Bu Gurur Mustafa Denizli'nin

herroli

Türkoğlu Türk
Reaction score
0
Yürüyelim Ural'a Altay'a doğru,Tuna'dan Hazar'a do
Turkcell Süper Lig'de sezonun son maçında deplasmanda Denizlispor'u 2-1 yenerek şampiyon olan Beşiktaş'ta, teknik direktör Mustafa Denizli de tarihe geçti.

1959 yılında başlayan ligdeki 13. şampiyonluğunu yakalayan Beşiktaş, ilk kez bu mutluluğa bir Türk teknik adamla ulaştı.

Beşiktaş'ın daha önceki 10 lig şampiyonluğunda da yabancı teknik direktörler takımı zafere taşımıştı. Siyah-beyazlı takım ligde 1959-1960'da Macar Andres Kutik, 1965-1966 ve 1966- 1967'de Yugoslav Ljubisa Spajiç, 1982-1982'de Yugoslav Dorde Miliç, 1985-1986'da aynı ülkeden Branko Stankoviç, 1989-1990, 1990-1991, 1991-1992'de İngiliz Gordon Milne, 1994-1995'de Alman Christoph Daum ve son olarak 2002-2003 sezonunda da Rumen Mircea Lucescu ile şampiyonluklar yaşamıştı.

Diğer yandan, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin başında daha önce lig şampiyonlukları yaşayan Mustafa Denizli, Beşiktaş'ta da bu başarıya ulaşarak, "Üç Büyükler"i şampiyon yapan ilk teknik direktör unvanını aldı.

Mustafa Denizli, 1987-1988 sezonunda Galatasaray, 2000-2001 sezonunda ise Fenerbahçe'nin başında lig şampiyonluğu yaşamıştı. Denizli ayrıca, Fenerbahçe'yi de şampiyon yapan ilk Türk hoca olmuştu. Denizli, 1986-1987 sezonunda ise Jupp Derwall'in yardımcısı olarak bu mutluluğu yaşamıştı.

Denizli ayrıca, teknik adamlık kariyerinde bir sezonda hem Türkiye Kupası, hem de lig şampiyonluğunu ilk kez yaşadı.

KAYNAK

Ligin ilk yarısında 6. sıraya düşmüştük.Mustafa denizli her yenilgiden sonra ben totala bakarım... totala bakarsak... diyordu dün gibi hatırlıyorum.Umut tacirliği yapıyor diye kızıyordum ama şunu söylemek lazım gerçekten helal olsun büyük iş başardı.

Bu Gurur Ertuğrul Sağlam`ın ..

Mustafa Hoca Ekim Ayının BaşLarında GeLdi Beşiktaş'a

SağLam'ı Severim Ama Kimsenin Hakkını Yedirmem.

Mustafa Hoca'ya Sonsuz TeşekkürLer...

beşiktaşa tebrikler şampiyon oldu kutluyorum tüm futbolcuları. sivası da tebrik ediyorum bu iki takım bizi şampiyonlar liginde temsil edecek. ben ertuğrul sağlamı severim fenere gelmesini isterim :D

ErtuquruL SaqLamında Hakkı Var Doqrudur.. Ama En ßuyuk Pay ßence Mustafa DenizLide.. TeşekkürLer Hocam..

Geri