Brawn fırtınası Avustralya'yı kasıp kavurdu

innuendo

HANZALA
Moderatör
Reaction score
0

Brawn fırtınası Avustralya'yı kasıp kavurdu
fk1d9g.jpg

Jenson Button Brawn GP'nin Formula1'deki ilk yarışında zaferin sahibi oldu. İki kez güvenlik aracının piste girdiği Avustralya Grand Prix'sinde ikinci sırayı ise gene Brawn GP'den Rubens Barrichello aldı.

Yarışı baştan sona önde götüren Jenson Button harika bir performansın ardından Formula1 kariyerindelki ikinci zaferine Avustralya Grand Prix'sinde ulaşmış oldu. Rubens Barrichello'da yarış içerisinde bir kaç kez gerilere düşmesine ve iyi bir start alamamasına rağmen yarışı 2. sırada bitirerek Brawn GP'nin Formula1'e rüya gibi bir başlangıç yapmasını sağladı.

Toyota'dan Jarno Trulli ise 8. sırada başladığı yarışta podyumun son basamağına çıkan isim oldu. Yarışa en arkadan başlayan ve Avustralya'da puan almayı beklemediğini söyleyen Lewis Hamilton ise pistte yaşanan olaylarında yardımıyla yarışı 4. sırada bitirerek 2009 sezonuna çok iyi bir başlangıç yaptı.

Toyota'nın Alman pilotu Timo Glock ise yarışı 5. sırada bitirerek 4 puanın sahibi oldu.

Yarışın bitimine 3 tur kala yarışı ikinci ve üçüncü sırada sürdüren Sebastian Vettel ile Robert Kubica arasında yaşanan kaza sıralamanın büyük bir bölümün değişmesine neden oldu.

Zorlu bir yarış geçiren Fernando Alonso da son turlarda yaşanan karmaşadan karlı çıkan isimlerden di. Alonso yarışı Nico Rosberg'in önünde 6. sırada tamamlarken bir başka zorlu gün geçiren Rosberg yarış sonralrında yaşadığı sorun nedeniyle yavaşlamasına rağmen haftayı puanla kapatmayı başardı.

Yarışta son puanı ise sezonun çaylak ismi Sebastien Buemi elde etti.

Yarışta en hızlı turu Williams takımından Nico Rosberg 48. turda elde ettiği 1:27.706'lık derecesi ile kazandı.

Avustralya Grand Prix

Albert Park, Melbourne, Avustralya;

58 tur; 307.574km;

Hava durumu: Güneşli

Poz Sürücü Takım Zaman

1. Button Brawn GP (B) 1s34:15.784

2. Barrichello Brawn GP (B) + 0.807

3. Hamilton McLaren-Mercedes (B) + 2.914

4. Glock Toyota (B) + 4.435

5. Alonso Renault (B) + 4.879

6. Rosberg Williams-Toyota (B) + 5.722

7. Buemi Toro Rosso-Ferrari (B) + 6.004

8. Bourdais Toro Rosso-Ferrari (B) + 6.298

9. Sutil Force India-Mercedes (B) + 6.335

10. Heidfeld BMW Sauber (B) + 7.085

11. Fisichella Force India-Mercedes (B) + 7.374

12. Trulli Toyota (B) + 1.604

13. Webber Red Bull-Renault (B) + 1 tur

14. Vettel Red Bull-Renault (B) + 2 tur

15. Kubica BMW Sauber (B) + 3 tur

16. Raikkonen Ferrari (B) + 3 tur

En hızlı tur: Rosberg, 1:27.706

Yarış dışı:

Sürücü Takım Tur

Massa Ferrari (B) 46

Piquet Renault (B) 25

Nakajima Williams-Toyota (B) 18

Kovalainen McLaren-Mercedes (B) 1

Massa: ‘Brawn GP sanki başka gezegenden gelmiş’

i4l569.jpg

Felipe Massa, Jenson Button ve Rubens Barrichello’nun Albert Park’taki dublesinin ardından, Ferrari’nin Brawn GP’yi yakalamasının çok zor olacağını söyledi.

11. sıradayken yarış dışı kalan Brezilyalı sürücü, “Aradaki farkı kapatmamız için aracı çok hızlı bir şekilde geliştirmemiz gerekiyor” dedi.

Massa, “Fakat tecrübelerime göre, öndeki araçla aranızda bir saniyelik bir fark olduğunda, bunu bir günde telafi etmek çok zor” diye konuştu.

Massa, “Bunun mümkün olup olmadığını bilmiyorum. 0.3, 0.4 saniye geride olduğunuzda bu farkı hemen kapatmanız mümkün. Fakat bu bir saniye olunca oldukça zor” yorumunda bulundu.

Gazetecilere konuşan Massa, Ferrari’nin Brawn GP’yi takip eden takımlar arasında olduğunu belirterek,
lastik problemi yaşadıklarını ve Melbourne’e bakarak rekabet gücünü tam olarak değerlendirmenin de zor olduğunu kaydetti.

Massa, “Yumuşak lastiklerde sıkıntı yaşadık. Sert lastiklerde de benzer bir durum vardı. Yarışın geneline bakarsak, sanki başka bir gezegenden gelen bir Brawn vardı, Red Bull’dan Vettel de oldukça güçlüydü, hızı oldukça iyiydi. Belki bizden biraz daha iyiydi” yorumunda bulundu.

Kubica’nın da oldukça rekabetçi bir performans sergilediğini söyleyen Massa, “Sanırım biz bu takımların arasında bir yerdeyiz. Biz de rekabetçiydik, belki onlardan biraz daha iyiydik. Dürüst olmak gerekirse daha fazlasını bekliyorduk” dedi.

Raikkonen: 'İkinci olabilirdim'

14nmphx.jpg

Kimi Raikkonen, Avustralya Grand Prix’de yaptığı kaza nedeniyle yarışı ikinci olarak bitirme şansını kaçırdığını söyledi.

44. turda duvara temas etmesi sonucu aracın arkasını kaybeden Fin sürücü, üçüncü kez pite girdi. Piste 16. sırada dönen Raikkonen daha sonra yaşadığı difrensiyel problemi nedeniyle yarış dışı kaldı.

Raikkonen, “Duvara çarpmak benim hatamdı. Çok ani oldu, spin attım. Yarışı muhtemelen ikinci olarak bitirecektim, o yüzden çok üzücü bir durum” dedi.

Fin sürücü, “Virajda herşey normaldi. Andine arkayı kaybettim, benim hatamdı, ancak başka birşey yapacak pozisyonda da değildim” diye konuştu.

Spin attıktan sonra duvara çarpmamaya çalıştığını ancak başarılı olamadığını ifade eden Raikkonen, “İkinci olarak bitirebileceğim bir yarışı bu şekilde sonuçlandırmak üzücü. Sert lastikler çok hızlıydı” dedi.

Raikkonen, “Elbette daha çok çalışmamız lazım. Fakat burasının diğer normal pistlerden farklı olduğunu da biliyoruz” diye konuştu.

TÜRKİYEF1

Geri