Bor Ve Toryum İlgilenenlere..!

hannibalgs

New member
Reaction score
0
Borla çalışan araba üretildi, Türkiye kıskaçta.Arabayı bor madeniyle çalıştıracak patentli 600 proje olduğu ortaya çıktı?Dünya bor rezervinin yüzde 70'i Türkiye'de.Bizi yüzde 13'le ABD izliyor. (kendi araştırmama göre hepsi HATAY ilindedir.Atatürk'ün ölümüne HATAY için yola çıkmasının sebeplerinden birside budur.)

**Rezervlerini yıllar önce kullanmaya başlayan Amerika'nın,kendi topraklarından çıkarabileceği miktar gittikçe azalıyor.Bor zengini Türkiye ise bu potansiyelini ancak ham borunu satarak değerlendirebiliyor. *** Mamul bor ürünleri üretebilmek için gerekli teknoloji Türkiye'de yok.Çünkü batılı ülkeler bor teknolojisini bize vermeyi hep reddediyor.Ham cevher olarak adeta sudan ve kumdan ucuza sattığımız bor,bize pahalı ithal ürünler olarak geri dönüyor biz ham toprak şeklindeki borun tonunu avrupaya 250 amerikaya 150 dolardan satıyoruz. İŞLENMİŞ HALDE TONUNU 750 DOLARA ALIYORUZ. Açıkçası ben bu duruma çok üzülüyorum, Halbuki bir bor enstitüsü açılsa bir kaç yıl içinde borun zenginleştirilmesi için gerekli teknoloji elde edilebilir....

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

TORYUM:
Toryum Radyoaktif bir element ve doğal olarak nükleer enerji elde etmede kullanılıyor.Hemde alternatifleri içerisinde en temizi.Dünyada ençok toryum rezervine sahip ülke hangisi bilin bakalım?Türkiye.Rezrv ne kadar? 800.000 Ton.Sonra hangi ülke geliyor?Hindistan.Rezrvi ne kadar?300.000 ton.Peki sahip olduğumuz Toryum'un değeri ne kadar?sıkı durun.Türkiye'nin iç borcu 85 milyar $.Dış borcu 125 milyar $.Toplam 220 milyar $.Elimizdeki toryuun değeri 120TRILYON $.Yani toplam dış borcumuzu 545 kere ödüyor. Önce Bor şimdide Toryum...Daha bilmediğimiz neler var kim bilir.Bilginize.

ALINTI ve GERÇEKTİR..! :(

Merak etmeyin Amerika 3-5 numarayla o bor u da elimizden alır...

Günaydın Sevgili hannibalgs. Sadece bor ve Toryum'dan dem vurmuşsun buyur ben sana birşeyler söyleyeyimde biraz daha kendine gel...Türkiye'de her sene çiftçilerden alınmayan ve dolayısıyla denize dökülen şeker pancarının değeri ne kadar tahmin et... 250.000 $ .

Yada dünyada üretilen fındığın % kaçı Türkiyede üretiliyor.?. Tam % 80'i peki Türkiye bu fındığı ne kadara satıyor. kilosunu 1 YTL'den yurtdışına satıyor.Peki Yurtdışında kilosu kaça gidiyor dersini 15YTL...

Sadece Borla Toryumla bakma hani demişler ya Taşı Toprağı Altın diye işte öyle bir yerde yaşıyoruz ama maalesef değerini bilmiyoruz...

metal fırtına kitabını okuduysanız bilirsiniz bor yüzünden savaş çıkarıyolar yani bu bor uzay sanayiinde çok işe yarayan bir madde ama değerini bilemiyoruz işte

tigin_alporu' Alıntı:
Günaydın Sevgili hannibalgs. Sadece bor ve Toryum'dan dem vurmuşsun buyur ben sana birşeyler söyleyeyimde biraz daha kendine gel...Türkiye'de her sene çiftçilerden alınmayan ve dolayısıyla denize dökülen şeker pancarının değeri ne kadar tahmin et... 250.000 $ .

Yada dünyada üretilen fındığın % kaçı Türkiyede üretiliyor.?. Tam % 80'i peki Türkiye bu fındığı ne kadara satıyor. kilosunu 1 YTL'den yurtdışına satıyor.Peki Yurtdışında kilosu kaça gidiyor dersini 15YTL...

Sadece Borla Toryumla bakma hani demişler ya Taşı Toprağı Altın diye işte öyle bir yerde yaşıyoruz ama maalesef değerini bilmiyoruz...
borun ve toryumun yanında inan senin bu saydıklarının hiç bir değeri yok orda ne yazıyo iyi oku :

"Elimizdeki toryumun değeri 120TRILYON $.Yani toplam dış borcumuzu 545 kere ödüyor."

şimdi soruyorum sizce hangileri daha önemli..?

spysense' Alıntı:
metal fırtına kitabını okuduysanız bilirsiniz bor yüzünden savaş çıkarıyolar yani bu bor uzay sanayiinde çok işe yarayan bir madde ama değerini bilemiyoruz işte

o kitap cok sacma, insanlarin bilinc altinda abd isterse bizi 1 haftada yok eder mesajini yerlestirmek icin hazirlanmis bir kurgu

yoksa hangi akli basinda insan bu kitabi yazar we yayinlarda tepki gelmez?

ulkemiz 1 haftada elden gitti we bizi rusya kurtardi olaya bak sen

bunların hıc bırı onemlı degıl
hıc bır zaman bunları kullandırmazlar sana bana
bu kafayla gıdersek zaten kullanamıcazda

bugun cıftcıye yaptıgımız ezıyetten vazgecsek bıze yeter yada hayvancılıga onem versek

bunlar keyıf ıcın bıle kullanırsın
ama buna musade etmezler

Bor ne işe yarar ve nasıl bir şeydir merak ı ettiniz bir Jeep cherokee ,Mercedes ML ve BMW x5 in tavanıyla VOLVO 90'ın tavanının sertliğmi avuç içi ile bastırarak anlayabilirsiniz .Hangisi mi esnemiyor tabiki Volvo .Neden Çeliği bor katkılı da ondan .Bu ne işe yarıyor Çeliği 10 kat daha dayanıklı hale getiriyor(flexable glass tan daha sağlam yani)Jet uçağı yakıtının normal yakıtlardan bariz farkı ne,içinde bor var.Kevlar elyafından daha sağlam olduğu iddia edilen Dynema ipliğinden yapılan vücut zırhı yerine son gözde zıhların alaşımında ne var bor ,bu meret savunma sanayi le ilgili her konuda işe yarıyor üstüne çamaşırları ağırtıyor daha ne olsun..!:D

...

tigin_alporu' Alıntı:

+1000 öle farklılıkları yakalamışsın ki saol dostum ...
yaf ülke satılıyo toprak satılıyo peşkeş cekiliyo her bi yana ...
bor madenlerini de elimizden alırlar imf ye az daha borc yapak bizzz :(

peki abilerim 4 mevsımı yasıyan ulke tek bızız,bor en cok bızde,tarım desen bızde,fındık bızde kısacası degerlı seyler bızde ve bunların ıcınden toryum dıs borcumuzu 545 kez oduyo pekı bız neden bı seyler yapamıyoruz hep boyle donecekmı bu cark boyle donecekse yasamayalım daha ıyı en azından bazı ulkelerın elınde olmayalım..lutfen neden kullanamıyoruz bunları bırı cok ayrıntılı acıklasın

borç alan emir alır......borç ödenmeden hiçbişeyi istesekte yapamayız

walla bencede dünyada bor ve toryumdan daha değerli hiç bir maden yoktur.dünyadaki bıor miktaranın %75'i ülkemizde mevcut.o borki ilaç sanayisinden tutun roket yakıtlarına kadar her alanda faydalanılan bir madendir.ve de Bülent Ecevit döneminde ülkemizdeki bor yatakları tanesi 5.000.000$ dolardan satılıyor.evet yanlış duymadınız 5.000.000$a.o boru biz işletsek belki 50.000.000 belki 100.000.000$ kar elde edeceğiz ama fakat Ecevit zmanında tanesini amerika'ya 5.000.000$dan satıyoruz.işte işin en kötü tarafıda bu.

sahin' Alıntı:
peki abilerim 4 mevsımı yasıyan ulke tek bızız,bor en cok bızde,tarım desen bızde,fındık bızde kısacası degerlı seyler bızde ve bunların ıcınden toryum dıs borcumuzu 545 kez oduyo pekı bız neden bı seyler yapamıyoruz hep boyle donecekmı bu cark boyle donecekse yasamayalım daha ıyı en azından bazı ulkelerın elınde olmayalım..lutfen neden kullanamıyoruz bunları bırı cok ayrıntılı acıklasın
tarih her zman tekerrür eder güzel kardeşim bunu sakın unutma.bundan 100-150 yıl öncesinde de bunun bi benzeri daha Osmanlı Devleti'ne yani ecdadımıza yapıldı.yapılan nedir dersen olay şudur.Osmanlı Devleti ilk dıuş borcunu aldıktan sonra bilindiği üzere hiç bir zman borcunu ödeyememiş ve her zman borcu sürekli artmıştır.ismini tam hatırlayamıycam dönemin sadrazamı ülkenin batılılaşma yolunda en büyük engellerden birisinin serbest ticaretin olmamasını gösterdiğinden serbest ticaretin batılılaşma yönünde en büyük adım olacağı konusunda her tarafa beyan veriyo.en sonunda serbest ticaret kabul edilip onaylanyo ve Osmanlı Devleti artık batılılaşma yolunda büyük bi adım atıyo(!)ama işin sonucu aslında hiçte öyle diildir.ülkemiz serbest ticaretten dolayı diğer avrupalı devletlerin hükmüne geçiyo.ve elimizde bulunan bütün vergiler alınıyo.daha da ağırları konuarak resmen bizi sömrmeye başlıyolar.yani işin kısacası dönemin sadrazamı yüzünden Osmanlı resmen o tarihte bitiyo.işi günümüze getirdiğimizde ise yine çok garip bi olay karşımıza çıkıyo.dönemin dış işleri bakanı Mesut Yılmaz Gümrük Birliği Antlaşmasını hükümete imzalatmak için bir sürü baskı yapıyo.yaptığı baskının nedeni yine garip:Avrupalı sayılmaktır neden.evet.bundan 100-150 yıl önce sadrazm tarafından Osmanlı Devletine yapılan sinsice plan yine karşımızda.Yalnız bu sefer isimler değişiyo.eskiden Serbest Ticaret'ken şimdi Gümrük Birliği,eskiden sadrazamken şimdi Mesut Yılmaz.Gümrük Birliğinden sonra ki halimiz ise yine içler acısı.Türkiye'nin o güne kadarki olan borcu 5 sene içinde katmeli bi şekilde artarak büyüyor(borç miktarı aklımda diil kusura bakmayın)yani işin kısacası yine olan bize oluyo.bundan 100 yıl önce yapılanlar bugünde yapılıyo.şimdi sende demişsin ya "neden bu böyledir"diye.eğer senin vatanının içinde hainler warsa ve diğer devletlere ekonomik olarak bağlıysan sana herşey müsaittir.bugün Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı işler bence mükemmel ötesi işlerdir.işin kısacası sen ilk önce içindeki hainleri temizliycen ondan sonra başkalarının sana karışmasını önleyecen ondan sonra istediğini yapabilirsin.yoksa hiç bi şeyi sana yedirmezler.yedirdikleri ancak kazık olur maalesef.Saygılarla

NOT:bunu daha önceden bi yerde okumuştum ordan aklımda kalanları yazdım.o yüzden isimler ve fiyatlar tam aklımda diil.o yüzden kusura bakmayın kardeşlerim.bide gecenin 1:30'unda yazığımdan kafama iyice gitti.Herkese Saygılarla

beyler bunlar işin görünen yüzü !! İstihbaratcı bi tanıdığımız sölemişti!! Amerika yeni geliştirdiği tankları ve uçakları da bor la çalıştırma projesinde! Yani ABD için çok önemli bu bor!! ZATEN BOR GELECEĞİN YAKITII!! Bide bu toryum da süpermişş yaw! Bunları hükümete duyurmakk kamuoyuna açıklamak lazımmM!

Beyler flood yapmayalım. kady yeterince şey söledi zaten. Önce şu milyar dolarları halledelim sonra faydalarından bağıra bağıra bahsederiz...

yanlız yanlısın var gıbı geldı bana.bor un buyuk bı kısmı balıkesır taraflarında yanı guney marmarada.belkı benı paranoyak olarak gorebılırsınız ama bergama bıldıgınız gıbı bı altın madenı var.bu işletmeyı yabancılar ısletıyor.ve ordakı rezerv 6 yıllık olarak hesaplandı.yanı 6 yıllık bı rezerv ıcın o kadar yatırım yapılmaz.demekkı bunlar borun peşinde

2.si toryum dıyorsunuz.evet toryum gelecegın maddesı ama turkıye bunu kullanamaz.neden??cunku toryumu işlemek ıcın ileri bır teknoloji gerektırıyo ki Turkıye nın daha dogru duzgun metrosu olmadıgını goz unune alırsak bu iş zor.ha sole olabılır adam gıbı bı fıyata satarsan ama bu da zor

mendo68 güzel bir yazı yazmışın..öncelikle tşk ler.Gümrük Birliği ni imzalayan Tansu Çiller olması lazım.Tek katılmadığım nokta R.T.E. Saygılar..

Millet hepsi fasa fiso . Bor var ama bize kullandırmazlar .
Bor madenlerinin hepsi adam gibi işlese şimdiye kadar dış borç değil biz dışarıya borç verir olurduk .
G.t kadar bulgaristan'dan elektirik alıyoruz . Bu kadar saçma bir devlet politikası olabilirmi .
Ben girmiyim bu konulara fazla . A.k devletin başındakileri oturuyorlar g...nin üstünde sadece . Ahkam kesmekten başkada birşey yapmıyorlar .
Yunanistan ile geçenlerde yeni bir enerji anlaşması yapıldı . Bir İstanbul etmeyen bir ülkeden enerji alıcaz . Ben buna bir tarafımla gülerim .
:)

Geri