Bu Şehir Gerçek Değil!

sonsuzluğa

Moderatör
Moderatör
Reaction score
0
Ayağın taşa mı çarptı, dön kalbine bak. ETTİN Mİ B
28.jpg

Almanya'nın Hamburg kentinde yaşayan iki kardeş, başbaşa verip dünyanın en uzun maket demiryolunu kurdu.

27.jpg

Yaklaşık 12 milyon dolara mal olan setin içerisinde, 700 trenin yol aldığı sekiz kilometrelik demir yolu bulunuyor. Maketin kapladığı alan ise bin 150 metrekare...

26.jpg

Alman Frederik ve Gerrit Braun kardeşler "Minyatür harikalar diyarı" adını verdikleri bu proje üzerinde çalışmaya 2000 yılında başlamışlar.

25.jpg

Şu anda model tren projesinin içinde 700 tren, 10 bin vagon, 900 sinyal lambası, 2 bin 800 bina, 160 bin insan, hayvan ve bitki maketi yer alıyor.

24.jpg

Maket o kadar büyük ki, ziyaretçilere gezilerinde rehberlik etmeleri için 160 kişi işe alınmış.

23.jpg

2014 senesinde tamamen bitirildiğinde set 1.8 kilometrekare yer kaplayacak ve 15 kilometrelik yola sahip olacak.

22.jpg

21.jpg

20.jpg

19.jpg

18.jpg

17.jpg

16.jpg

15.jpg

14.jpg

13.jpg

12.jpg

11.jpg

10.jpg

9.jpg

8.jpg

7.jpg

6.jpg

5.jpg

4.jpg

3.jpg

2.jpg

1.jpg

Cok Güzel Yapmislar =) Paylasim icin Tskler...

adamlar ne şehir kurmuşlar bee yok yok yani paylaşım için sağol emeğine sağlık

€rd@ls10;4172276' Alıntı:

erdal bende kalp var öyle aniden benim konulara yazma lütfen :melek :saskin :hhdil

bir an ben vermiştim yazısını ve linkini göreceğimi sandım. arama yaptım ama çıkmadı. aynı zamanda mı açtık acaba diye düşündüm. :durdurun

Adam güzel yapıp sergilliyor

tek kelimeyle müthiş ya =) ben çok severim maketleri,legoları filan :D bu da o tarz süper olmuş,görmek isterdim açıkçası :)

wallahi adamlara helal olsun ne diyelim keske bızde böle seyler yapabılcek ekonomik guce we destege sahıp olsakta yapsak.... : ))

hocam eline sağlıkk... : ))

cok guzel yapmislar yaa,

makette ilk tren kazasi nezaman olusacak cok merak ettim simdi :)

off süper yapmışlar ya helal olsun diyorum tebrikler

yanlız metro büs :D:D metrobuss ler nerde :D one mınute sonra mı:D

şahsen ben bunu yaklaşık yirmi yıldır düşünüyorum ama parasızlığın gözü kör olsun.emeklerine teşekkürü bi borç bilirim.

adamlar yapmış ama değmez ya kendini amori edene kadar ohooooooooooooooooooooo o...

Geri