Bu ne şimdi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Darzamat

New member
Reaction score
0
Bu ne şimdi?

AKP Hükümeti göreve geldikten sonra Milli Eğitim Bakanlığı'nın bastırdığı kitaplar yine bir tartışmaya yol açtı. Yeni kitaplarda yer alan yakın tarihle ilgili bazı ifadelerin eski kitaplardakilerle çeliştiği ortaya çıktı.

CHP Denizli Milletvekili Mustafa Gazalcı, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in cevaplaması için yazılı bir soru önergesi vererek konuya dikkat çekti.

Gazalcı'nın iddiasına göre, Prof. Dr. Ahmet Mumcu - Mükerrem K. Su'nun "T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük" ve Niyazi Akşit'in Tarih kitapları ile 2005- 2006 döneminde okutulmaya başlanan İdris Akdin-Muhittin Çakmak-Mustafa Genç’in yazdığı tarih kitapları arasında çelişkiler bulunuyor.

Gazalcı'nın iddiasına gire, yeni kitapta; tarikatlar, Tekke ve Zaviyeler, Padişah 11'inci Abdülhamit ve Vahdettin, 31 Mart Olayı, Mustafa Kemal’in Samsun’a çıkışı, laiklik, Şeyh Sait gibi konularda farklı yorumlar var.

İşte eski ve yeni kitaplardaki ifade farklılıkları....

ESKİ KİTAP :Tekke ve zaviyeler bilime ve laik yaşama aykırı, çağdışı kurumlar ve birer sömürü merkezleri durumuna geldikleri için kapatıldı
YENİ KİTAP :İslam dini ile bağdaşmayan inançlar ve adetler ortaya çıktığı için kapatıldı

ESKİ KİTAP :Şeyh Sait ve Derviş Mehmet'in birer tarikat mensubudur
YENİ KİTAP :BU BİLGİ ÇIKARILDI

ESKİ KİTAP :II. Abdülhamit aydınlara karşı baskı uyguladı

ESKİ KİTAP :Vahdettin ile Damat Ferit İngilizlerle işbirliği yaptı
YENİ KİTAP :Vahdettin yapmadı, Damat Ferit yaptı

ESKİ KİTAP :Atatürk'ün Samsun'a çıkışı konusunda Atatürk'ün Padişah Vahdettin hakkındaki sözleri yer alıyordu.
YENİ KİTAP :Atatürk’le Vahdettin arasında bir uyum olduğu yazıldı.

ESKİ KİTAP :padişah Vahdettin İngiltere'ye sığındı
YENİ KİTAP :padişah Vahdettin Malta'ya gitti

ESKİ KİTAP :Türk kadını bilinçlendikçe kendiliğinden onu Orta Çağ yaşayışına hapseden kılıklardan kurtuldu, modern kıyafetleri benimsedi.
YENİ KİTAP :Cumhuriyet Dönemi'nde kadınlar için giyim kuşam konusunda herhangi bir yasa çıkarılmadı.

İŞTE KİTAPLARDAN ÖRNEKLER

ESKİ :
Eski kitapta Vahdettin'in Atatürk'ün Samsun'a çıkışına karşı çıktığı yer alıyordu:
2883963.jpg

YENİ :
Yeni kitapta ise bu görevi Atatürk'e Vahdettin'in verdiği ima ediliyor:
2883964.jpg

ESKİ :
Eski kitapta Vahdettin'in İngilizlerle işbirliği yaptığı ve Kurtuluş Savaşı'nın ardından İngiltere'ye kaçtığı yazıyordu:
2883969.jpg

YENİ :
Yeni kitapta ise Vahdettin'in kendi isteği Müslümanların Halifesi olarak Malta'ya gittiği yazıyor
2883970.jpg

Eski kitaptaki laik tanımı ile yeni arasında da farklılık bulunuyor işte iki farklı tanım

ESKİ
2883965.jpg

YENİ
2883966.jpg

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/gundem/5951746.asp?m=1&gid=112&srid=3601&oid=1

Baydi artik bu sanal gundem yaratma olaylari.
Ayni seyleri milletin onune pisirip pisirip sunuyorlar.
Ben okumaktan biktim, onlar yazmaktan bikmadi mi..
Allah islah etsin.

Darzamat' Alıntı:
CHP Denizli Milletvekili Mustafa Gazalcı, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in cevaplaması için yazılı bir soru önergesi vererek konuya dikkat çekti.

ESKİ KİTAP :Tekke ve zaviyeler bilime ve laik yaşama aykırı, çağdışı kurumlar ve birer sömürü merkezleri durumuna geldikleri için kapatıldı
YENİ KİTAP :İslam dini ile bağdaşmayan inançlar ve adetler ortaya çıktığı için kapatıldı

ESKİ KİTAP :Atatürk'ün Samsun'a çıkışı konusunda Atatürk'ün Padişah Vahdettin hakkındaki sözleri yer alıyordu.

ESKİ KİTAP :Türk kadını bilinçlendikçe kendiliğinden onu Orta Çağ yaşayışına hapseden kılıklardan kurtuldu, modern kıyafetleri benimsedi.
YENİ KİTAP :Cumhuriyet Dönemi'nde kadınlar için giyim kuşam konusunda herhangi bir yasa çıkarılmadı.

Öncelikle CHP nin başka işi kalmamış gibi bu tür şeylerle uğraştığı için muhalefete teşekkür ederiz.
Türk tarihinin cumhuriyetten itibaren başladığını ondan öncesinin ise tu kaka olduğunu empoze etmeye çalışıp türk çocuklarını atalarına düşman etmeyi düstur edinen anlayışa yazıklar olsun.
Tekke ve zaviyelerle ilgili bölümde eski kitap tekkelere, otomatikman tarikat ve cemaatlere komple cephe almış hepsini aynı kefeye koymuştur yanlıştır.
Hurafelere ve ranta dayandığı için kapatılmış olduğu doğrudur.
Şeyh saidin tarikat mensubu olması hasebiyle gene tüm tarikatler tu kaka gösterilmeye çalışılmış genelleme yapılmıştır.
2. abdulhamidin siyasi dehasını burda bizzat açıkladım:
http://www.hackhell.com/showthread.php?t=206705
2. Abdulhamide karşı olanlar bizzat yahudi dönmeleridir. Yıllarca kızıl sultan diye tanıtılıp türk çocuklarının beyni yıkandı.
Sultan vahdettin ASLA hain değildir. Adam gibi araştırılırsa gerçekler ortaya çıkar. Damat ferit haindir.
Atatürkü samsuna gönderen istanbul hükümetidir. Bilinsin artık.
Türk kadını bilinçlendikçe(!)... Nasıl oluyormuş bilinçlenme?
Türk kadını Dinini namusunu iffetini koruduğu ve örtündüğü için bilinçsizdi öylemi?
Osmanların, fatihlerin, alparslanların, mustafa kemallerin, kahraman mehmetciklerin anaları bilinçsizdi, hapisti öylemi?
Onlar bilinçsiz sokaklarda yarı çıplak dolaşan, her gün sevgili değiştiren, ne çocuğuna ana, ne kocasına eş, ne Allahına layığıyla kul olabilen sözüm ona türk(!) kadınları bilinçli öylemi.
Milli eğitim gerçek milli eğitim olmak zorundadır sırf türk çocuklarını tarihinden, dininden, ceddinden soğutmak ve geçmişine düşman etmek için çaba sarfeden ve bunuda aydınlanma sayan anlayışa dur denilmeli. Bilim ve teknoloji hariç batının hiçbirşeyi benimsen memelidir.
Yıllarca cereyan eden batılılaşmanın sonu şimdiki türkiye hayırlı uğurlu olsun.

türk ocağı' Alıntı:
Darzamat' Alıntı:

Öncelikle CHP nin başka işi kalmamış gibi bu tür şeylerle uğraştığı için muhalefete teşekkür ederiz.
Türk tarihinin cumhuriyetten itibaren başladığını ondan öncesinin ise tu kaka olduğunu empoze etmeye çalışıp türk çocuklarını atalarına düşman etmeyi düstur edinen anlayışa yazıklar olsun.
Tekke ve zaviyelerle ilgili bölümde eski kitap tekkelere, otomatikman tarikat ve cemaatlere komple cephe almış hepsini aynı kefeye koymuştur yanlıştır.
Hurafelere ve ranta dayandığı için kapatılmış olduğu doğrudur.
Şeyh saidin tarikat mensubu olması hasebiyle gene tüm tarikatler tu kaka gösterilmeye çalışılmış genelleme yapılmıştır.
2. abdulhamidin siyasi dehasını burda bizzat açıkladım:
http://www.hackhell.com/showthread.php?t=206705
2. Abdulhamide karşı olanlar bizzat yahudi dönmeleridir. Yıllarca kızıl sultan diye tanıtılıp türk çocuklarının beyni yıkandı.
Sultan vahdettin ASLA hain değildir. Adam gibi araştırılırsa gerçekler ortaya çıkar. Damat ferit haindir.
Atatürkü samsuna gönderen istanbul hükümetidir. Bilinsin artık.
Türk kadını bilinçlendikçe(!)... Nasıl oluyormuş bilinçlenme?
Türk kadını Dinini namusunu iffetini koruduğu ve örtündüğü için bilinçsizdi öylemi?
Osmanların, fatihlerin, alparslanların, mustafa kemallerin, kahraman mehmetciklerin anaları bilinçsizdi, hapisti öylemi?
Onlar bilinçsiz sokaklarda yarı çıplak dolaşan, her gün sevgili değiştiren, ne çocuğuna ana, ne kocasına eş, ne Allahına layığıyla kul olabilen sözüm ona türk(!) kadınları bilinçli öylemi.
Milli eğitim gerçek milli eğitim olmak zorundadır sırf türk çocuklarını tarihinden, dininden, ceddinden soğutmak ve geçmişine düşman etmek için çaba sarfeden ve bunuda aydınlanma sayan anlayışa dur denilmeli. Bilim ve teknoloji hariç batının hiçbirşeyi benimsen memelidir.
Yıllarca cereyan eden batılılaşmanın sonu şimdiki türkiye hayırlı uğurlu olsun.

Allahina kurban..:angry

teşekkürler tamamen haklısın akp nin yaptığı zaten tek bu değil 4 yıldır mahvettiler güzel vatanımızı

Darzamat' Alıntı:

Burda yazan saçmaLık tarihi bir gerçekse eğer bunun tarih oLduğunu düşünen zihniyetin ben ta...

Burda herkes zaten öğretiLen tarihin değişen iktidara bağLı düzenLendiğini biLiyor..Herkes kendine göre tarih yazmayı ödev biLmiyor kendine.. Orta Çağ kıyafeti bağnazLık oLarak niteLendirdiğiniz aLay ettiğiniz güya kaLıpLaşmış yaşantısından güya hapsoLduğu yerden kurtardığınız Tür Kadını ha...
Bunu düşünen insanLara acıyorum ben..Çünkü Cumhuriyeti sadece Atatürk´ün kurduğunu sanmaktaLar.. Türk Kadınının . Türk anasının akıLLara durgunLuk veren destanLarını unutanLarı Türk AnaLarı bu zihniyettekiLeri doğurdukLarına herhaLde taş doğurmaya yeğLerLerdi...

Türk Kadınını , Türkiye Cumhuriyetinin önsözü oLan ÇanakkaLe´yi , ve tüm destanLarımızı unuttunuz aradan çıkardınız da şimdi de kıyafet kanunu Tarih oLdu ha..
Yazık..

yine ayni olay
haber sunmaktan paylasmaktan uzaklasip solcu sol haber yapiyoo sagci sag haber yapiyoo
zaten bi kere CHP nin bunu niye yaptigi belli bisey muhalefet partisi dogaldir
sen de getirip bu olayi yaziyorsun buraya

degismissi de iyi olmus
zaten duzeltilmesi gereken bazi yerler vardi

Ne kadar silmeye çalışsalarda Tarih tektir değişmez.Gerçekleri eğer bükersiniz ama asla değiştiremezsiniz.

Hamaset edebiyatına gerek yok.Tarihi olaylar bulundukları dönemin şartları kavranırsa ancak anlam kazanır.İdeolojilerinize göre yorum yapmayın saçmalamaktan başka birşey yapmış olmazsınız.

Bu Ö.Çelik'in ilk marifeti değil sonuncusuda olmayacak bir toplumu yoketmek isterseniz önce eğitim sistemini yoketmeniz gerekir o da vazifesini yapıyor işte TÜRK EĞİTİMİNİ YOK ETMEYE ÇALIŞIYOR.

zamaninda yanli yazilmis kitaplar duzeltilmis, yapanin ellerine saglik

wakit bulup bu donem hakkinda ayrintili kitap okuyanlar bunu zaten biliyor, darisi digerlerinin basina

bosuna gaza gelmekten kurtulurlar hic degilse ;)

vahdetmadencilik1985' Alıntı:
yine ayni olay
haber sunmaktan paylasmaktan uzaklasip solcu sol haber yapiyoo sagci sag haber yapiyoo
zaten bi kere CHP nin bunu niye yaptigi belli bisey muhalefet partisi dogaldir
sen de getirip bu olayi yaziyorsun buraya

degismissi de iyi olmus
zaten duzeltilmesi gereken bazi yerler vardi

Derdin nedir senin? Bu foruma isteyen herkes istedigi haberi veriyor. Ben verince mi dokunuyor? Seni ilgilendirmiyorsa cevap yazmazsın olur biter. Yada adam gibi cevap yazarsın.

bence de kitapta bazı olması gereken yerler düzeltilmiş.bunu herhangi bi siyasi partiye mal etmek önemli değil.önemli olan yanlısların düzeltilmesi bunu a yada b partisi yapar.

HAHAHAHHA adamlara bak aynı tipler aynı yazılar
bari aranızdan birini seçinde o yazsın yazıları
yalandan laf salatası yapmayın aynı tür msglarla

o çıakrılan cümleler birgün acı şekilde
girecek insanlara... o zamanda ağız birliği
yapabilecekmisiniz bakalım

DeSaNTRaLiZaSYoN' Alıntı:
HAHAHAHHA adamlara bak aynı tipler aynı yazılar
bari aranızdan birini seçinde o yazsın yazıları
yalandan laf salatası yapmayın aynı tür msglarla

o çıakrılan cümleler birgün acı şekilde
girecek insanlara... o zamanda ağız birliği
yapabilecekmisiniz bakalım

ortamı germekten başka bi niyetin yok.eleştirini yap kabulumdur ama eleştiri sınırlarını aşınca komik duruma düşüyosun

ŤêΧâŠ' Alıntı:
ortamı germekten başka bi niyetin yok.eleştirini yap kabulumdur ama eleştiri sınırlarını aşınca komik duruma düşüyosun

yooo ne komik duruma düşecem ben
eğleniyorum sizde tadını çıkarın zevkli oluyor:durdurun

ŤêΧâŠ' Alıntı:
bizde eğleniyoruz zaten,eğlendiren insan çok..

eee o zaman laf salatasına gerek yok
oturup eğlen arkadaşlarının attığı msglarla
sizin yaptığınız milliyetciliği dinciliği cidden
anlamıyorum bi garipsiniz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri