admiral
New member
- Reaction score
- 0

“Dirk Kuyt Türkiye'nin en değerli oyuncusu ama Hollanda'da yok. Selçuk da bizim en değerli futbolcumuz ve zamanı geldiğinde oynayacak. Tercihler konusunda ben ve ekibim sorumludur. Tahta ve tebeşir bulursam yazacağım!”
A Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı, bugün Estonya ile oynanacak 2014 Dünya Kupası Elemesi maçıyla ilgili dün bir basın toplantısı düzenledi. Türkiye’deki ilk resmi sınavına çıkacak olmaktan dolayı heyecanlı olduğunu belirterek söze başlayan Avcı, “Şükrü Saracoğlu Stadı’nda 50 bin taraftarın kırmızı ve beyaz formalarla, bayraklarla bizi sonuna kadar destekleyeceğini biliyoruz. Estonya maçı son derece önemli ve biz de 90 dakika boyunca kazanma arzusuyla oynayacağız” dedi. İlk maçta Hollanda’ya 2-0 yenildikleri karşılaşmayla ilgili de değerlendirme yapan Avcı, “Amsterdam’da istediğimiz skoru alamadık ama 25 yaş ortalamasıyla, 6 tane yeni oyuncu, ileriye dönük bize son derece doğru mesajlar vermiştir” diye konuştu.
‘Biz doğru işler yaptık’
Avcı bir basın mensubunun, “Türkiye Selçuk İnan’ın 11’de olup olmayacağını merak ediyor” sözleri üzerine ise şunları söyledi: “Kuyt Türkiye’nin en değerli oyuncusu ama Hollanda’da yok. Selçuk da bizim en değerli oyuncumuz. Zamanı geldiğinde oynayacak. Biz doğru işler yaptık. Bir kişi üzerinden milli takımı konuşmamızın yanlış mesajlar vereceğini düşünüyorum. Tercihler konusunda ben ve ekibim sorumludur. Selçuk olayını bu kadar konuşmanın anlamı yok. Tahta ve tebeşir de bulursam yazacağım.”
Estonya cephesi temkinli
Estonya’nın hocası Tarmo Rüütli dünkü basın toplantısında temkinli konuştu. Kendileri için oldukça zor bir maça çıkacaklarını belirten Rüütli, “Karşılaşmayı kolay hale getirmek için elimizden geleni yapmak zorundayız. İlk maçta Romanya’ya karşı defansta büyük hatalar yaptık ve yarın (bugün) bunu tekrarlamamak için savunmada daha koordineli olmalı ve güçlü durmalıyız. Türkiye’nin Hollanda ile yaptığı maçı izledik. Ona göre de çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Türkiye karşısında iyi bir sonuç almak için elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Hollanda-Türkiye maçında ev sahibinin şanslı olduğunu gördük. Türkiye bir çok gol fırsatı yakaladı ancak değerlendiremedi” dedi.