admiral
New member
- Reaction score
- 0
Bir dönem Fenerbahçe'nin gol umudu ve genç yıldızıydı. Özellikle derbilerde attığı gollerle sarı lacivertli takımın vazgeçilmezi olmuş, Milli Takım'a kadar yükselmişti.
Hakan Şükür’ün alternatifi olarak gösteriliyordu ama o da kayan yıldızlar arasına girdi. Serhat Akın şimdi Şanlıurfaspor’un başarısı için ter dökmeye hazırlanıyor. Şanlıurfaspor'a transfer olan Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Serhat Akın, eski takımını övdü.
Bank Asya TFF 1. Lig'in yeni ekibi Şanlıurfaspor'a Turgutluspor'dan transfer olan 31 yaşındaki Serhat Akın, bir dönem futbol oynadığı eski takımı Fenerbahçe'nin daha saldırgan, istekli ve yürekten oynadığını, tribünlerin daha çok coştuğunu söyledi.
Hürriyet Gazetesi'nin kendisiyle yaptığı röportajda; Sarı lacivertli ekipte futbol oynadığı 5 sezonda 3 şampiyonluk yaşadığını belirten forvet futbolcu Akın, Aykut Kocaman'ın Şükrü Saracoğlu Stadında takıma defans ağırlıklı futbol oynattığını öne sürdü. Akın, hayatındaki en büyük mutluluğu tarihe yazılan ve kendisinin de 2 gol attığı 6-0 yendikleri Galatasaray maçında yaşadığını belirtirken, Türkiye futbol tarihinin en büyük hatasını, Mesut Özil'i Almanya'ya kaptırmak olduğunu belirtirken, "Öyle bir futbolcu nasıl kaptırılır. Alman Milli takımını tek başına götüren adam. Ben onu hala kendim hazmedemiyorum" dedi.
Yeni takımı Şanlıurfaspor'un tamamladığı 10 günlük Kızılcahamam kampında göz dolduran Serhat Akın, 1981 Almanya doğumlu. 1991 yılında Karlsruher SC Spor Kulübü'nde başladığı futbbol hayatına, 2000-2005 sezonunda Fenerbahçe, 2005-2008'de RSC Anderlecht, 2006-2007'de FC Köln, 2008'de Kocaelispor, 2009'da Konyaspor, 2009-2011'de Karlsruher SC, 2011-1012 sezonunda ise Turgutlu Spor'da, yeni sezonda ise Şanlıurfaspor'a transfer oldu. Kariyerinde birçok şampyonluklar gören ve Kadıköy boğası lakabı ile anılan ünlü oyuncu Serhat Akın'ın inişli çıkışlı futbol hikâyesi.
Tecrübeli futbolcu ile takımının Kızılcahamam kampında bir araya geldik. Sorularımıza samimi cevaplar veren Serhat Akın’dan çarpıcı yanıtlar aldık...
Yazının Devamı İçin