Bu 3 olayda gercek, komik ve dusundurucu.

hadi_ya3

New member
Reaction score
0
Kisiler ve olaylar gercek hayattan alinmistir ve gercekle cok alakalari vardir.

1.Vaka :
Bursa’da 63 yaşında Lübeza K. isimli bir kadının başına ilahi bir olay gelir. Teyzemiz camiye gitmektedir ki nur yüzlü olması gereken iki şahıs, teyzenin yanına yaklaşır ve kendilerini takdim ederler: “Biz peygamberin torunları Hz. Hasan ve Hüseyin’iz.” Yaşlı kadın besmele çekmeye kalmadan bu iki şahıs cennetten geldiklerini ve kendisinin zamanında bir adak adadığını, yerine getirmediğini, kendilerine ‘Allah rızası’ için üzerindeki parayı vermeleri durumunda bu ilahi problemi çözeceklerini söylerler.Teyzemiz, inanmaya hazırdır. Hemen üzerindeki 125 YTL’yi ve altınları şahıslara takdim eder. Belki öteki tarafta hiç bulunmamıştır ama memleketimizden bilmektedir ki para ve yüksek yerlerdeki tanıdık her meseleyi çözmeye muktedirdir; Allah eksiklerimizi yakından takip etmektedir.

2.Vaka :
Bir adam taksiye biner ve arka koltuğa oturur. Şoförle muhabbet ederlerken, kendisinin Azrail olduğunu ve şoförün canını almaya geldiğini söyler. Şoför inanmaz. Azrail, ‘sen kaç kere gördün de azrailin ben olduğuma inanmıyorsun’ diye çıkışır ve bir kanıt sunar: “100 metre sonra sana bir adam işaret edecek ve sen onu alacaksın.” Gerçekten de bir adam daha biner taksiye 100 metre sonra. Şoför, “bak” demiş “kardeş”, yeni binen adama, “şu arkadaki adam Azrail olduğunu iddia ediyor.” Ama yeni müşteri, “ne adamı kardeşim, arkada adam madam yok” deyince şoför duralar. Biraz işkillense de bu kez korkmaya başlar. Ancak azrail daha yeni açılmıştır. “Çek arabayı sağa, kıl namazını, alacam canını” der. Şoför korkudan bembeyaz olmuş, denileni yapar, tam namaza başlayacakken iki adam, taksiyi alır ve kaçar.

3.Vaka :
Hatay’da da bir cin çıkarma seansı gerçekleşir. Aile dostunun zihinsel engelli 24 yaşındaki kızının içine cin girdiğini iddia eden Abdullah Yeşiltepe, doktorların tedavi edemeyeceğini, dermanın kendisinde olduğunu iddia ederek başladığı seans esnasında kızı öldürür. İddiaya göre cini çıkarmak isteyen Yeşiltepe, bazı yöntemler dener. Dua okur olmaz. Sonra okunmuş suya zeytin yağı koyar içirir, olmaz, kızın ayağını keser ve kanını yakar, yine olmaz; hatta kız acıdan bağırınca elindeki sopayla sırtına vurur (amacı cine vurmaktır aslında). Baktı kız düzelmiyor, Yeşiltepe yüz üstü yatırdığı hastasının sırtına oturup kızın boynunu sıkarak cini nefessiz bırakma cinliğini akıl eder. Tabii cinden haberimiz yok ama kızcağız nefessiz kalıp ölür. Bu arada dışarıda bekleyen kızın ailesi, cinci hocanın eşinin ‘ne yapıyorsun kızı öldüreceksin’ çığlığı üzerine odaya girerler ancak çok geçtir. Yeşiltepe, “ben onu öldürmesem o sizi öldürecekti” der ve evden çıkar gider.

ya 2. vakaya çok güldüm:durdurun.. ötekilere üzüldüm:(:( emeğine sağlık

Helal olsun bunları duymuştum ama burda paylaşman adaha iyi olmuş türk insanı zeki oplduu kadar saftırda hemen inanmaya hazır bi potansiyeli vardır malesef saflar olmasa uyanıklar olurmuydu

vay be bir hatay lı olarak çok şaşırdım böyle saf insanlar kaldımı yaa..1. ve 2. için.. cin çıkarmaya gelince bu hatayda yaygın bir şekilde yapılıyor aslında işi erbabına verdin mi birşey olmaz ama para için yapanlar işi berbat ediyor..

Paylaşım için sağol...

Geri