Bu oyunları hatırladınız mı ??

reavenn

qяσηι¢ υуυz
Altın Üye
Reaction score
0
İnandığım iki şey var: Aynaya baktığımda gördüğüm,
"Ne olduysa sokaklar oyunsuz, oyunlar çocuksuz kaldıktan sonra oldu" diyor bir yazar ve ekliyor: "Ama anne hava daha kararmadı ki, hadi saklambaça devam" sözü çok eskilerde kaldı.

2nc2pn9.jpg

Çünkü çocuklar joystick, TV veya internet kablosuyla eve bağlandı. Sokağa çıkmayan, birlikte oynamayı unutan çocuklar var evlerimizde...

2nc2pn9.jpg

Misket, yakartop, istop... Çocukların birçoğu artık bu oyunları bilmiyor, bilsede oynayamıyor. Çünkü sokağa eskisi kadar çıkılmıyor. İşte geçmişin eski sokaklarında kalan eski oyunlarımız

2s6u0ky.jpg

2n0iq80.jpg

2h6xe9j.jpg

t7c27q.jpg

adnd5t.jpg

28r1p34.jpg

2rqdnvl.jpg

i728t5.jpg

2jaghw0.jpg

21ovt4x.jpg

mcayxv.jpg

orhw7d.jpg

14m8215.jpg

jjmrfc.jpg

2pruzv4.jpg

4qo7l3.jpg

309onpi.jpg

30b2uj7.jpg

2qkosjl.jpg

15d28f6.jpg

2r4sx7d.jpg

29lh2k3.jpg

14ilpu0.jpg

r2rxu9.jpg

net girdi hayatımıza , bu oyunLarı oynayan kaLmadı ..
eLine sağLk

Aynen pc geldi evlerimize ne yedi taş kaldı nede saklambaç ne körebe ben en cok 7 taşı oynardım guzel paylaşım elıne saglıq hemşo

Ne guzeldı o oyunlar Saklambac misket vs vs :durdurun

Saklambac oynarken ebeyı sasırtmak ıcın t-shırtlerımı degısırdık :hhmanD

çocuğun gelişiminde önemli rol oynuyordu oyunlar.. şimdi ise gerek bilgisayarın yaşama girmesi gerekse ailelerin dışarıda yaşanan olumsuz olayların sonucunda çocuklarını sokağa çıkartmaktan korkmaları onları korumak istemeleri onların psikolojik olarak içine kapanık kendine yetemeyen bireyler olmasına neden oluyor...
aslında bunun asıl nedeni birazda dışardaki hayatın gözleri korkutması yani toplumun yozlaşmaya başlaması ki hergün haberleri okuyor ve görüyoruz .....

kuka oynunu çOk severdimm..
topla oynanan saklambac. oyundakilerden biri topa vuruyor, ebe olan kimse de topu alip geri geri ayni yere geliyor ve burdan itibaren normal saklambac kurallari devreye giriyor. canak comlek patlamasi, oyunun bonus olayıydı :sigara:
bide yakar topumuz vardı hey gidi günler heyy bütün pasları yakalardım :D
bide bisiklet kiralardımm.. fakir aMa onurlu biri olarak *=))

üçünüde çOOk severdimm:sigara:

______:melek

kuka oynunu çOk severdimm..
topla oynanan saklambac. oyundakilerden biri topa vuruyor, ebe olan kimse de topu alip geri geri ayni yere geliyor ve burdan itibaren normal saklambac kurallari devreye giriyor. canak comlek patlamasi, oyunun bonus olayıydı :sigara:
bide yakar topumuz vardı hey gidi günler heyy bütün pasları yakalardım :D
bide bisiklet kiralardımm.. fakir aMa onurlu biri olarak *=))

üçünüde çOOk severdimm:sigara:

______:melek

owww bizde çok oynardık kukayı topu hep yokuş aşağı vururdum :durdurun

planlı ebe nası oluyo yaa :saskin

biz karakedi tutardık karakediyi seçen ebe olurdu
sevmediimiz çocuklara hepsini karakedi yapardık
tabi inanmazdı seçen çocuk bizde yemin ederdik Allah affetsin :melek

owww bizde çok oynardık kukayı topu hep yokuş aşağı vururdum :durdurun

planlı ebe nası oluyo yaa :saskin

biz karakedi tutardık karakediyi seçen ebe olurdu
sevmediimiz çocuklara hepsini karakedi yapardık
tabi inanmazdı seçen çocuk bizde yemin ederdik Allah affetsin :melek

Şimdi her evde Cs , GTA var :D Nerde eski oyunlar ya , hele kuka :D biraz futbol tekniği , biraz da çakallık gerektiren bi oyundu :D Çoğunlukla anlaşırdık ve aramızdan birini ters yöne gönderirdikk saklanırken , o ordan ses verince ebe olan da o sese doğru giderdi .. Ondan sonra herkes topa vurmak için fırlardı :)

ama biz okulda long donkey oynuyoruz

Geri