Bu bilgisayar ağına sızmak imkansız

Øguz

Altın Üye
Reaction score
0
Dünyanın şifresi kırılamayan ilk kuantum şifreleme teknikli bilgisayar ağı, Avusturya'nın başkenti Viyana'da düzenlenen bir konferansta tanıtıldı.

Viyana'daki 6 noktayla yakındaki Saint Pölten kentini 200 kilometre standart fiberoptik kablo kullanılarak bağlayan şebekede kullanılan quantum şifreleme tekniği, bugünün bilgisayar ağlarında kullanılan güvenlik sistemlerinden tamamıyla farklı bir uygulama.

Güvenlik için, dışardan girenlerin şifresini kırmalarının zor, ancak yeterli bilgisayar kaynağı ve zaman verildiğinde olanaksız olmayan karmaşık matematik uygulamaları yerine kuantum kuramının yasalarını kullanan kuantum sisteminin kullanıldığı güvenlik sistemine sızmanın olanaksız olduğu belirtiliyor.

Avusturyalı bilim adamlarının geliştirdiği bu sistem, aralarında Amerikan bilgisayar devi IBM ile dünyanın türlü üniversitelerinden konuyla ilgili araştırmacıların katıldığı konferansta tanıtıldı.

Kaynak: AA / internethaber.com

hackhell diyorum başka birşey demiyorum bize imkansız dendimi biz inadına onu yapan milletiz görün bakın ilk kıran Türk olacak iddia ediyorum

Hayatta hiç birşey imkansız değildir mutlaka kıran biri çıkacaktır .teknoloji gelişiyor ama bunun yanında tekniklerde gelişiyor,paylaşım için teşekkürler

onu cyber cılar kıracaktır

Geri