Bu Bir İsyan Mektubudur.(isyan edenler okusun)

Son Söz

Banned
Reaction score
0
Göktürk'ü Yıkan İsyan Mektubu

Anayasa Mahkemesi'nin türban kararından sonra, Gülay Göktürk'e öyle bir isyan mektubu geldi ki yaşanan durumu özetler nitelikte.

Gülay Göktürk/Bugün

Kara bir gün
"Hep birlikte vatandaşlıktan çıkmak için İçişleri Bakanlığı'na dilekçe verelim. Birleşmiş Milletler'in Vatansız Kişilerin Statüsüne İlişkin Sözleşme'sinin tanıdığı haklardan yararlanmak üzere BM'nin Ankara Temsilciliği'ne müracaat edelim."

Çaresizliğin, umutsuzluğun, haksızlık karşısında duyulan isyanın bir tezahürü olan bu mektup, iki gündür işittiğim acılı feryatlardan sadece bir tanesi...

Kendi ülkesinde bu kadar aşağılanmaktan ve itilip kakılmaktansa vatansız kalmayı düşünecek kadar çaresiz kalan bu insanları nasıl avutabilirim? Onlara ne umut verebilirim? Neyi beklemelerini söyleyebilirim?

Biz ki her on yılda bir darbe yaşadık, meclis defalarca dağıtıldı; seçtiklerimiz yaka paça hapse atıldı. Ama hepsinde bir geri dönüş umudumuz vardı. Darbeciler elbet bir gün kışlalarına dönecek ve söz yine bize geçecekti. Sabrettik ve bekledik.

Peki bu defa neyi bekleyeceğiz? Bu 11'in değişmesini, yerine başka bir 11 gelmesini mi? Kaderimiz 11 kişinin dudakları arasında olduktan sonra bunun hangi 11 olduğu ne fark eder ki...

Kaybımız büyük... Yetim kaldık. Hukuku kaybettik. Artık en zor zamanımızda, başımız darda kaldığında son çare olarak sığınabileceğimiz bir hukukumuz yok.

Zaten nicedir çok hastaydı, ama umudumuzu yitirmemiştik. Anayasa Mahkemesi en sonunda, önüne gelen son davada büyük bir duyarsızlıkla fişi çekti.

Ne olayın safahatını anlatmak geliyor içimden, ne de kararın hukuksuzluğunu izaha çalışmak... Bilen zaten biliyor, bilmeyenlerin de anlamaya hiç niyeti yok.

Şu anda benim kendime, okurlarımın da bana sorduğu tek bir soru var ortada:

Şimdi ne yapacağız?

Anayasa Mahkemesini mi kapatacağız?

Anayasa Mahkemesini kapatan yasayı bozacak olan da bu Anayasa Mahkemesi değil mi?

Anayasa'yı mı değiştireceğiz?

Yapılan her değişiklik aynı barikata toslayıp geri dönmeyecek mi? Anayasa Mahkemesi'nin bu kararı Türkiye'de sadece darbecilerin yeni Anayasa yapma yetkisi olduğunu acı bir şekilde göstermedi mi?

Erken seçime mi gideceğiz?

Erken seçim, Meclis'in temsil kabiliyeti, hükümetin meşruiyeti üzerinde soru işareti olduğu zaman bir çaredir. Daha on ay önce seçmen yüzde 47'lik bir oyla sözünü söylemişse; bürokratik dayatmalara karşı kendi iradesine saygı istediğini apaçık ortaya koymuşsa, daha ne yapsın bu halk? Neden gitsin ki sandığa? Seçtiği Meclis'in yasama yetkisi elinden alınmışsa yenisini neden seçsin? Yüzde 47'yle iktidara getirdiği parti çatır çatır kapatılıyorsa, yeniden sandığa gidip yüzde 99'la seçse ne değişecek?

Evet, ben de biliyorum ki, bu son karar aslında ölümcül bir zaafın ifadesidir. Anayasa Mahkemesi'ne herhangi bir ikna edicilik kaygısı bile taşımadan, inanılmaz bir fütursuzlukla "Hukuk benim; ben yaptım oldu" dedirten şey, güç değil güçsüzlüktür. 80 yıldır süregiden vesayetçi sistemin toplumdaki değişim talebi karşısında yaşadığı çaresizliktir; sıkışmışlıktır.

Böyle durumlarda sonunda kazanan haklı olanlar; demokrasiyi ve özgürlüğü savunanlar olur. Anakronik fikirlerini otoriter rejimlerle sürdürmeye çalışanlar nihai olarak kaybetmeye mahkumdur.

Evet, günün birinde bütün bu olup bitenlerin absürdlüğü anlaşılacak. Gelecek kuşaklar, üniversitelerdeki başörtü yasağını, kadınlara oy hakkı vermemek kadar inanılmaz bir gerilik olarak görecekler. "Biliyor musunuz; eskiden Türkiye'de üniversitelerde baş örtmek laikliğe aykırı sayılıyormuş" deyip şaşacaklar.

Ama şu anda bu gerçek, ne bütün yetişkin hayatı darbelerle ve darbeci zihniyetle kararmış benim gibileri avutabiliyor, ne de üniversiteye gitme umutları silip süpürülen on binlerce genç kızı...

Çünkü herkesin bir tane hayatı var.

isyan edicek başka birşey mi kalmadı pardon? işsizlik, dış ticaret açığı, insan hayatının hiçe sayılması, ifade özgürlüğünün kısıtlanması, doğa harikası koylarımıza senelerdir yapılan arıtmasız tesisler.... ben olsam bunlara isyan ederim. uyuyun bakalım daha şanlı türk milleti!

"Göktürk'ü Yıkan İsyan Mektubu" na katılıyorum. Haklı.
Ayrıca "holy_wood" arkadaş için şunu dmek zorundayım. Demokrasi ve insan haklarının olmadığı veya varmış gibi yapılıp hiçe sayıldığı yerde "işsizlik, dış ticaret açığı, insan hayatının hiçe sayılması, ifade özgürlüğünün kısıtlanması, doğa harikası koylarımıza senelerdir yapılan arıtmasız tesisler"den daha çok şikayet ederiz. Önce insana saygı. Bu diğerlerini otomatik olarak getirir.

yaa hayret ediyorum doğuda şehit düşen onca anadolu çocuğu var ama bir tane bakan çocuğu yok yada başbakanın oğlu bile askere gitmedi kimse buna özgürlüklerimiz çalındı diye ayaklanmıyor sesini bile çıkarmayı bırak lafını bile eden yok Maliye bakanının yaptıkalrınıa sesini çıkaran yok ülkeyi büyük bir dış borcun altına sokuyorlar ses çıkaran yok töre cinayetleri diye suçsuz yere öldürülen gencecik kızlar için özgürlük naraları atanlar yok babası ailesinin baskıalrı yüzünden okula gönderlmeyip mal gibi 16-17 yaşında kendinden 20 yaş büyükelere satılan genç kızların laf eden yok ama iş buna gelince özgürlük bırakın bu işleri yaa SİZ KİMİ KANDIRIYOSUNUZ......

insana saygı türbanla mı oluyormuş? insana saygı başka, dini inançlara saygı başka. insana saygı yok ki ülkemizde dini inançlara olsun. 15 sene önce olmayan tartışmaların şimdi yaratıldığını görmüyor musunuz?
başbakanın dediği gibi herkes işini yapsın. anayasa mahkemesi işini yaptı. şimdi başbakan da işini yapsın. türbanı, laikliği bıraksın da istihdam sorununu çözsün, dış ticaret açığımızı kapasın. millet aç hala kılla tüyle uğraşıyoruz. dini, kitleleri uyutmak için kullanıyorlar anlayın artık bunu. özgürlük peşinde değil bu zihniyet! kendi koltuklarına oturmaya devam etmeleri için bizim gerçek konuları tartışmamamız gerek. çünkü hükümet 6 senedir olumlu hiçbirşey yapmadı. (ha pardon duble yol yaptı!) eğer biz akpnin yanlışlarını konuşmaya başlarsak akp iktidarda daha fazla kalamaz. ama tabii ki bizim için öncelik dini bütün müslümanların bütün ibadetlerini eksiksiz yerine getirmesidir! (ben de bunu destekliyorum ama bu tür konulara gelene kadar daha yapmamız gereken çooook şey var..)

benim de isyanım buna!:angry

Baklım bu konuda ihtiyarlar ne diyecek....Büyükler konuşmuş sıra ihtiyarlarda....

bence gelecek kuşaklar "Biliyor musunuz; eskiden Türkiye'de üniversitelerde baş örtmek laikliğe aykırı sayılıyormuş" deyip şaşmak yerine"Biliyormusunuz eskiden müslüman kadınlar saçları görününce cehenneme gideceklerini sanıyormuş" diyerek gülecek ve bugünkü insanların aklına şaşacaklar tabi bu kısa vadedeki gelecek kuşaklar.Bundan 10 bin yıl sonrasını sorarsanız eskiden islam diye bir din olduğunu bile bilmeyebilirler.türban bu kadar masum ve basit birşey olsa keşke ama bu büyük bir yapbozun önemli bir parçasıdır ayrıca dinin sınırı yokdur bir taviz verdimmi gerisi gelir bugün türban özgürlüğü ister yarın öbür gün başı açıklar bizi günaha sokuyor onlara başka yerde ders verin ya da en iyisi hiç yaşamasınlar özgürlüğü isteyebilir,laik bir devletde sınırsız özgürlük diye birşey yokdur eğer başka bir dinden bir insan dinsiz bir insan ya da seninle aynı dinden bir insan seni tehlikeli bulmaya başlamışsa orda devlet devreye girer,ramazanda oruç tutmuyo diye öldürülenlerin olduğu bir ülkede kafası çalışan insanlar yarın türban serbest kaldığında olacakları kestirebilir ankaranın göbeğindeki gazi üniverstesinde uzun saçlı erkekler bile kendi canını koruyamazken kızlara neler yapmazlar boşuna mağdur ayağı yapmayın gidin dersinize girerken başınızı açın sonra okuldan çıkarken örtersiniz bu kadar basit,korkmayın kimse sizin saçınıza bakıp fantazi kurmaz ya da tecavüze uğramazsınız hep bana hep bana demek yerine biraz da başkalarını düşünün,benim yakın arkadaşlarımdan biri bana alevi olduğunu ilk söylerken ne kadar tedirgin olduğunu gördüm düşünün bu insanların nasıl bir baskı altında olduğunu,sırf babasını kırmamak için hiç inanmadığını hatta dinlerden ve peygamberlerden nefret ettiğini bildiğim bir arkadaşım cumaya gidiyor,oruç tutarmış gibi yapıyor ya bu adamlar ne yapsın,sayıları az mı sanıyorsunuz,bu ülkenin yüzde 99 u müslüman filan değil sadece öyleymiş gibi yapıyor insanlar korkularından,bende hiç bir dine inanmıyorum ama kimi yerlerde mecbur kalıyorum can güvenliğim için müslüman taklidi yapıyorum sizler yatın kalkında şükredin halinize,eğer vatandaşlıktan çıkmaları gerekenler varsa size sıra gelmez.

Türban Kontrolden Çıkmıştır...Niye ? Çünkü Erdoğanın Avrupada Simgelere ''Yasak Getirilebilirmi'' Ve ''Velev Ki '' Sözünden Sonra Türban Takmayan İnsanlar Akpnin Halk İçinde Takanlar Ve Takmayanlar Arasında Bi Tür Ayrımın Yapıldığını Anladılar....

adaleti begenmeyenler özgürlügü sadece bas örtüsü zannedenler buyursun vatandaşlıktan cıksın

adaleti begenmeyenler özgürlügü sadece bas örtüsü zannedenler buyursun vatandaşlıktan cıksın

Senkim sin sıfatın ne.Bu ülke babanın malı mı ki birilerini bu ülkeden kovmaya kalkışıyorsun.

terbiyesizlik yapmayın

yine mazlum edebiyatı yazısı. sıktılar artık.

mahkemenin kararı belli, aglamayın boşa

isyan edicek başka birşey mi kalmadı pardon? işsizlik, dış ticaret açığı, insan hayatının hiçe sayılması, ifade özgürlüğünün kısıtlanması, doğa harikası koylarımıza senelerdir yapılan arıtmasız tesisler.... ben olsam bunlara isyan ederim. uyuyun bakalım daha şanlı türk milleti!

zaten türban sorunu çıktığında beri nezaman türban mevzusu açılsa dedikerinii one sürmüyorlarmı...yeter daha artık birazda buna isyan edilsin valla negüzel türban konusunda sıkışınca başlayın işsizlik-dış ticaret açığı ......bu ülkenin gidişi hattını engellyen herşey bir sorundur ve kalıcı olarak çozulmesi gerkir bugun ki gibi kendince laikliği tanımını koyp nelerin ona aykırı olduğuna karar verip olmasını engelleyerek değil...

zaten türban sorunu çıktığında beri nezaman türban mevzusu açılsa dedikerinii one sürmüyorlarmı...yeter daha artık birazda buna isyan edilsin valla negüzel türban konusunda sıkışınca başlayın işsizlik-dış ticaret açığı ......bu ülkenin gidişi hattını engellyen herşey bir sorundur ve kalıcı olarak çozulmesi gerkir bugun ki gibi kendince laikliği tanımını koyp nelerin ona aykırı olduğuna karar verip olmasını engelleyerek değil...

sıkışma yok arkadaşım. kurallar belli. kamusal alanda dini simge kullanılamaz. türbana karşı alınmış bir karar var ortada. emsali de olan bir karar. (bkz: aihm)
ben şahsen bu karara katılmıyorum. bence üniversiteye gelmiş bir insana nasıl giyileceği söylenemez. normal şartlar altında bu güzel gözüküyor. ama bunun olabilmesi için kendimce bazı önkoşullar çıkartım: mesela 18ine kadar kimsenin başı zorla örtülemez. devlet küçücük çocukların başlarının kapanmasını önleyecek önce. izinsiz çalışan kuran kurslarını kapıyacak. dini halkımıza yanlış öğreten zihniyeti yasaklıyacak. zorunlu din dersini kaldıracak. cami yerine okul yapılmasını teşvik edecek, imam yerine öğretmen yetiştirecek. benim düşüncem bu. ondan sonra kim nasıl giriyosa girsin üniversiteye. (bunu din düşmanlığı olarak algılamayın lütfen. bence yeteri kadar cami ve imamımız var.)

benim kıl olduğum noktalardan biri de şu: bu ülkede kadınlara 2. sınıf insan muamelesinin kralı çekiliyor. kızlar tecavüzcüleriyle evlendirirliyor, tecavüze uğrayan kadın biraz açık giyinmişse hafifletici neden sayılıyor. kadına sevişmek bile yasak. seviştimi "2. el" oluyor kadın! dayak yedimi "kocasıdır yapar" oluyor. kızlar aileleri tarafından okula gönderilmeyi bırakın dışarı bile zor çıkartılıyor. kadınların büyük çoğunluğunun yaşama hakkı kısıtlanırken nispeten daha küçük bir gurubun eğitim hakkının kısıtlanmasını bu kadar büyütülmesi bana çok iki yüzlü geliyor.

dediğim gibi biz de türbanı tartışıyoruz. çünkü akpnin beceriksizliklerini tartışsak akp iktidarda kalamaz.

ak parti su anda o kadar gereksiz bir polemik ve tartışma yarattıkii insanlar inanamıyor ya. dışarda 3 milyona yakın kayıtlı işşiz varr. suç oranları artarak ilerliyo. ekonomii kötüye gidiyoo ama ak parti ne yapıyor sadece türban çünkü 70 milyonluk türkiyenin karnını sadece türban olayıı doyuracak... her gün herşeye zam gelmeye basladılarr insanlar koyun gibi olmaktansa buna bende dahilim böyle şeylere isyan etsinlerr batıyoruz arkadaşlarr belki batmayız diyenler olurr babasının parasına güvenenler olucaktır.. ama yinede onlarda batmaktan kurtulamıcaklar.. bırakın türbanı bu olay insanlarrın birbirlerine tam olarak güven duydukları ortamlarda çözülebilir ama bu güsel şey asla ak partiye nasip olmıcak. isyan edicek olanlar gitsinler recep tayyibe erbakana isyan etsinler.. zamanında imam hatip liselerinide böyle bitirmişlerdi kendilerii bunların bu ülkeye bir hayri görülmüşmü yaa...

Ülkenin başka bir çok sorununun olduğu bir gerçek...Ama bu özgürlükleri kısıtlamak için bir bahane değil...

15 sene once boyle seyler hic olmuyorduda bas ortulu kadınlar yasayamıyormuydu?

Birileri onunuze birsey attı(bunu atarkende refah partisini kullandı) sizde 15 yıldır bunu tartısıp duruyorsunuz...

Bunu bitirin ilerde onumuze neler neler cıkacak...

Göktürk'ü Yıkan İsyan Mektubu

Anayasa Mahkemesi'nin türban kararından sonra, Gülay Göktürk'e öyle bir isyan mektubu geldi ki yaşanan durumu özetler nitelikte.

Erken seçim, Meclis'in temsil kabiliyeti, hükümetin meşruiyeti üzerinde soru işareti olduğu zaman bir çaredir. Daha on ay önce seçmen yüzde 47'lik bir oyla sözünü söylemişse; bürokratik dayatmalara karşı kendi iradesine saygı istediğini apaçık ortaya koymuşsa, daha ne yapsın bu halk? Neden gitsin ki sandığa? Seçtiği Meclis'in yasama yetkisi elinden alınmışsa yenisini neden seçsin? Yüzde 47'yle iktidara getirdiği parti çatır çatır kapatılıyorsa, yeniden sandığa gidip yüzde 99'la seçse ne değişecek?

[/SIZE]

Hangi parti olursa olsun değil %47 oyla değil %99 oylada iktidar olsa,devleti oluşturan ve görevi devleti korumak olan organlarla denetlenecektir.Çünkü iktidar dediğimiz kurum devleti oluşturan kurumlardan sadece biridir ve en vazgeçilmezi de değildir.İktidarın görevi devletin kurumlarının düzenli çalışmasını sağlamaktır.Bu anlamdada önce hükümetin,devletin yapısıyla uyum içinde olması bir zorunluluktur.
Bu ülke hükümetlerin çiftliği değil.
Anayasa mahkemesi TBMM den 411 oyla çıkan yasaya evet diyecekmiş.O zaman Anayasa Mahkemesi neden kuruldu?Görevi çoğunluğu ele geçiren partinin çıkartacağı yasaları denetlemek değil mi?

Geri