Bu olay Vakit Gazetesi’ne kapak olsun!

imza

New member
Reaction score
0

Sonunda Yeni Şafak Gazetesi de dayanamadı ve Hüseyin Üzmez’e “Utan Be Adam” diyerek manşetten çaktı.

[Nuh GÖNÜLTAŞ] /BUGÜN

Bu tavır dini hassasiyeti olan gazeteler için çok ciddi ve güzel bir gelişme.

İçimizdeki beyinsizlere ve çirkeflere karşı tavır almaktan söz ediyorum.

Şu Hüseyin Üzmez vakayı adiyesi İslami hassasiyeti olan gazeteler için, başta da Vakit Gazetesi için tam bir turnusol kağıdı görevi görmekte.

Vakit Gazetesi’nden birilerinin de çıkıp “Artık yeter Hüseyin. Kes sesini. Otur oturduğun yerde. Yaptığın çirkeflikler ayyuka çıktı, ama sen hâlâ kanal kanal dolaşıp yaptığın adi icraatları anlatıyorsun” demesi lazım.

Demeliler!

Hüseyin Üzmez’in kanal kanal dolaşıp bir Müslüman’a hiç yakışmayan, bir Müslüman’da asla olmaması gereken bir üslup ve tavırla yaptığı konuşmalardan sonra bunun yapılması adeta vacip oldu.

Öyle ya da böyle. Seversiniz sevmezsiniz. Vakit Gazetesi’nin de kendine göre bir onur ve şerefi var ve Hüseyin Üzmez’in bunu beş paralık etmesine, değersiz bir pula çevirmesine izin verilmemeli.

Yani, sadece Yeni Şafak’ın ya da benim gibi birkaç köşe yazarının tepkisi ile bu hadiseyi atlatamayız.

Eğer bütün bu olanlardan sonra Vakit Gazetesi bu adama yazı yazdırırsa sadece yazıklar olsun derim.

Şimdi... Bizim gazeteler maalesef içimizden çıkan bazı olumsuz olayları görmezden geliyorlar.

Göstermiyorlar,

Perdeliyorlar.

Yazmıyorlar.

Oysa kendi dünyamıza ait olumsuz olayları da kendimiz görüp, yazıp, yorumlayıp kendi göbeğimizi kendimizin kesmesi diğer gazetelerin yazmasından daha iyidir diye düşünüyorum.

Bu aynı zamanda meydana gelen olayın en doğru bir şekilde kendi okurlarımıza ulaştırılması açısından da çok önemli.

Siz yazmazsanız, diğerleri zaten yalan yanlış yazıyor ve sizin okurlarınız da sizin dünyanıza ait bir olayı diğer gazetelerden okuyor, öğreniyor.

Bu konuda daha önce de örnek bir olay olması bakımından yazdım.

Bir İslami cemaat liderinin kızı eroin komasına girmiş ve ölmüştü. Benim çalıştığım gazete bu olayı hiç görmedi mesela.

Belki gazetemin bu olayı görmemesi için kendine özgü bazı sebepleri vardı.

Ama bu olay da insanımız için müthiş bir ibret vesikasıydı. Müthiş bir sosyal olaydı.

Okuyucularımız bu olayı diğer gazetelerin verdiği şekilde öğrendiler.

Bu durum batıda böyle değil.

Amerika’da bulunduğum sürede Boston Globe gazetesi editörlerinin bir yazarları ile sorunu vardı. Yazar, Beyaz Saray çevrelerine yakın bir isimdi. Ancak bir kitaptan alıntı yapmış ve kaynak göstermemişti. Mike Barnicle adlı bu yazarın işine editörleri bu sebeple son verdiler.

Bu olay basın dünyasında patladı. Her yerde günlerce haberler çıkmaya başladı. Boston Globe gazetesi bu olayla ilgili, yazarlarının neden nasıl kovulduğunu anlatan haberlere gazetelerinde yer verdikleri gibi, yazarın düzenlediği basın toplantılarını ve bu konuda yaptığı bütün açıklamalara da sayfalarını açtılar.

Bizce de doğrusu buydu.

Neden başka gazetelere tiraj yaptıralım ki?

Neden bizim dünyamızla ilgili haberler onların bu dünyayı hiç bilmeyen yazarlarından, muhabirlerinden, editörlerinden yayılsın ki?

Üzmez olayı medyamıza ders olmalı.

Son bir not: Adli Tıp Hüseyin Üzmez’in taciz ettiği iddia edilen kızın ruh ve beden sağlığının yerinde olduğu tespitini yapmış. Bu rapor doğru ya da yanlış bilemem, ama asıl tespitin Hüseyin Üzmez üzerinde yapılması gerekmez miydi?

http://www.bugun.com.tr/yazar.asp?yaziID=44953

bence vakit gazetesinin H.Üzmez i maşet yaypı onu kınaması gerekir

bence bunu hemen yapmalı

biliyorum bunu yapmak zor biraz ama mutlaka yapmalı

Bu forum gerçekten çok ilginç geldi bana diğer gorumlara benzemiyor

Özellikle AKP li ler çok eleştirel yaklaşıyor olaylara

kendilerinden bile olsa olumsuz bir şey oldumu sert bir biçimde eleştiri yapıp kınıyorlar

ben bu forumu sevdim

ancak AKP li olmayanların böyle davranmadıklarını gördüm

onlar neden yapmıyorlar

vakitin çizgisine halel getiren bir adamın orda kalem oynataması söz konusu bile olmamması gerek bırakın yazı yazmayı vakitin semtinden geçerse yazıklar olsun.

yazar gibi ben de söylüyorum

eğer O Hüzeyin üzmez denen adam bir daha vakitte yazı yarasa yazıklar olsun vakit e

Son bir not: Adli Tıp Hüseyin Üzmez’in taciz ettiği iddia edilen kızın ruh ve beden sağlığının yerinde olduğu tespitini yapmış. Bu rapor doğru ya da yanlış bilemem, ama asıl tespitin Hüseyin Üzmez üzerinde yapılması gerekmez miydi?

Son satıra bittim ya ...

Şunuda söylemeden edemiyeceğim...

Hüseyin Üzmezin canı çıkana kadar Suni teneffüs yapanlarıda
kınamak gerekmezmi...?

Hüseyin Üzmez'in sloganı:----------> "" DURMAK YOK TACİZE DEVAM "" :vur

ben o adamda yazı yazmıcak bi surat görmüyorum hiç utanması yok gibi. vakittende hiç ciddi bir ses çıkmadıgına göre uzun bir süre bekledikten sonra yazılarına tekrar baslatırlar üzmezin.

G€NÇ B€YİN;3681726' Alıntı:
Bu forum gerçekten çok ilginç geldi bana diğer gorumlara benzemiyor

Özellikle AKP li ler çok eleştirel yaklaşıyor olaylara

kendilerinden bile olsa olumsuz bir şey oldumu sert bir biçimde eleştiri yapıp kınıyorlar

ben bu forumu sevdim

ancak AKP li olmayanların böyle davranmadıklarını gördüm

onlar neden yapmıyorlar

AKP liler eleştirel yaklaşıyor nedense AKP karşıtları yaklaşmıyor

özellikle sozan zamanlarda foruma katılan AKP lileri kutluyorum

Seninde dediğin gibi çok cesur ve yürekliler

yanlışı kim yaparsa yapsın adına kimliğine bakmadan konu açıp yorum yapıyorlar

Biz bu forumda Tayyirp Erdoğıan ı bile kıyasıya sert bir şekilde eleştirdik

amam bunusadece AK Partililer yapıyor

CHP li veya diğerlerinen çok nutuk ve edebiyat gördük ama bu tip davranışlar göremedik
hatta erdoğanı eleştirdiğimizde bile Bu arkadaşlar bizi Erdoğanı satmakla itham ediyorlar dı

Bu tip davranışlar onlara çok yabancı geldiği çin onlar yanlışı yapan bizdense savunuruz anlayışına sahip oldukları için bu tip düşüncelere sahip olmaları çok normal

konu chp liler akpliler konusu degil bu görüşlerinizi pm yoluyla halledin

AKP liler eleştirel yaklaşıyor nedense AKP karşıtları yaklaşmıyor

özellikle sozan zamanlarda foruma katılan AKP lileri kutluyorum

Seninde dediğin gibi çok cesur ve yürekliler

yanlışı kim yaparsa yapsın adına kimliğine bakmadan konu açıp yorum yapıyorlar

Biz bu forumda Tayyirp Erdoğıan ı bile kıyasıya sert bir şekilde eleştirdik

amam bunusadece AK Partililer yapıyor

CHP li veya diğerlerinen çok nutuk ve edebiyat gördük ama bu tip davranışlar göremedik
hatta erdoğanı eleştirdiğimizde bile Bu arkadaşlar bizi Erdoğanı satmakla itham ediyorlar dı

Bu tip davranışlar onlara çok yabancı geldiği çin onlar yanlışı yapan bizdense savunuruz anlayışına sahip oldukları için bu tip düşüncelere sahip olmaları çok normal

hangi partiden olduğunun ne önemi var
yada hangi siyasi düşünceyi temsil ettiğinin

önemli olan şahsiyetsiz herifin yaptığı olayın ne kadar iğrenç olduğu
74 yaşına gelmiş bilmem neresindeki kıllar bile ağarmış tut 14 yaşındaki kızla birde kız özürlüymüş galiba
olayın bir acı yönüde ailesinin tutumu
birde bana göre şuda çok acı
yıllarca bu adamın yazdıklarını takip edip feyz alan insanlar vardı...

alıntı yaptığım arkadaşta olayı kendince karşı safta gördüğü parti ve yandaşlarına laf söyleme potasına kadar çekmiş
yazık
o partiden olsa ne olur olmasa ne olur
ahlaksız namussuz dolandırıcı üçkağıtçı ne kadar ciğersiz insan varsa partisine ait olduğu siyasi görüşe bakılmaksızın dışlanmalı
yaşına bakılmaksızın en ağır cezaya çarptırılmalıdır

Saygılarımla...

Forumda ilk -hüseyin üzmez- sapığının başlığını ben açmıştım.
O günlerde ben bu adam sapık dedikçe Forumda bazıları bunu koruyordu .
Geçenlerde bir başlık daha açmıştım , Onda bile HALA koruyanlar vardı .
Bu başlıkta h.ü'ye yüklenenler zamanında yazdıklarını hatırlarsa ne demek istediğimi anlarlar
:goz:

Yanar - Döner meyveli kokteyli bir Serbest Kürsü oldu burasıda
:durdurun

Nasil Bİr Ülkede YaŞiyoruz..14 YaŞinda Kİ Kiza Sarkintilik Eden 70 KÜsÜr YaŞindakİ Adam .en Gerİ KalmiŞ Afrİka Topluluklarinda Bİle Bunun Cezasi Herhalde Hadim Olsa Gerek.bİzde Bİr Telefon Hooop Cikar Sahte Evrak Kİm Ne Dİyecek.tamam Serbest.yuh Olsun Yuhhh.

üzmezin yaptığı yanlış fakat benim anlamadığım bu olayda üzmezin üzerine giden tarafın 13 yaşında bir kıza doğum kontrol hapı verilebilmesi gerektiğini söyleyen(ayşe arman) bunun özlemini duyan kesimden gelmesi

Geri