Bu kez Türkiye, IMF'ye yardım edecek!

• Konbuyu başlatan Kutay Alp
  • Başlangıç tarihi
K

Kutay Alp

Guest
Bu kez Türkiye, IMF'ye yardım edecek!

Hey gidi günler heyy 10 yıl önce kredi almak için dil döktüğümüz IMF ye şimdi tam 5 milyar dolar veriyoruz!

Türkiye, küresel ekonomik kriz konusunda IMF yönetiminde oluşturulacak havuza 5 milyar dolar yatıracak.

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, bugün başlayan G20 Zirvesi'nin birinci oturumunda küresel ekonomik kriz ele alındı. Bazı ülke liderlerinin kriz için IMF yönetiminde oluşuturalacak havuza ne kadar katkı vereceklerini açıkladıkları bildirildi.

Alınan bilgiye göre, Başbakan Erdoğan, bu çerçevede oluşturulacak havuza Türkiye'nin 5 milyar dolar yatıracağını açıkladı.

Türkiye'nin yatıracağı 5 milyar doların Merkez Bankası döviz rezervinden IMF nezdinde oluşturulacak havuza iletileceği öğrenilirken, konuya ilişkin teknik ayrıntıların Merkez Bankası'nca açıklanacağı ifade edildi. Ayrıca, Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu anda bu parayı havuzdan çekebileceği kaydedildi.

Öte yandan, G20 Zirvesi'nde Türkiye'nin yanı sıra havuza Brezilya'nın 10 milyar dolar, Rusya'nın 10 milyar dolar, Hindistan'ın 10 milyar dolar, Güney Afrika Cumhuriyeti'nin 2 milyar dolar, Meksika'nın 10 milyar dolar ve Kolombiya'nın 1,5 milyar dolar yatıracağı bildirildi.

rotahaber

Cumhuriyet tarihin en büyük IMF borçlanması MHP ninde içinde olduğu yamalı bohca koalisyonu tarafından alındı Onların aldığı ve çarçur ettiği bu borçları ödemesi ise AKP ye kaldı

AKP bunları öedemkle kalmadı şimdisi ise tarihinde bir ilke imza atıyor ve IMF ye borç para veriyor

Papağan gibi 10 yıldır yandık bittik battık diye ezber tekrarı yapan amigolara kapak olsun

Cumhuriyet tarihin en büyük IMF borçlanması MHP ninde içinde olduğu yamalı bohca koalisyonu tarafından alındı Onların aldığı ve çarçur ettiği bu borçları ödemesi ise AKP ye kaldı

AKP bunları öedemkle kalmadı şimdisi ise tarihinde bir ilke imza atıyor ve IMF ye borç para veriyor

Papağan gibi 10 yıldır yandık bittik battık diye ezber tekrarı yapan amigolara kapak olsun

+++ diyorum başkada bişey demiyorum anlayan anlar artık ...

Ben sana para veremezsin demedim adam olamazsın dedim..

Ülkede işsizlik ve asgari ücret,açlık sınırında yaşayan milyonlar tartışılırken. Dünyanın bu kapitalist ve gelir eşitsizliği konusunda bir düzene sahip olmasında en büyük rolü üstlenen İmf, Who gibi kuruluşlara bizden kesilen ot,bok,benzin,hava vergilerinin buraya aktarılmasına sevinen bir Türkiye halkımız olduğu için kendimizle gurur duymalıyız. Ki zaten küresel krizlerin yaratıcısıda bu kuruluşlardır.. Kriz yarat, çözmeye çalış, kendine çıkar sağla mantıgında çalışırlar.

Memurla, işçiyle maaş pazarlıgında %0.1 i bile tartışan, sorun yapan devletimiz İmf'ye yardım etti.

Ayrıca ne güzel ki Arabistan, Filipinler , Hindistan , Malezya, Malta hatta Güney Kıbrıs gibi bile geri kalmış ülkelerde yardımda bulunanlar içerisinde. Yani bu ülkelerdede işler çok yolunda demek. :D
Tam bize özgün bir sevinç şekli. Verdikçe zevk alan,gülen bir toplumuz. Tebrikler.

Türkiyenin imf ye yardım ettiğine inananlar, bu durumu kanıtlamak için, doğrulamak için konuyla ilgili link ve web adresi vermeye çalışanlar, yalan dolan haberlere itibar edenler Orangutan Çocuğudur. Kaldı ki böyle bir şey gerçek olsa bile nasıl olabileceğini Rebel arkadaşımız özetlemiş. Yan bastın vergisi, nefes aldın vergisi, yalan habere inandın vergisi olan bir ülkede kaynak artırmak ve saçmasapan işlere harcamak kolay bir iş. Üstelik iki kere veriyorsun. Avrupa Birliği Gümrük anlaşmalarıyla adamlar seni yeterince şey etmiş zaten yani kendisine açıktan yardım ettirmiş zaten. Dünya ticaretinde bu kadar tek taraflı zarar gören, zarar görmeye devam eden neredeyse bir ülke yok.

Birkaç yıl önce imf'ye olan borçlar cari açıklar herkesiz dilindeydi o zaman ona göre konuşuluyodu şimdide o sözleri unutup farklı bir köşeden konuşmaya devam ediyorlar birşey dikkatimi çekiyo hep birileri sürekli konuşup memnuniyetsizlik içinde yaşarken diğer taraf iş üretiyo üretmeye çalışıyo ve dengeleri değiştiriyo acaba ne zaman şükür diye bir kavram olduğunun farkına varacaklar merak ediyorum...

Memura %3 , emekliye 10 tl aylık zam yap. sonra git imfye milyar dolar ver. Sonra gel bununla övün. Benim mantığım almıyor.

Birkaç yıl önce imf'ye olan borçlar cari açıklar herkesiz dilindeydi o zaman ona göre konuşuluyodu şimdide o sözleri unutup farklı bir köşeden konuşmaya devam ediyorlar birşey dikkatimi çekiyo hep birileri sürekli konuşup memnuniyetsizlik içinde yaşarken diğer taraf iş üretiyo üretmeye çalışıyo ve dengeleri değiştiriyo acaba ne zaman şükür diye bir kavram olduğunun farkına varacaklar merak ediyorum...

Biz şükürün farkındayız zaten sen merak etme de şükür edecek bir ortam olması lazım onun için çok şükür bugünde işçi % 0,1 zam aldı yada ooo emekliye 10 TL zam verdiler ya da tam çok şükür harçlar kaldırıldı derken öğrenim gideri geldi yine boğazımıza takıldı.
Kusura bakma da benzine 5 tl veriyorum diye de şükür etmem...

Çok basit bir örnek kendim bir Ankaralıyım o 5 milyonu ımf ye vereceğine kendi başkentindeki trafik sorununu çözsün tam bilmiyorum ama en az 5-6 yıldır yapamadıkları metro hatlarını tamamlasınlar ayrıca yapmadıkları gibi yollarıda kapatıp bize çile çektirmesinler.

ewettt, yıllarca imf ye borç ödemek için vergilendirildik, şimdi de imf ye borç vermek için vergilendiriliyoruz ne mutlu bize. birileri bizi çok fena beceriyor yine. maliye bakanı açık büyüdü zam yapmaktan bahsediyor, enerji bakanı doğalgazı zararına veriyoruz diyor. birileri de imf ye borç veriyoruz diyor, hadi gel de inan birine.

Geri