Bu çikolata erimiyor

€rd@ls10

Altın Üye
Altın Üye
Katılım
2 Ocak 2008
Mesajlar
16,867
Reaction score
0
Puanları
0
İsviçre'de üretilen çikolatanan hem az kalorili hem de sıcakta erimiyor.


8410825.jpg


Dünyanın en kaliteli ve güzel çikolatalarını onlar üretiyor. İsviçre çikolatada yeni bir devrime hazırlanıyor. Bu ülkede çikolata üreticisi bir firma, hemen hemen içinde hiç kalori olmayan ve parmakta iz bırakmayan bir çikolata üretti.

"Vulcano" adı verilen çikolata, normal çikolatalardan yüzde 90 daha az kalori ihtiva ediyor. Çikolatanın bir diğer özelliği de 55 derece sıcaklıkta ancak erimeye başlıyor olması.

Gıda uzmanları önümüzdeki yıllarda piyasaya sunulacak çikolatanın artık kızgın güneş altında dahi erimeyeceğini belirtiyor.

Ar-Ge çalışmalarını yürüten Hans Vriens, bu çikolatanın normal çikolatalar gibi ağızda erimediği eleştirilerine karşı çıkarak, "Ürettiğimiz çikolada da diğerleri gibi ağızda eriyor. Ancak bir fark var. Bu çikolata sıcaklığın etkisiyle değil, ağızdaki tükürük yardımıyla eriyor" dedi.

Hans Vriens iki yıl içinde yeni çikolatayı piyasaya sürmeyi planladıklarını söyledi.

Hürriyet​
 
Pasta veya sos yaparken ısıtmaya gerek kalmadan tükürükle eritilebilecek yani.İşin şakası bir yana
Ufaklıklar ağızlarına yüzlerine bulaştıramadan çikolata yiyecekler.
 
Ne kattılar acaba içine :saskin
 
çok seviyorum çikolatayı ama yazında aldımı adamın her yerini çikolata yapıyo inşallah bi an önce gelirde bol bol yeriz
 
kesin bir katkı maddesi vardır.bu da insan sağlığına zararlı olabilir.
paylaşım için tşkler
 
içine ne yabancı madde katıyolar kimbilir?hangi doğal çikolata erimezki?kesin içine yabancı madde katıyolardır...
 
içine çimentomu koymuşlar. ya ağzımda yeteri kadar tükürük yoksa ne olacak. başkasına verip benım ıcın erıtmı dıyecez.
 
koyarım içine kimyasalı , al sana erimeyen cikolata
 
Geri
Üst