Bu halk uysal koyun mu?

MG_eVİL

New member
Reaction score
0
Sevsenizde sevmesenizde sonuna kadar Atatürk ve fi
Aslında soruyu “Bu yaşlı okurunuza kulak verin. Ben liseyi 16 yaşında terk ettim ama neyin doğru neyin yanlış olduğunu ayırt edecek biriyim” diyen Mutlu Arpaçay isimli okurumuz sormuş.

“Başbakan Erdoğan’ı Salı günü TV’de izledim, ekonomi konusunda Türkiye’de hiçbir sıkıntı yokmuş, dünyanın en refahlı ülkesiymişiz gibi konuştu. Şimdi kendi kendime kızıyorum, biz bu kadar koyun bir millet miyiz” diyor.

Cevabı buradan vereyim; estağfurullah, elbette değiliz ama Başbakan kendisi için “yumuşak başlıysam uysal koyun değilim” lafını sık sık tekrarlarken o ve birçok siyasetçi bizi uysal koyun zannediyorlar. Maalesef durum bu... Hem de yalnız ekonomi ve işsizlik, yalnız yolsuzlukları unutturma ve eşi-dostu-yandaşı bir kalemde zengin etme konularında da değil.

Mesela aradan çook uzun bir süre geçmiş olmasına rağmen şimdi millet (bir kısım millet) neden ABD askerlerimizin başına çuval geçirdiğinde Davos’ta yaptığı çıkışı Bush’a yapmadığını soruyor diye cevabı o değil 8 Ocak’ta “Devlet Bakanı ve Başmüzakereci” olan, 23 Ocak’ta ise eşiyle ortak bir şirket kurarak Vakko’nun bayiliğini alan Egemen Bağış veriyor.

Bağış’ın açıklaması “Irak konusunda sessiz kaldığımızı söylemek çok ciddi haksızlıktır. Türkiye’nin çabalarına rağmen savaş başlayınca Başbakan Cheney’i aradı ve ‘Bizim çocukları serbest bırakın. Ben hapis yatmış biriyim, gözaltında, hapiste olan kişinin durumunu bana anlatmayın. Tez serbest bırakın’ dedi ve Başbakanımız askerlerimizi kurtardı” şeklindeydi.

Şimdi tabii uysal koyun bunu yutar. Hatta “Ben hapis yatmış biriyim” lafını araya sıkıştırıp seçim öncesi “250 gr mağduriyet” hatırlatması katma gayretini de fark etmez.

Ama uysal koyun olmayanlar böyle bir açıklamanın o zaman yapılmadığını, ABD’nin de özür dilemediğini, bu nedenle Türk milletinin aylarca üzüldüğünü, onurunun zedelendiğini, zaten askerlerin de Cheney’le görüşmeden günler sonra, sorgulamalardan sonra bırakıldığını hatırlar ve sorarlar: Madem ki ABD sizin tek bir “çabuk çocukları bırakın” çıkışınızdan çekinecekti, bunu baştan niye yaptı?

Başbakan Diyojen’leri karıştıracak kadar belediye tartışmalarına girer, Davos’ta bile ağzına geleni söylerken bu konudaki açıklamayı neden Egemen Bağış’a bıraktığı da ayrı bir uysal olmayan koyunlar sorusudur.

Komik olmasınlar, Cheney’in yalanlamayacak nezaketi gösterip göstermeyeceği belli olmaz.

..::RUHAT MENGİ::..

bizim orada da Yumuşak huylu atın tekmesi yavuz olur derler
hadi hayırlısı

Geri