boot ayarı

06fatih

New member
Reaction score
0
askadaşlar ben windows xp pcme format atıcağım ama bios ayarı ile yapıcağım bana yardım edebilirmisiniz

bios ayarında boot seçeneğinde ilk olan yani first boot yazan yeri cd rom yap çıkışta ayarları kaydet de bilgisayara windows cd at yeniden başlat cd den yüklemeye başlayacaktır.kolay gelsin

teşekkür ederim kardeşim ben bi deniyim

yeniden başladığında bir tuşa bas diye yazı çıkar hem entere bas yükleme yapar yeniden başlar bir daha tuşa basma o yazı çıkınca yine en başa dönersin bir kere yapacan bu işi. bu arada boot first kayıtlarına tekrar bak kaydetmiş mi ilk açılış hard disk olur genelde hdd yazar onu cd ya da dvd her ne varsa bilgisayarında onu seçecen çıkışta kaydet demen lazım yoksa değişiklik olmaz bios ayarında

ben bios dan boota geldim ve ardından birinciye atapi cd rom drivers ikinciye ise hard disk drivers yaptım ve sonra save and exit a basthm sonra pc okumaya çalışıyor ama o sayfadan sonrada pc açılıyor

yükleme yaptığın cd sağlam olmalı hata varsa da yükleme yapmaz hard diske geçer okuyamazsa zaten okuma yaparsa cdden önyükleme için bir tuşa basın der yeniden açıldıığında bir tuşa bas hemen yükleme yapması lazım ayrıca senin pc de cdyi koyduğun cdrom mu dvd rom mu ona dikkat et . biosda cd/dvd her ikisi de yan yana yazıyorsa sorun yok eğer dvd rom a cd yi atmışsan onu dvd seçmelisin biosdan.

f8 menüsüne basıp boot menüyü açarsın cd seçersin zaten sonra okumuyorsa cd de problem vardır yazım yanlışı olmuştur iso halini tekrar yazdır ultraiso gibi programla en yavaş hızda yazdır.

Geri