Bozuk gıda satana 10 bin tl ceza

Acemi Şef

Moderatör
Moderatör
Reaction score
0

Foça'da 7 kişinin gıda zehirlendiği işletmeye yasal olarak öngörülen en ağır cezanın verildiği açıklandı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesinde gıda denetimlerinden sorumlu olarak görev yapan Foça Tarım İlçe Müdürlüğü ekipleri rutin denetimleri dışında gelen zehirlenme şikayeti üzerine tavuk döner satışı yapan firmanın o günkü satışlarını durdurmuş, satılan üründen numune almış ve incelenmek üzere İzmir tarım İl Müdürlüğü Gıda laboratuvarına göndermişti.

Gelen analiz sonucunun olumsuz olduğunu açıklayan Foça Tarım İlçe Müdürü Ziraat Yüksek Mühendisi Emel Ak, yasal prosedürü uyguladıklarını ve firmaya ilk kez olması da dikkate alınarak 10.000 TL ceza kestiklerini bildirdi. Ak, olayın tekrarlanması halinde cezaların kat kat arttığını ve kapatmaya kadar gittiğini söyledi.

Emel Ak, " Foça'lılar ve Foça'ya ziyaret için gelenler müsterih olsunlar. Gıda denetimlerimiz aralıksız devam etmektedir. Temizlik, hijyen ve sağlıklı ürün konularında taviz vermemiz söz konusu olamaz. Bu konularda eksiği olanlara yasalar ölçüsünde gereken yaptırımlar ygulanmakta, eksiksiz çalışanlara destek olunmaktadır. Foça'da genel anlamda bir gıda sorunu yoktur. Olmaması içinde gerek işletmelerle ve gerekse Foça halkıyla ortak hareket ediyoruz. Dilek ve şikayetleri değerlendiriyoruz" dedi.

kaynak

az bile verdikleri nakit cezası, biraz daha katkıda bulunulması gerekiyor ! [ çok acımasız mı düşündüm ]

İnan bana şu bir sene içinde görüdüklerimi görünce hiç acımasızca değil.
Geçen bir sene içinde 4 farklı restoran ve kantin tarzı yerlerde ufak tefek işlerde çalıştım içlerinden sadece biri temizdi.
Malesef çogunun durumu içler acısı.
Bozulmuş yemyeşil olmuş tavuğu pişirip elemanlarına yediren bir iş yerinden kızıp ayrıldım.
Tabi elemanlar hastalandı.
Diğer bir iş yerinde tavuk dönerler kokuyordu ben farkettim ki gece buzdolabının fişini cekiyorlarmış
Burdanda ayrıldım.
Diğer bir restorantta hamamböcekleri cirit atıyordu.
Son durum ilaçlama yaptırmışlar hamamböceklerinden kurtulmuşlar.
Ama gördüklerimden sonra çok emin olmadıgım bir yerde asla yemiyorum.

Geri