- Reaction score
- 0

Haber müdürümüz Zafer Büyükavcı, Bu yönetimle, bu takımla, bu puan farkıyla Aslantepe'ye gidilir mi? diye sordu. Camianın önde gelen isimleri yanıt verdi: Bu şartlarda gitmenin mantığı yok.
Galatasaray camiası Fanatik'in haberini tartışıyor:
Galatasaraylı futbolseverlerin yıllardır hayalini kurduğu bir projeydi Türk Telekom Arena... Avrupanın devlerini çimlerine gömdüğü, Batılılar için Cehennemle eşdeğerde olan Ali Sami Yen Stadına veda etmek kaçınılmazdı. İlk kazmayı vurmak rahmetli Başkan Özhan Canaydına nasip oldu. Artık bir hayal gerçeğe dönüşüyordu. Galatasaraylılar bundan böyle Avrupanın en modern, en görkemli statlarından birinde rakiplerini ağırlayacaktı. Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı. Türk Telekom Arena Stadı tüm ihtişamıyla yükselirken, futbol takımı kabusu yaşadı, yönetimde kriz üstüne kriz patladı, lider Trabzonsporla aradaki puan farkı her hafta biraz daha açıldı... Dün Fanatikin 1. sayfasında haber müdürümüz Zafer Büyükavcı kaleme aldı, Bu yönetimle, bu takımla, bu puan farkıyla Aslantepeye gidilir mi? diye sordu. Gelen tepkiler, camianın da kararsızlığa düştüğü yönündeydi. Aylar öncesinden kombinesini alan taraftarlar, böylesi görkemli bir statta mevcut şartlarda mücadele etmenin takıma bir hava katmayacağına inanırken, diğer bir kesim her şartta Seyrantepeye gidilmesi gerektiğini savundu. İşte camianın önde gelen isimlerinin görüşleri...
ALİ DÜRÜST (Eski ikinci başkanı)
Niye gitmekte ısrar ediyorlar anlamıyorum. Ben bu sonuçlardan önce de acele etmemek gerektiğine inanıyordum. Belki de bizim bilmediğimiz bir taahhütleri vardır. Üstesinden nasıl geleceklerini yakından izliyoruz. İşlerine fazla da müdahale etmek yakışık almaz.
ALP YALMAN (Eski başkan)
Eğer Galatasaray yönetimi, Aslantepeye gitme kararı verdiyse, hazırlıklarını dört dörtlük yapmıştır. Yani, bu işe sadece Galatasaray genel kurulunun seçtiği yöneticiler karar verir. Yeter ki Galatasarayın en büyük derdi bu olsun.
FARUK SÜREN (Eski başkan)
Dört başı mamur bir şekilde gidilmesi gerekir. Stadın yolu, iç dekorasyonu, takımın durumunu dört dörtlük bir hale getirdikten sonra bu büyük projeyi hayata geçirmek daha anlamlı olur. Eksik bir iş yapmak, genellikle artı yerine size eksi getirir.
İRFAN AKTAR (Divan Kurulu Başkanı)
Taşınma günü geldiğinde negatif ve pozitif değerler karşılaştırılır. Galatasarayın lehine hangisi oluşuyorsa, tercih kullanılır.
HAYRETTİN KOZAK (Galatasaraylılar Derneği eski başkanı)
Zaten gecikmiş. Bugün açmakla gelecek sezon başında açmanın bir farkı yok. Bileti alanlar da itiraz etmez, neticede biletleri Galatasarayda. Ayrıca yollar çok eksik. Seyrantepe köprülü kavşak projesinde yer alan cendere yolunu kullanarak, stadın araç trafiğini rahatlatacak çevre yollarının stat açılışına yetişmesi mümkün değil. Tam bitirdikten sonra stadı açmak gerekir.
ERGUN GÜRSOY (Eski ikinci başkan)
Na tamam gitmemek gerek. Olimpiyat Stadında daha önce bu olumsuzluğu yaşadık. Stada giriş, çıkış zor olursa, taraftar o staddan soğuyabilir. Aynı Olimpiyat Stadında olduğu gibi. Takımın durumu ise çok önemli değil. Başarısız olan bu takımı da Galatasaray taraftarının yalnız bırakmayacağına eminim.
TURGAY KIRAN (Eski yönetici)
Eksiklerle yeni stadın heyecanı yok olur. Başarılı olmak gerekir. Takımın şu anki durumu, gerçekten heyecan kırıcı. Ertelenmesi iyi olur. Belki de bu arada açılır-kapanır çatı da tamamlanır. Takım da düzelir. Eksiksiz, heyecan verici bir açılış olur.
CELAL GÜRCAN (Eski yönetici)
Yol, loca, koltuk tamam değil. Takım da iddialı değilse, öyle bir mabedi erken açmak hata olur. Her şeyi tamamlayıp, yepyeni bir takımla stadın açılışını yapmak, mantığa daha yakın görünüyor.
SERDAR EDER (Eski başkan adayı)
Dünya kadar kredi alındı. Tabii ki loca ve koltukların satışından gelen paraların yeri vardır. Bir kredi daha alınarak o açık da kapatılabilir. Yani fazladan bir borç daha yapılır. Gelecek sezon da yeni bir yönetim, yeni bir takım ve yeni bir anlayışla Aslantepeye gidilir.
MUSTAFA TURGUN (Eski sportif direktör)
Galatasarayda büyük başarılara imza atmış Hagi ile gidilir. Ama asıl sebebi kötü yönetim ve idarecilik olan bu takım ve puan farkıyla gidilmesi doğru değildir. Şahsi beklentim birlik ve beraberlikten uzak olan bu yönetim kurulu ve idarecilerinin Galatasaraya olan sevgi ve saygı çerçevesinde, başarılı olacak bir yönetim ve ekibine yol açmalarıdır.
Kaynak