Bu Millet Mi Uyanacak !...

64general1

New member
Reaction score
0
Bir söz vardır hani !...
" Olmayacak dua için amin demek " diye ...
Maalesef ya bizler bu ülke insanına anlatamadık, yahut ta bu ülke insanı almak istemedi.
Aslında dilimiz, dinimiz bir ve hatta hatta ülkümüz hedefimiz belirli bir kesim çoğunluk ile...

Gel gelelim, hâlâ anlatamıyoruz.
Anlatamayışımızın nedenlerinin başında, " islâm dininin halkıma ' Arap Kültürü ' kalıplarında damardan morfinlenmiş olması. " Evet, evet yanlış yazmadım. Gazi Mustafa Kemal dönemi " Akpınar Köy Enstitüsü " mezunu bir yurttaş köyüne gelir. Bakar ki köyde camii yapılmış ancak, apdest alınacak şadırvan yok !... Hemen köy kahvesinde sohbet sırasında köy muhtarının yanına yanaşır.

- " Muhtar, camii karşışsına bir şadırvan yapalım ... " der. Muhtar olmayacak duaya " amin " denmez kabili şaşkın, şakın bakar delikanlının yüzüne ve sorar.
- " Ama nasıl ? "
Delikanlı heyecanlanır...
- " Muhtar emmi kolay, imece ile yapıveririz bir çırpıda " der.

Sonuç köyün Köy Enstitülü genci, " imece usulu " ile kısa sürede şadırvan yapılır.
Namaz için koşan köy halkı apdest almak veya apdest tazelemek için yeni şadırvanı kullanırlar.
Hepsi mutludur.
Hepsi memnundur.
Hele bizim Köy Enstitülü gence bir rağbet vardır sormayın gitsin.
Gel zaman git zaman eskiden sürekli akıl danışılan köy imamı yerine köy halkı artık bu taze delikanlısı paylaşmaktadır her türlü müşgülünü...
Günler geçer, hayat sürer.
Ancak bir gün köy imamı cuma namazı eda edilirken derki.
- " Ey ümmeti müslüman, dışarıdaki şadırvan var ya !... " ve devam eder;
- " İşte o kominist fikridir. Onun suyu ile alınan apdet ise mevrûhtur... "
Bir sessizlik, sonunda şadırvan kendi kendine akar, akar...
Kimse apdest almaz olur.

Şimdi soruyorum size, bu halk mı uyanacak !...
Ne gezer...
Her geçen gün daha da derin uykuya dalıyor.

Abuzer HAKLI

Şimdi soruyorum size, bu halk mı uyanacak !...
Ne gezer...
Her geçen gün daha da derin uykuya dalıyor.

Herşeyi anlatmaya yetiyor. Eline sağlık paşam......

bu halkın dedıgın konuda uyanması gerekiyordar da.... Tek suclu onlar mı ???? ya su kendilerine her fırsatta ATATÜRKCÜYÜM diyen...Atatürkcü olmayı batı hayranlıgı olmak sanan yobazlar ????? Onlara ne demeli......Kendileri bir karıs etek giyip modern olurlar....bırı kendilerine bır sey dedi mi ortalıgı ayaga kaldırlar.....hak dan özgürlükten bahsederler ama iş baska bırının türbanına gelince yine ortalıgı ayaga kaldırırlar.....ARKADASLAR BU İSLER ETKİ TEPKİDİR.....HER KESİN BİZİM GİBİ DÜSÜNMESİNİ BEKLEYEMEYİZ......bekleyen varsa asıl uyanması gereken kisi odur....

USLanmAZ™;2745210' Alıntı:
bu halkın dedıgın konuda uyanması gerekiyordar da.... Tek suclu onlar mı ???? ya su kendilerine her fırsatta ATATÜRKCÜYÜM diyen...Atatürkcü olmayı batı hayranlıgı olmak sanan yobazlar ????? Onlara ne demeli......Kendileri bir karıs etek giyip modern olurlar....bırı kendilerine bır sey dedi mi ortalıgı ayaga kaldırlar.....hak dan özgürlükten bahsederler ama iş baska bırının türbanına gelince yine ortalıgı ayaga kaldırırlar.....ARKADASLAR BU İSLER ETKİ TEPKİDİR.....HER KESİN BİZİM GİBİ DÜSÜNMESİNİ BEKLEYEMEYİZ......bekleyen varsa asıl uyanması gereken kisi odur....

HAklısın bence herkes keseri almış kendine yontuyor bu devirde. Az da olsa karşısındaki insanları düşünmeyi öğrenmeli HERKES

Bence uyanacaklar günün birinde ama çok geç olacak

USLanmAZ™;2745210' Alıntı:

Ben Atatürkçüyüm diyorum batı hayranımıyım.Bugün batı hayranlıgı olan iktidar Atatürkçüler degil,Atatürkçüler de batı hayranlıgı yoktur çagdaşlık,bilim varsa ve eger bunlar batıdaysa alma hedefi vardır.Mutlaka her toplumun içinde içinde oldugu ideolojiyi yanlış algılayanlar vardır tıpkı ülkemizdeki gibi pek okumayan,araştırmayan toplumlarda daha çok bulunur böyle vakalar ama gözüne batan yobazlıkları pek görmeyip,yobazlıgı Atatürkçülükle eşleştirmeye çalışırsan,birileri bunu gözüne sokar.Türban olayına gelince; Nasıl Atatürkçülügü yanlış yorumlayanlar varsa,Dinimizi bilinçli olarak yanlış yorumlayarak,ülkemizi emperyalizmin oyunu geregi sömürleştirmek isteyen işbirlikçilerinin,tek tip insan yaratma çabasının üniformaya sokulmak istenmesidir.Saçın kılı kutsal degildir.Kutsal olan saçın içindeki beyindir.İşte bu yanlış degerlendirmelerdir ve yorumlamalardır bizi sömürten.Bu toplum için saçın teli dahamı önemlidir ki bu ülke bu kaos ortamında debeleniyorda göremiyoruz emperyalizmin oyunlarını da saç kılının kavgasını ediyoruz.En fazla kamuda takılabilecek bir peruk bütün sorunları çözebiliyorken ve bu sorunu zamana bırakmak ülke için daha hayırlı olacakken,bu sorunu kaşıyanların amacını göremiyormusunuz?

Kamuda takılacak bir peruk bütün sorunları çözebilecekmiş...
Kıl ı kılla kapatmak.
Madem perukla çözülebilecek
gaye
illaki kıl görmek ise
başka yerlere bakmakta fayda var

biz bıraktık laiklik ve Atatürkçülük yorumlarını
hiç olmazsa sizde bırakınız günahın ne olup olmadığını.
Kuran ve hadislerle sabit olan bir şeyi hala farklı bir şekilde göstermek
kulvarınızdan ayrılmışsınız tezini doğrular niteliktedir.

Kamuda takılacak bir peruk bütün sorunları çözebilecekmiş...
Kıl ı kılla kapatmak.
Madem perukla çözülebilecek
gaye
illaki kıl görmek ise
başka yerlere bakmakta fayda var

biz bıraktık laiklik ve Atatürkçülük yorumlarını
hiç olmazsa sizde bırakınız günahın ne olup olmadığını.
Kuran ve hadislerle sabit olan bir şeyi hala farklı bir şekilde göstermek
kulvarınızdan ayrılmışsınız tezini doğrular niteliktedir.

Bak birader bu konuları yeteri kadar tartıştık.Ben öyle inanırım sen farklı inanırsın ama saçın kılının örtünmesi kitapta olmadıgını ben biliyorum.Sizde biliyorsunuz ama yokmu o bez parçasını bayrak yapma çabanız gerçegi gizlemenizi gerektiriyor.Tamam perugu begenmiyorsan kılı yine insan kılı diye,sentetik kıl var ondan perukla idare edilebilir.Bunada olmaz diyeceksiniz çünkü bir şekilde yukarıdaki makaledeki gibi illa bu ülkede ruhban sınıfınızı oluşturacaksınız ve egemen olmak isteyeceksiniz herşeye,dinimizi kullanarak.Bütün ülke çıkarları,birlik olmak ne ki sizin için?Ülke çıkarlarından önce gelir sizin çıkarlarınız tıpkı yukarıdaki makaledeki gibi....

Ben Atatürkçüyüm diyorum batı hayranımıyım.Bugün batı hayranlıgı olan iktidar Atatürkçüler degil,Atatürkçüler de batı hayranlıgı yoktur çagdaşlık,bilim varsa ve eger bunlar batıdaysa alma hedefi vardır.Mutlaka her toplumun içinde içinde oldugu ideolojiyi yanlış algılayanlar vardır tıpkı ülkemizdeki gibi pek okumayan,araştırmayan toplumlarda daha çok bulunur böyle vakalar ama gözüne batan yobazlıkları pek görmeyip,yobazlıgı Atatürkçülükle eşleştirmeye çalışırsan,birileri bunu gözüne sokar.Türban olayına gelince; Nasıl Atatürkçülügü yanlış yorumlayanlar varsa,Dinimizi bilinçli olarak yanlış yorumlayarak,ülkemizi emperyalizmin oyunu geregi sömürleştirmek isteyen işbirlikçilerinin,tek tip insan yaratma çabasının üniformaya sokulmak istenmesidir.Saçın kılı kutsal degildir.Kutsal olan saçın içindeki beyindir.İşte bu yanlış degerlendirmelerdir ve yorumlamalardır bizi sömürten.Bu toplum için saçın teli dahamı önemlidir ki bu ülke bu kaos ortamında debeleniyorda göremiyoruz emperyalizmin oyunlarını da saç kılının kavgasını ediyoruz.En fazla kamuda takılabilecek bir peruk bütün sorunları çözebiliyorken ve bu sorunu zamana bırakmak ülke için daha hayırlı olacakken,bu sorunu kaşıyanların amacını göremiyormusunuz?

Bende Atatürkçüyüm.....Ama benim orda bahsettimi anlamıs olman gerekiyor....BATI HAYRANIMIYIM diye sormussun...ne alaka ? ben Atatürkçülük batı hayranlıgıdır demedim ki....Atatürkçüyüm diyipde utanmadan batı hayranlıgı yapanları kast ettim

İşte yorumunda yaptıgın sözler ve onları eyleme dökmen bizi bu duruma getiriyor....Diyorsun ki sacın kılı kutsal degildir de falan da filan....Arkadasım bu senin görusun saygı duyarım....Kutsal oldugunu dusunen vardır onada saygı duyarım....Ama sen kutsadır dıyene saygı gostermek yerıne bir nevi onları gerici ilan ediyorsun ??? Niye ? Herseyin dogrusunu sen mi biliyorsun ...?? Ben mi biliyorum....Bu bizi bir yere götürmez.....ETKİ---TEPKİ dedigim olay budur

Basına bir peruk taksa olay cözülecek ileride uzlasmaya bıraksak halledilecek demissin???
Peki simdi sana soruyorum birileri cıkıp tamam biz basımızı örtmüyecegiz ama diger kızlarda mini etek giymeycek...dekolte giymeyecek dese...Onlar içinde ne olacak canım etegin boyunu 3-5 karış uzatıverın....Dekolte giymeyiverin diyen cıkar mı????.........Bu yorumu yaparken bile tavizi karsı tarafın vermesi gerektigini dusunuyorsun???? Emin ol oda senden aynı seyi bekliyor....

Sonuc olarak ortada taraflar vardır gercek olan budur.....Hangısının fikri dogru hangisinin fikri yanlıs ben bunu tartısmıyorum...Ama sen nasıl inandıgın degerleri hararetle savunuyorsan...Onlarda aynı sekilde savunuyor....İki tarafta kendinin haklı oldugunu düsünüyor....Karsılıklı hosgörü olmadan bu konu cözülemez...

Bak birader bu konuları yeteri kadar tartıştık.Ben öyle inanırım sen farklı inanırsın ama saçın kılının örtünmesi kitapta olmadıgını ben biliyorum.Sizde biliyorsunuz ama yokmu o bez parçasını bayrak yapma çabanız gerçegi gizlemenizi gerektiriyor.Tamam perugu begenmiyorsan kılı yine insan kılı diye,sentetik kıl var ondan perukla idare edilebilir.Bunada olmaz diyeceksiniz çünkü bir şekilde yukarıdaki makaledeki gibi illa bu ülkede ruhban sınıfınızı oluşturacaksınız ve egemen olmak isteyeceksiniz herşeye,dinimizi kullanarak.Bütün ülke çıkarları,birlik olmak ne ki sizin için?Ülke çıkarlarından önce gelir sizin çıkarlarınız tıpkı yukarıdaki makaledeki gibi....

Kitap dediğin Kur'an-ı Kerim'dir herhalde.Demekki bir alimle karşı karşıyayız.
Velev ki müslüman bir kadının başını örtmesi Kuran'da yazmıyor,misalen (olmazda)
bu gün anamızın,bacımızın başörtüsünü başından zorla çıkarıp atmaya çalışan bu zihniyet,
gelecekte bu kadına mayo,bikini giydirip zorla kamusal alana sokmaz diye garanti mi var?
Madem örtünme sadece başın örtünmesi olarak algılanıyor
sizin şahane tefsirlerinizde adep yerlerinin örtünmesi olarak geçen olay bikini ile aynı kefeye konmaz mı?
Senin bez parçası olarak sıfatlandırdığın nesne,
kimseye bayrak değildir.Namustur.Ve zorla elden alınırsa buna
tecavüz
derler.Yapanada
Coşkun....

dipnot:
sakın ola başörtüsü ile türban aynı değildir masallarını tekrar etmeyin.Amaç başın kapanması ise,
isteyen istediği gibi kapatır.Nasıl kendine yakıştırıyorsa öyle yapar.

Velev ki müslüman bir kadının başını örtmesi Kuran'da yazmıyor,misalen (olmazda)
bu gün anamızın,bacımızın başörtüsünü başından zorla çıkarıp atmaya çalışan bu zihniyet,
gelecekte bu kadına mayo,bikini giydirip zorla kamusal alana sokmaz diye garanti mi var?
sizin şahane tefsirlerinizde adep yerlerinin örtünmesi olarak geçen olay bikini ile aynı kefeye konmaz mı?
tecavüz
derler.Yapanada
Coşkun....

dipnot:
sakın ola başörtüsü ile türban aynı değildir masallarını tekrar etmeyin.Amaç başın kapanması ise,

Tabi kitap dedigim odur ama sizlerden icazet almadan,bırak alimligi agzımızı bile açamayız.Dinimiz tekelinizde ya! Kimse kimsenin başını zorla açmıyor.Yıkmaya çalışılan Cumhuriyet' e saldırmak için flama gibi kullanılmak istenen son 40 yılda bilinçli şekilde gündemimize sokulan türban ülkemizi bir kaosa götürüyor ve bu kaostan bu işi organize eden emperyalizm kazanacak onun uşakları bile işi bittikten sonra bir kenara atılacak.Evet isteyen istedigi gibi kapanır haklısın ama laik bir devlette olamaz o iş,burası iran degil ve olmayacak.Atatürk'le dini sömürenlerden kurtuldugumuzu sanıyorduk ama maalesef emperyalizmin oyunlarıyla gündeme yeniden sokuldu ve bu oyuna alet olunuyor.O nedenle isteyen istedigi gibi kapansın ama kamuda degil.Eger orada da olacaksa bu iş o zamanda,pkk yeşil başörtüsüyle gelecek.Irkçıda gamalı haçla gelecek.Cıplak gelenede saygı gösterilecek.Hristiyan ve diger dinlerde kendi sembolleriyle gelecek varmısınız?Varız diyeceksiniz şimdi o zaman azınlıkta kalacak sembol sahiplerine de saygı gösterebilecekmisiniz?Bakın türbana serbestlik verince digerinede vermek zorundasın demokrasi geregi,o zaman saygılı olabilecekmisin üniversite olan diger azınlıklara.Semboller yüzünden kamplaşacak bir üniversite çatışma alanına dönmeyecekmi size göre,Üniversitelerde bilim üretilir ve ögretilir neden kaos yatagı olsun istiyorsunuz?

tecavüz
derler.Yapanada
Coşkun....

dipnot:

Ne alaka arkadaşım sen olayı biraz saptırmış ve saçmalamışsın

Geri