Bordo-Bereli Astsubay eğitimde şehit oldu

1001Design

330i ///M3 Design
Reaction score
0
190520082300056104684.jpg

İzmir’in Urla İlçesi’ndeki Menteş Askeri Eğitim Kampı’nda astsubaylıktan subaylığa geçiş eğitimi sırasında kazayla el bombası patladı. Eğitim kazasında, ’Bordo bereli’olarak bilinen Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda görevli, daha önce Afganistan’da görev yapan 26 yaşındaki Astubay Berkant Kahraman şehit oldu, Kıdemli Üstçavuş İlker Karaalp yaralandı.

Subay olacaktı

Astubaylıktan subaylığa geçen personelin dünkü eğitimi sırasında Menteş Askeri Eğitim Kampı’nda bir el bombası kazayla patladı. Patlamada Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda görevli, Astubay Berkant Kahraman şehit olurken, Kıdemli Üstçavuş İlker Karaalp yaralandı. Yaralanan Kıdemli Üstçavuş İlker Karaalp, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

Acı haber yakınlarını yıktı

İzmir’in Urla İlçesi’ndeki Menteş Askeri Eğitim Kampı’nda kazayla el bombasının patlaması sonucu şehit düşen Denizlili Astsubay Berkant Kahraman’ın acı haberi memleketi Sarayköy İlçesi’ne öğle saatlerinde geldi. Şehit haberini alan Sarayköy İlçe Jandarma Komutanlığı yetkilileri, Astsubay Berkant Kahraman’ın Bala Mahallesi’ndeki evine gitti.

Denizli’deki yakınlarını ziyarete gittiği için Sarayköy’deki evinde bulunamayan, bir süre sonra ilçeye gelen anne Huriye Kahraman’a acı haberi 11’inci Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı’ndan gelen subaylar verdi. Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği bölümü 3’üncü sınıf öğrencisi Emrah Kahraman da ağabeyinin ölüm haberiyle yıkıldı. El bombasının kazayla patlaması sonucu şehit olan Astsubay Berkant Kahraman’ın evlilik hazırlığı yaptığı bildirilirken cenazesinin yarın Sarayköy’de toprağa verileceği belirtildi.

Yeni otomobil almıştı

Subaylığa geçiş sınavını kazanan, 30 Ağustos’ta teğmen olmaya hazırlanan şehit Astsubay Berkant Kahraman’ın bir hafta önce Denizli’ye gelerek otomobil satın aldığı, yeni otomobiliyle Urla’ya gittiği ifade edildi. Sarayköy Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü’nden emekli babası Hayati Kahraman’ın 15 ay önce yakalandığı kanser hastalığının etkisiyle vefat ettiği bildirildi.

Allah rahmet eylesin ailesine çok sabırlar versin ...

Allah Rahmet eylesin yeri mekanı cennet olsun Şehitlerimiz sizler rahat uyuyun.

Geri