Boot Ayarları (Format Atamıyorum)

gnosei

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar iyi akşamlar. Eski bir masa üstü pc var bende. Bios ayarlarında format atmak için cd-rom olarak başlattım. format başlıyor hızlı kur dememe rağmen en az 5 saat süre geçiyor süre sonunda sanki hiçbir şey olmamış gibi pc en başa dönüyor ve tekrar cd den okuyup formata yöneliyor.yani Windows kuruluyor şukadar dk var açıklaması yapan mavi ekran gelmiyor başa dönüyor. Bios ayalarında yanlış birşey mi yaptım acaba bu ayarları nasıl başa döndürebilirim var mı kurtuluş yolu ? Teşekkürler:vur

her seferinde bilgisayar açılırken "cd'den önyükleme için bir tuşa basın" dediğinde bi tuşa mı basıyosun?

yok dostum tuşa basmıyorum. hızlı başlat olmasına rağmen uzun sürüyor,kur dosyaları yükleniyor diyor ve başa alıyor. tuşa basmıyorum

biostan bir ayar bozukluğumu var acaba

s.a kardeş formatı atamamanın sebebi windows cd den yada cd-rom da okuma hatası olabilir yeni bir windows cd ile dene.Bios ayarlarını geri alacaksan bios default ayarı var ona seç normal ayarlara döner.
saygılar

her seferinde bilgisayar açılırken "cd'den önyükleme için bir tuşa basın" dediğinde bi tuşa mı basıyosun?

arkadaş haklı cd'den önyükleme için bir tuşa bas demiorsa o cd işe yaramaz:S sebebi cd boot özelliği yoktur ondan.

"Formatı atamamanın sebebi windows cd den yada cd-rom da okuma hatası olabilir yeni bir windows
cd ile dene.Bios ayarlarını geri alacaksan bios default ayarı var ona seç normal ayarlara döner."

Bu yoruma katılmamla birlikte hardiskin'de eski ve problemli olabilir setup dosyaları bu nedenle çok

geç veya hatalı yazılıyordur bad (kötü , bozuk sectörler ) oluşmuş olabilir bunlarada dikkat etmen gerekecektir.

eger sana bir tusa bas demiyorsa arkadasim hdd den yapabilir.
muhtemelen bir sorunla karsilasti vede hdd de mantıksal bir sorun olustu
bunun cözüm yollarindan 1. si hdd ye full c sine d sine format atmandır.
diger secenek se 2. party bir programla hdd ni full hatalara karsi taratip tamir etmektir.(sektörleri tekrardan olusturman)
sen ilk önce full format atmayi dene.
not*** = her 2 sekilde de hdd deki tüm bilgiler silinir

Herkese çok teşekkür ederim öncelikle akşam bırakmıştım ön yüklemede yüzde 57 de takılmış... şimdi arkadaşlardan başka bir cd rom sürücü ve başka bir windows cd bulup tekrar deneyim umarım olur eğer olmazsa tekrar yardımlarınıza ihtiyacım olacak. Emeğinize sağlık

bu arada sistemi alalı 5-6 sene oluyor rahat. bios ayarları şimdikilerden biraz değişik.

Arkadaşlar olmadı. bios ayarlarını sıfırladım, diskte sıfırlanmıyor...başka bir çözüm var mı?

Geri