Bu Nasıl Lise???(Acemi Cadı Dizisine Benden Bir Eleştiri!!!)

KillaFlex

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0
katılıyom o filmi zaten hiç sevmedim

Belki aramızda tiryakileri vardır...belkide arada sırada izleyenler...belkide küçük kardeşinin silah zoruyla izlettiği bir dizidir...:)

"Acemi Cadı" dizisinden bahsediyorum...

Bir Dizide Bir Türk Lisesi Bu Kadar Aşağılanmaz!!!

Dizi bildiğiniz yada bilemediğiniz gibi sihir ve büyü üzerine kurulu...Ama olayların
çoğu bir lisede geçiyor...Ama lise normal bir lise değil...

İşte gözüme Çarpanlar;

1-Kızlarda Etek Bile Yok!!!Okulda Kısa ve Dar Şortla Geziyorlar!Sadece dizinin baş kahramanları değil...bütün okul dizide sortla geziyor...Bunu gören erkek öğrenciler nası derse adapte olsunki?:D ayrıca bununda gene KanalD yapımcılarının ekran başına izleyici çekmek için yaptığı bir şey olarak yorumluyorum...:eek:ut:

2-Okuldaki Lise Müdürü Dilaver'i Kimse Takmıyor,Müdür Rolnü Oynayan adam ise Müdürlüğü ile resmen oyuncak yapıyor...Okulda herkez kendi aleminde...kızlı erkekli beraber geziyor...müdür dilaver ise müdürlüğü resmen alaya alıyor...okulda disiplinsizlik kol gezerken adam "seldaaaaaaaaaaa!!!"diye Ayşegül'ün halasını sayıklıyor...

3-Okulda Tüm Derslere Sadece 1 Hoca Giriyor!!!Olacak iş değil...Lisenin Özel Lise Olduğu Belli!!!Buna rağmen bütün derslere 1 kişi giriyor..O da geri zekalının Önde gideni...Bunu gören normal lise öğrencileride tabiiki hocalarını alaya alacaktır...Öğretmenlere saygı ve sevgi azalacaktır..

4-Hiç Adam Akıllı Ders İşlediklerini Daha Görmedim...Hep Aşk Hep Sihir Hep Büyü...

Göze Çarpan Olaylar...

1-Önceki bölümlerde Dizi oyuncusu Tuğçe'nin yanında gezecek,ona yalakalık yapacak bir kız aranıyor.seçim sınıfta yapılıyor...ve bu sınıfa müdür dilaver geçiş yapmak istediğinde 2 tane kabadayı öğrenci tarafından engelleniyor...

2-Selim denen çocuk ayşegülün evine misafir geliyor...ders çalışma bahanesiyle konuşacak ayşegül...ama ayşegülün bir akrabası(küçük çocuk)birden kocaman adam oluyor...ayşegül yukarıya çıkıyor...selimde maç seyretmeye başlıyor...Ayşegül ise o gitmesin diye selimin seyrettiği maçın skorunu büyü ile değiştiriyor!!!(o sırada maç 1-0 devam ediyor.ekrana doğru sihir yapıp el sallayınca maç 1-1 oluyor):D

3-Tuğçe denen kız Selim için Basket Maçında Pankart asarken "Selimin pankartını ben yazacağım ya değilse...."diyerek tehditler savuruyor...

Daha nelerrrrr,neler....

ve bu tür diziler oldukça tabiiki türk eğitim sistemi darbe alacaktır.öğrenci milletini iyice azdıracak;lisenin,öğretmenlerin hiç bir işlevi kalmayacaktır...2oo3 yıllarında yayınlanan Lise Defteri,Hayat Bilgisi bile bunlardan daha kaliteli idi...

Bunlar Benim yorumlarım...Yazıya hakkınıda siz verin...

yaa arkadaşım öyle şeyler yazmıssınkii yaaa bubir komedi filmi herşey senin yazdıkların gibi olsa neye güleceksin ozaman anlamadım üstelik bu bir türk filmi degil yabancı bir dizinin türkçeye çevrilmişi onun için aynen uymak zorundalar ve dahası sevmeyen bakmaz böyle geri düşüncelerden kurtulmalıyız artık.

ya ıste olay lıseye gıden bı kızın hıkayesı bencede sacma ama ısteyen ızlıor.
ozel lıselerın dızısı cok oldu mesala kocum benım oda aynı ıdı ama dızıde bı asalet wardı bunda ıce suyu cıkmıs bencede

yaf kOmeDi fiLmi yaf taqMayın ßu kaDar hem o fiLm türk LiSeLerini temSil etMiyOki :goz:

izlemem o tür dizileri ama reklamlarda goruyorum hatunlar taş gibi :sigara:

komedi fiLminde de bi kaLite oLur ama ya..o ne öLe bi araLıq gözüm taqıLsa kendime kızıorum ne işim war bu dizide die değiştiriorum hemen...saçmaLıq üstüne saçmaLıq..bize kazandırdığı hiçbişey yoq..ayrıca kaLiteLi bi komedi dizisi de degiL.öLe oLsa eywaLLah oturur güLerdiq biraz..........;)

+++++++++++++okuLdaqi kızLarın kısaCıq şortLarLa gezmesininde bi amacı yoq degiL...topLumun ahLaqi yapısı bozuLsun die..taby öLe bi yapımız kaLdıysa + rytngi de artırıyodur bu güJeL we cıbıL cıbıL hatunLay :eek:ut:

çok salak bi dizi yaa...samantha nın taklidi+oyuncak kedi kullanilio:D:D

asla izlemem öyle kıytırık dizileri

ama kızların şortlarını takdir ediyorum.taş gibi hepside :D:D

benim anlamadığım bu ülkedeki radyo televizyon kurumunun nasıl çalıştığı ? Neye göre örfümüzü adetimizi ahlak kurallarımızı çiziyolar ? nedenli gençleri koruyorlar ? Sabah 9 da başlıyor gençliğin körpe beyinlerinin sömürülmesi gece 12 ye kadar devam ediyor ? ahu merici aptal kadın programları akşam olunca sihirli mihirli anlamsızca diziler.... Televole ile gençliğin prılıtı yaşama özendirilmesi ? Rtük denen kurum büyük medya patronlarının elinde oyuncak olmuş. Tamamen saçma sapan insanları uyutmaya programlanmış şeyler...... Bugün tvde buna benzer dizi çok........ Bunların denetimi nasıl yapılır nasıl yapılıyor biri açıklasın yaaa

bu tür diziler türk eğitim sitemine büyük bir darbedir. gençliğe çok zarar veriyor. bence derhal kaldırılması lazım .

yha arkadashLar bu kadar muhafazakar oLmayın
bende hiç sevmem öyLe disiLery ama
sonuchta dizi yane bu kadar buyutmeyın!...​

1-2 dk baqtm ... 0-6 yas grubuna hitap eden bise bence...

ya başka derdimis yoqmudur ama madem derdimiz budur bizde fikrimisi sölielim.
diziyi izliyorum.bnce gayet hoş.güzel de bi dizi şimdi burda konuştuklarınız gerçekten acaip bişiyi unutmuşsunuz.yazın diziyi izlerken tuğçe ve tayfasının iç çamaşırı giymediğini farketmiştim.ama evde benden başka farkeden olmad.nese yani izlemek için izlenilen diziler bunlar gün boş geçmesin die.bnce tartışılıcak bişi yok bile..

oradakı tek cekicilik sexapalite sihir falan hikaye.
ama oyle olması haberlerde cıkan liselerden daha iyidir
dizide hicdegilse ogretmene 'GEL KUCAGIMA OTUR'felan demiyorlar.ya onlara ne demeli
hiç izlemedim izlemeyide dusunmuyorum.herkes kendinden sorumludur.

antony'e tamamen katılıyorum.Dayımın oğlu olmasının bi etkisi yok!:D

gerçektende sexapalite ön planda.arkadaşın da dediği gibi tuğçe ve tayfasında iç çamaşırı yok.bunu gören gençlik tabiiki bunu örnek alacaktır...

benimle aynı fikirde olan arkadaşlara teşekkürlerimi sunarım.teşekkürler antony abi!:)

turk tv lerinde yayınlanan dizilerin kalıtesi, senaryosu, oyuncuları hakkında tek tek konu acsak forum dayanmaz. sen se ayrıntı ayrıntı renk renk yazmıssınbu yayınlar icin o kadar ugrasmana degmezdi be:)

bi kere onumuzde koskoca bı memet alı erbıl gercegi war. mılyonların onunde soytarısının pantolonunu indiren adam hakkında o kadar konusuldu, tartısıldı, elestirildi haberlerde, tartısma programlarında, forumlarda fln.. noldu? yine karsımızda suratımıza gule gule parasını kazanıyo. :Sopa

nolucak simdi olay uretme ozurlu senarıstlerın sırf bolum gecsin diye dizinin basından beri dans yarısması, şiir yarısması, kompozısyon yarısması, atletizm yarısması gibi falıyetlerı sırayla karsımıza koydugu bi diziyi elestirsek...:eek:

dizideki lisede kızlı erkeklı grupların dolasmasını elestirmene yada bu dizilerin liselerdeki skandallara sebebiyet werdigine katılmıyorum. sonucta herhengi bi dizide ezik hocaları gorupte kendi hocasını da oyle sanan biri warsa sorunu dizide degil izleyenın zekasında aramak lazım:eek:ut:

bu konuda tek üzüldugun sey sayısı az da olsa mankenlıkten sarkıcılıktan reklamdan degil de direk tiyatrodan,konservatuardan gelmıs bu işin egitimini almıs kişilerin boyle sacma sapan senaryolar ve kendini oyuncu sanan cocukların arasında kaybolup gitmeleri.... :(

yoksa gerisi cok tın. severek zaplıyoruz :D

...okunu çıkartmışlar :D
Bence Burada Kimse Diziyi Gidişatından
Dolayı yada acaba sonraki bölümde ne olacak merakı ile
Seyretmiyordur. Çünkü Seyredecek Bir Şey Yok
Varsa Yoksa Hatunların Bacakları Mini Etekleri
Konuşuluyor. ...awşak herifler....

Geri