetiminde, yabancı oyuncularından yoksun olarak çıktığı karşılaşmada, tarihsel bir zafere ulaştı.

Siyah-beyazlıların gollerini, bu maç sonrası Beşiktaş taraftarının adlarına beste yaptıkları Ali Gültiken (4), Feyyaz Uçar (3) ve Metin Tekin (3) attı.

Beşiktaş ile Adana Demirspor arasında yapılan tarihi maçın tablosu şöyle: Hakemler: Engin Kurt, Atilla Olkun, Yolcu Yılmaz Beşiktaş: Engin İpekoğlu (Dk. 64 Metin Akçevre), Recep Çetin, Gökhan Keskin, Ulvi Güveneroğlu, Kadir Akbulut, Rıza Çalımbay, Şenol Fidan, Zeki Önatlı, Feyyaz Uçar, Metin Tekin, Ali Gültiken Adana Demirspor: Fatih (Dk. 46 Haluk), Mehmet, Ümit, Muammer, Cengizhan, Sedat (Dk. 46 Çetin), Murat, B.İbrahim, Erol, İsmail, K.İbrahim Goller: Dk. 2, 57, 61 ve 82 Ali, Dk. 12, 65 ve 85 Feyyaz, Dk. 24, 43 ve 76 Metin Tekin Seyirci: 15 bin 227 Hasılat: 207 milyon 740 bin lira


golleri izle


kaynak
 
Ne diyelim.

Bir galatasaraylı olarak tebrik ediyorum.
 
O rekor kolay kolayda kırılamaz sanmıyorum...
 
e tamam kırılamaz zaten. cok da normal bir şey ;)
 
video eklendi. bilginize... :goz:

gollerin hemen hepsi kafayla :)
 
Rekor Kırılamaz Ooo Goller Atılamaz Oo Goleri Anca BEŞİKTAŞ Atar
 
ilklerin takımı beşiktaslı olmaktan gururluyum her zaman her yerde en büyük KARTAL emegine sağlık mud
 
bu haber durup dururken medyaya düştü ya kıllandım aziz yıldırım açıklama yapıyor 1hafta sonra bu haber düşüyor ne ayak? harbi kıllandım...
 
bu haber durup dururken medyaya düştü ya kıllandım aziz yıldırım açıklama yapıyor 1hafta sonra bu haber düşüyor ne ayak? harbi kıllandım...

Boşuna paranoya yapma kardeşim. Allaha şükür bizim tarihimiz ak. en azından onlardan ak.
 
bakalım bekleyelim ama paranoyak yaptılar daha züper kupa maçından itibaren ...
 
8-0 yenildiğimiz sene kaç puan topladık ???

peki sıfır çekip gelen kimdi ? hatırlayamadım bir yardımcı olurmusunuz arkadaşlar ?
 
Beşiktaş ilklerin takımı :D
Beşiktaş rekorların takımı :D
Beşiktaş halkın takımı :D



O kadar da değil be kardeş. Ne yaptın sen. Bir tane 10-0 dan başka hangi ilkiniz yada rekorunuz var .. yapma.. Bu Ülkenin tek rekorlar ve ilkler takımı Galatasaray dır.. :gulumseCocuk:
 
facebooktan olduğu için golleri izleyemiyorum
 
fenerin 25 yıldır türkiye kupasını alamazlık rekorunu kırmak daha zor gibi geldi.
 
sen önce buna bir göz at istersen

Fenerbahçe bir sezonda hiç gol yemeden şampiyon olup bir dünya rekoru kırdı. (1922-1923)


dünyada amatör,profesyonel,şampiyona,dünya kupası,avrupa şampiyonası mahalli takımlar vede işi biraz daha uzatalım halı sahada bile yok bu rekor bilen varsa yazsın bizde bilgi sahibi olalım
 
ben sadece 1 ini yazdım geri kalanı herkes biliyor zaten ama biz övünmeyi fazla sevmediğimiz için ama benim bu gol yemeden şampiyonluğu fazla kimse bilmiyor üzüntüm böyle bir rekoru türkiyenin dışarda kullanmaması ve fazla kişinin bilmemesi arkadaşlar övüneceklerse böyle şeylerle övünsünler
(galatasaray ın uefa ve süper kupalarını unutmamak lazım tabii )bir fenerbahçeli olarak onlarlada gurur duyarım

baştan söyleyeyim amacım kimseyi kırmak rencide etmek v.b gibi birşey değil
birde buna göz atın biraz uzun yazı oldu ama
İSTANBUL - Düşünsenize; bir sabah uyandığınızda hiç tanımadığınız, belki üniformasını daha önce hiç görmediğiniz, başka başka diller konuşan bir sürü silahlı adam köşe başlarını tutmuş, ordunuzun silahlarına el koymuş, kirli çizmeleriyle o kutsal topraklarınızı çiğniyor...

http://video.ekolay.net/detay.asp?vid=55000000000018626&cid=40000000000017068



O sabah güneş daha bir donuk asılmış gökyüzüne. İşte İstanbul böyle uyandı bir kasım sabahı. Limni adasının Mondros limanında “Agamemnon” İngiliz zırhlısında Amiral Galthorp ile 30 Ekim 1918 Çarşamba günü imzalanan ünlü “Mondros Mütarekesini” takiben, düşman donanması; sisli ve yağmurlu bir 13 Kasım günü İstanbul’a giriyor ve tarihimizin o acı mütareke dönemi başlıyordu... Bu perişan dönemi, 16 ay sonra emniyet tedbiri bahanesiyle, daha da acı bir olay, İstanbul’un bizzat işgali etti. 18 Mart 1920 Pazartesi sabahı Şehzadebaşı’nda masum Türk erlerini uyurken süngü ile şehit edenler, bu işgalin gerçek amacını, daha ilk sabahında, bütün dünyaya ilan ediyordu...

Yaşanan bu korkunç kargaşanın başlangıcından itibaren Türk gençleri işgal kuvvetleri ile spor, özellikle de futbol sahalarında büyük bir rekabete girişmişti. İşte Fenerbahçe’de, bu her sınıftan düşman birlikleri içinde pek çok tanınmış futbolcusu bulunan, İngiltere ve Fransa liglerinin hemen hemen en ünlü takımlarında forma giymiş futbolculardan oluşan birbirinden güçlü takımlarla maçlar yapmış ve oynadığı 50 maçın 41’ini kazanıp, 4’ünde berabere kalarak işgal altında bezmiş, ezilmiş Türk halkının yüreğinde bir nebze olsun teselli ve umut tohumları yeşertmişti.

Fenerbahçe’nin işgal kuvvetlerine karşı en büyük zaferlerinden biri de “General Harington Kupası” maçıdır. İşgal Orduları Başkomutanlığı, Fenerbahçe kulübüne karşı özel bir kin duymaktaydı. Çünkü Fenerbahçe takımı yalnız işgal kuvvetlerine mensup takımları peş peşe yenerek halkın milli duygularını şahlandırmakla kalmıyor, aynı zamanda düşman açısından “hayli zararlı” faaliyetlerde de bulunuyordu.

İstanbul işgal altındayken Fenerbahçeliler, Kurbağalıdere kenarında kulüp binasının önündeki iskeleye yanaşan motorlarla Anadolu’ya silah kaçırmaktaydılar. Fenerbahçe kulübünün kayıkhanesi bir silah ve cephane deposu haline getirilmişti. Geceleri gizlice bu kayıkhanenin önündeki ahşap iskeleye yanaşan motorlar buradan yüklenip, gizlice Moda koyuna açılıyor, oradan İzmit’e geçerek Anadolu’ya silah ve cephane götürüyorlardı. Fenerbahçe kulübünün bu “zararlı(!) faaliyeti” İşgal Orduları Başkomutanlığı tarafından haber alınmış, ancak bunun farkına varan Fenerbahçeliler kayıkhaneyi derhal boşaltarak cephaneyi çevredeki üye ve sporcu evlerine taşımışlardı. Kulübü basan işgal kuvvetleri birlikleri ortada delil bulamamışlardı. Ancak yine de Başkomutanlık tarafından Fenerbahçe kulübüne süngülü bir müfreze bırakılmış ve Fenerbahçe kulüp binası haftalarca işgal altında tutulmuştu.

Tüm çabalara rağmen bir şey elde edememiş olmak, işgal ordularının İngiliz Başkomutanı General Harrington’u oldukça öfkelendirmekteydi. Fenerbahçe’ye; hiç olmazsa futbol sahasında acı bir darbe indirebilmek için elinden geleni yapmaktan geri kalmamıştı. Başkomutan Harrington amacına ulaşabilmek için ortaya altın madalyalar konulmuş bir turnuva düzenlenmiş ve turnuva sonunda üç takım ön plana çıkmıştı: Irish Guards, Grenadiers Guards ve Goldstream Guards...

Bu üç takımın en seçkin elemanları sıkı bir çalışmaya tabi tutulmuştu. Bu arada Cebelitarık ve Mısır’daki İngiliz askeri kuvvetlerinden, hepsi de profesyonel birer futbolcu olan dört önemli oyuncu getirtmiş ve adeta bir “İngiltere Milli Takımı” oluşturmuştu. Hedef o kadar büyüktü ki, ortaya konan bir metreye yakın, gümüş işlemeli kupa Başkomutan “General Harrington” adını taşıyordu. “Goldstream Guards” adı altında oluşan bu takım özel şekilde kampa alınarak sıkı bir çalışmaya tabi tutulmuştu. Ve bundan sonra General Harrington tarafından İstanbul gazetelerine şöyle bir ilan verilmişti:

“Gardler Muhteliti Türk kulüplerine meydan okuyor. Galibine, Başkumandanın adını taşıyan büyük bir kupa verilecek bu maça Türk kulüpleri diledikleri gibi takviye de alabilirler.”

Fenerbahçeliler bu meydan okumanın direkt olarak kendilerini hedef aldığını hemen anlamışlardı. Ve yine gazeteler aracılığı ile hemen gereken cevabı vermişlerdi:

“Fenerbahçe Kulübü yalnız kendi kadrosuyla bu maçı şartsız olarak kabul eder.”

İstanbul’da büyük bir heyecan uyandıran bu maç 29 Haziran 1923 günü, Taksim Stadı’nda çok büyük bir seyirci topluluğu önünde oynanmıştı. Bu maçı izlemek üzere “Iron Duck Zırhlısı” ile özel olarak gelen Malta Valisi Lord Plummer’de İşgal Orduları Başkomutanı General Harrington’la birlikte şeref köşesindeki yerini almıştı. Şeref köşesinin önündeki masanın üzerinde de maçın galibine verilecek olan “General Harrington Kupası” duruyordu.

Fenerbahçe bu tarihi maça, hiç gol yemeden İstanbul şampiyonluğunu kazanan şu ünlü kadrosuyla çıktı:
Şekip Kulaksızoğlu- Hasan Kamil Sporel, Cafer Çağatay- Kadri, İsmet, Fahir- Sabih, Alaeddin Baydar, Zeki Rıza Sporel, Ömer Tanyeri, Bedri Gürsoy.
General Harrington Kupası maçında Fenerbahçe'yi zafere ulaştıran o inanılmaz golde Zeki Rıza'nın şutu İngiliz ağlarını havalandırmak üzere. (29 Haziran 1923)



Büyük bir çekişme içinde başlayan ve hep aynı çekişmeyle geçen maçın ilk yarısını 1-0 yenik kapatan Fenerbahçe, ikinci yarıda coşmuş ve klasik futbolunu ortaya koymaya başlamıştı. 60. dakikada Zeki Rıza’nın golüyle beraberliği yakalayan Sarı-Lacivertli takım bundan sonra daha da açılmıştı. 74. dakikada yine Zeki Rıza (Sporel) çok sert bir şutla Fenerbahçe’yi galip duruma yükseltmiş ve bundan sonra oyunda Sarı-Lacivertli takımın baskısı daha da artmıştı ve Fenerbahçe, güçlü rakibini eze eze yenmişti bu tarihi maçta. Maçtan sonra işgal orduları Başkomutanı General Harrington, adını taşıyan bu büyük gümüş kupayı Fenerbahçe takımı kaptanı Hasan Kamil Sporel’e verirken Taksim Stadı’nda fesler havada uçuşuyor ve yer yerinden oynuyordu adeta.

Fenerbahçeli futbolcular, ellerinde General Harrington Kupası olduğu halde seyircilerin omuzları üzerinde stattan çıkarılmışlar ve Beyoğlu caddelerinde, büyük sevgi gösterileri arasında dolaştırılmışlardı.

Bu galibiyet, milli bir zafer etkisi uyandırmıştı. Nitekim maç gecesi Lozan Konferansı’nda bulunan Türk Heyetine de bu galibiyet haberi ulaştığında heyet başkanı İsmet Paşa tarafından Fenerbahçe kulübüne; “Heyetimiz namına hepinizi meserretle tebrik eder, gözlerinizden öperim.” diye bir kutlama telgrafı gönderilmişti.

24 11 1918 - Fenerbahçe 3-1 Fransız Garnizonu (Kadıköy)
29 11 1918 - Fenerbahçe 1-2 ingiliz Misilivadis (Kadıköy)
08 12 1918 - Fenerbahçe 2-3 ingiliz Garnizonu (Kadıköy)
15 12 1918 - Fenerbahçe 5-1 ingiliz Lightning (Kadıköy)
20 12 1918 - Fenerbahçe 4-2 ingiliz Lightning (Kadıköy)
22 12 1918 - Fenerbahçe 5-1 ingiliz Denizcileri (Kadıköy)
29 12 1918 - Fenerbahçe 4-1 Fransız Garnizonu (Kadıköy)
12 01 1919 - Fenerbahçe 4-0 ingiliz Misilivadis (Kadıköy)
19 01 1919 - Fenerbahçe 5-3 ingiliz Lightning (Kadıköy)
26 01 1919 - Fenerbahçe 4-1 ingiliz Misilivadis (Kadıköy)
21 02 1919 - Fenerbahçe 3-0 ingiliz Kara Karması (Kadıköy)
07 03 1919 - Fenerbahçe 4-1 Fransız Kara Karması (Kadıköy)
16 03 1919 - Fenerbahçe 5-1 Fransız Patrie (Kadıköy)
23 03 1919 - Fenerbahçe 7-0 Fransız Patrie (Kadıköy)
30 03 1919 - Fenerbahçe 6-1 ingiliz Denizcileri (Kadıköy)
06 04 1919 - Fenerbahçe 3-1 ingiliz Lightning (Kadıköy)
13 04 1919 - Fenerbahçe 4-0 iskoçyalılar (Kadıköy)
20 04 1919 - Fenerbahçe 6-0 iskoçyalılar (Kadıköy)
27 04 1919 - Fenerbahçe 5-1 Irish Guards (Kadıköy)
04 05 1919 - Fenerbahçe 4-0 Irish Guards (Kadıköy)
09 05 1919 - Fenerbahçe 6-0 Fransız Kara Karması (Kadıköy)
11 05 1919 - Fenerbahçe 5-0 iskoçyalılar (Kadıköy)
05 09 1919 - Fenerbahçe 4-0 Irish Guards (Kadıköy)
28 09 1919 - Fenerbahçe 4-1 iskoçyalılar (Kadıköy)
09 01 1920 - Fenerbahçe 2-1 Fransız Garnizonu (Bakırköy Çayırı)
05 10 1920 - Fenerbahçe 4-1 Fransız Kara Karması (Kadıköy)
13 01 1921 - Fenerbahçe 9-0 ingiliz Subaylar Karması (Kadıköy)
22 04 1921 - Fenerbahçe 11-1 Fransız Deniz Kara Karması (Kadıköy)
13 08 1922 - Fenerbahçe 3-0 ingiliz Sporting Karması (Taksim Stadı)
20 08 1922 - Fenerbahçe 2-2 ingiliz Iron Duck (Taksim Stadı)
22 09 1922 - Fenerbahçe 1-1 ingiliz Essex (Taksim Stadı)
24 11 1922 - Fenerbahçe 2-2 ingiliz Revenge (Taksim Stadı)
01 12 1922 - Fenerbahçe 2-1 ingiliz Lightning (Taksim Stadı)
10 01 1923 - Fenerbahçe 7-0 ingiliz Filotilla Karması (Taksim Stadı)
04 02 1923 - Fenerbahçe 3-0 ingiliz Essex-Engineers Karması (Kadıköy)
11 02 1923 - Fenerbahçe 2-6 ingiliz Goldstream (Kadıköy)
25 02 1923 - Fenerbahçe 5-0 ingiliz Tayyareciler (Taksim Stadı)
06 05 1923 - Fenerbahçe 2-0 ingiliz Artillaries (Kadıköy)
13 05 1923 - Fenerbahçe 2-0 ingiliz Artillaries (Kadıköy)
18 05 1923 - Fenerbahçe 4-0 ingiliz Anatolia (Kadıköy)
20 05 1923 - Fenerbahçe 1-1 ingiliz Nakliyeciler (Kadıköy)
25 05 1923 - Fenerbahçe 4-0 ingiliz Lightning (Taksim Stadı)
27 05 1923 - Fenerbahçe 2-3 ingiliz Kara Karması (Kadıköy)
03 06 1923 - Fenerbahçe 5-1 ingiliz Kara Karması (Kadıköy)
29 06 1923 - Fenerbahçe 2-1 ingiliz Guard´lar Karması (Taksim Stadı)
10 08 1923 - Fenerbahçe 0-3 ingiliz Karması (Taksim Stadı)
30 09 1923 - Fenerbahçe 5-1 ingiliz Goldstream (Taksim Stadı)
09 11 1923 - Fenerbahçe 3-0 ingiliz Comos (Taksim Stadı)
BİZ BELKİ TÜRKİYE KUPASINI 25 YILDIR ALAMADIK AMA ZAMANINDA ALDIĞIMIZ SONUÇLAR 25000 TANE KUPAYA BEDELDİR


İŞTE BİZİM MAZİMİZDEN SADECE BİR KESİT O İSMİNİ HATIRLAMADIĞIM BİZİM MAZİMİ AP AK DİYEN ARKADAŞA TAVSİYEM İYİ OKUSUN ÇÜNKİ MAZİSİ BÖYLE ALTIN SAYFALARA YAZSAN TAŞACAK BİR MAZİNİN TARAFTARIYIZ BİZ

BİR KUSURUMUZ OLDUYSA AFFOLA
 
GFB_DeLLyoqLan ve χ∂αηтє23χ Az Sonra Kullanıcı Adınızın Üstüne Güzel Bir Çizgi Gelecek ;)
 
shark bunları üzeri çizili hallerini merak ediyorum :D:D :)

hala akıllanmadılar valla

bu arada shark pmlerini sil yer yok
 
Geri
Üst