Bu Çocuklar Türk mü?

WaTcHFuL

EVERYWHERE
Altın Üye
Reaction score
0
Bizim Muhattap Olduğumuz Tek Gerçek Zihnimizde Yaş
Bu çocuklar Türk mü?

fft16_mf428520.Jpeg

Avrupa Plastik Üreticileri Birliği (PAGEV) tarafından İtalya’da düzenlenen ve 9 ülkeden 78 öğrencinin katıldığı “Enerji İklim Değişiklikleri, Doğayı Koruma ve Plastikler” konulu münazara yarışmasında Özel Doğuş Fen Lisesi 12. sınıf öğrencisi Berk Yılmaz Türkiye 1.’si, Avrupa 3.’sü oldu.

Yarışma jürisinin, kendisi ile diğer Türk gençlerinin görünüşleri, akıcı İngilizceleri karşısında şaşırdığını ve “Bu çocuklar Türk mü?” diye sorduğunu belirten Yılmaz, “Atatürk’ün yaptığı onca devrimin unutturularak İslam ülkesi imajının yerleştirilmiş olması acı veriyor” dedi.

Önceki gün yurda dönen Yılmaz, Avrupa’daki Türkiye algılamasının kendisini üzdüğünü belirterek “Oradaki 100-150 kişilik bir grubun bile bakış açısını değiştirmek mutluluk verici. En azından gelecek yıl yapılacak yarışmada bizi biliyor olacaklar” diye konuştu. Yılmaz, ülke sorunları ve siyasetle de yakından ilgili. Türkiye’de politikaların “günü kurtarmak adına” yapıldığını ifade eden Yılmaz, “Biz gençler bu durum karşısında etkin olamıyoruz. Çünkü çoğu ailede hâlâ ‘aman sen bir şeye karışma’ mantalitesi hâkim. Siyaset yapmanın gençlere ‘zarar’ verdiği başka bir ülke var mı acaba?” diye sordu. Klasik gitar çalan, kürek dalında Türkiye üçüncülüğü bulunan ve milli sporcu olan Yılmaz, geleceği konusunda ise henüz kararsız. Yılmaz, yoğun ders çalışma temposunda eğitim sistemindeki çarpıklıklarla eğlenmeyi tercih ettiğini söylüyor.

Eğitmenleri memnun

Yılmaz’ın edebiyat öğretmenleri Ayla Yürüker ve Fatma Aksoy, öğrencilerinin ikna kabiliyeti ve özgüveni sayesinde böylesine bir başarıyı yakaladığını söyledi. Doğuş Fen Lisesi Müdürü Fuat Kalyoncu da yarışmaya okulun Anadolu Lisesi’nden Eylül Erdem’in de katıldığını aktararak kurum olarak öğrencilerinin kültürel ve sosyal birikimlerine büyük önem verdiklerini belirtti.

kaynak

Kardeşimizi en içten dileklerimle kutluyor, ülkemizi böylesine başarıyla va güzel bir şekilde temsil ettiği için kendisine teşekkür ediyorum. Röportajdaki bazı cümleler çok çarpıcı. Özellikle;

"Önceki gün yurda dönen Yılmaz, Avrupa’daki Türkiye algılamasının kendisini üzdüğünü belirterek “Oradaki 100-150 kişilik bir grubun bile bakış açısını değiştirmek mutluluk verici. En azından gelecek yıl yapılacak yarışmada bizi biliyor olacaklar” diye konuştu. Yılmaz, ülke sorunları ve siyasetle de yakından ilgili. Türkiye’de politikaların “günü kurtarmak adına” yapıldığını ifade eden Yılmaz, “Biz gençler bu durum karşısında etkin olamıyoruz. Çünkü çoğu ailede hâlâ ‘aman sen bir şeye karışma’ mantalitesi hâkim. Siyaset yapmanın gençlere ‘zarar’ verdiği başka bir ülke var mı acaba?” diye sordu. Klasik gitar çalan, kürek dalında Türkiye üçüncülüğü bulunan ve milli sporcu olan Yılmaz, geleceği konusunda ise henüz kararsız. Yılmaz, yoğun ders çalışma temposunda eğitim sistemindeki çarpıklıklarla eğlenmeyi tercih ettiğini söylüyor."

paragrafı. Demek ki hala Ülkemiz için umut var, hala bütün dayatmalara rağmen tüketim toplumu olmaya, düşünmeyen, üretmeyen, gerçekleri sorgulamayan bireyler olmaya direnen gençlerimiz var.

Kendisini bu yönünden dolayı tekrar tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum.

"Atatürk’ün yaptığı onca devrimin unutturularak İslam ülkesi imajının yerleştirilmiş olması acı veriyor"

ne demek islam ülkesi olmak acı veriyor daha açık olarakta biz islam ülkesi değil birileri tarafından islam ülkesi olarak tanıtılıyoruz ben bu cümleye acırım asıl islamın ne kötülüğünü gördünüz anlamıyorum islam vatanını savunmak dinini koruma için savaşmayı emretmiş ölürseniz yüksek makamların bekladiğini haber vermiş böyle olmasa kim katılırdı kurtuluş savaşına ...
islam ülkesi olarak 600 sene dünya'ya örnek olmuşuz,lider olmuşuz şimdi neden böyleyiz şimdi neden biz değilde onlar lider biz islam ülkesi olmaktan vazgeçtiğimiz için islam ülkesi imajıda bize osmalıdan yadigar o da olmasa islamı çoktan unuturduk belkide
şimdi acıyorum kendi başarısızlıklarını dine yıkmaya çalışanlara acıyorum...

Burası bi islam ülkesi devrimlerin islama zararı yok islamında devrime denmeli.

Geri