admiral
New member
- Reaction score
- 0
Fenerbahçe'nin yıldızı Kuyt, Türkiye'deki ilk röportajını spor basınının lideri FANATİK'e verdi... Kısa sürede taraftarın gönlünde taht kuran Hollandalı, Devler Ligi öncesindeki Spartak Moskova eşleşmesini ve yarın Galatasaray ile oynanacak Süper Kupa Finali'ni değerlendirdi, birbirinden iddialı sözler söyledi.
‘Moskova’dan hiç korkmuyorum’
“Şampiyonlar Ligi çok özel bir lig. Avrupa’da tüm futbolcular bu ligi düşünerek sezona hazırlanır. Biz de iyi bir hazırlık dönemi geçirdik. İlk maçta durgun kaldık ama ikinci Vaslui karşılaşmasında çok daha agresif ve iyiydik. Bu maç benim için de mükemmeldi. İki gol attım ve bunlar benim Fenerbahçe’deki ilklerimdi. Hepimiz Şampiyonlar Ligi’ni çok istiyoruz ve bunun için şimdi de Spartak Moskova’yı elemeliyiz. İyi bir takım olabilirler ama en ufak bir korku duymuyorum. Onları eleyebilecek güçteyiz. Tek yapmamız gereken Şampiyonlar Ligi’ne gidebilecek bir takım olduğumuza inanmak ve başarmak.”
‘Süper Kupa bizim olacak’
“Kariyerim boyunca, Feyenoord’ta, Ajax’ta, Liverpool’da çok zor maçlarda görev aldım. O atmosferin yabancısı değilim. Üstelik Galatasaray maçlarının da Fenerbahçe için ne kadar değerli olduğunu öğrendim. Gelmeden önce de bilgi sahibiydim ama arkadaşlarım bana bunu geldikten sonra net şekilde anlattı. Kendimi şimdi ona göre hazırlıyorum. Galatasaray’ı yeneceğiz.”
‘Romanya’da hakemi de yendik’
“Vaslui maçında Caner’in pozisyonu çok konuşuldu. Tabi ki tartışılabilir ama hakemlerin verdiği her karar hoşunuza gidecek diye birşey yok. Ancak uymaya da mecburuz. Çünkü bu kararları değiştiremezsiniz. Fakat o anda
Volkan sahneye çıktı. Penaltıyı kurtarması bir yana maçın tamamında da muhteşemdi. Sonuçta da maçı 4-1 kazandık ve o karar geride kaldı.”