Bluetooth Üzerinden Arkadaşlık

Newwave

Altın Üye
Reaction score
0

2s5xgyc.jpg

Bluetooth üzerinden çalışan Bluehoo sosyal ağ hizmeti insanları nasıl bir araya getiriyor nasıl arkadaşlarıklar kuruyor? Nasıl oluyor da oluyor?

Bluehoo, zamanında Nokia'nın da Sensor ile denediği bir arkadaş çevresi edinme yöntemini kullanıyor. İnternetteki sosyal ağlardan tek farkı, bulacağınız kişilerin birkaç metre ötenizde olması. Teknik basit: Yazılımı indirip kuruyorsunuz ve cep telefonunuzun Bluetooth bağlantısını hep açık bırakıyorsunuz. Bu şekilde çevredeki diğer kullanıcılar Bluetooth üzerinden sizin profilinizi görüntüleyebiliyorlar.

23mx6k7.jpg

İnternet de Kullanılıyor

Bluehoo hizmetinde internet üzerinden de bilgi paylaşılabiliyor ve bu sebeple sürekli bir internet bağlantısı gereksinimi var. İlginç bir sosyal ağ denemesi olan Bluehoo'yu kullanmak için yapmanız gereken tek şey internet sitesini takip etmek.

Kaynak

Nokia nın sensor hizmeti bir kaç yıl önce özellikle cafe , bar gibi ortamlarda bluetooth ile arkadaşlık kurma konusunda
bayağı popülerdi programa kendi kişisel bilgilerinizi , profilinizi resimlerinizi falan yüklüyordunuz arama yaparak aynı
ortamda programı kullanan başka nokia sahipleri ile bluetooth üzerinden arkadaşlık kurabiliyordunuz benim
telefonumda hala yüklüdür ama nice zamandır kullanmıyorum : )

Bluehoo da zamanında nokia'nın da sensor ile denediği bir arkadaş çevresi edinme yöntemini kullanıyormuş yani tamamen aynı mantık
üzerine kurulu ama program farklı bluetooth ile bu tip bir iletişim kurmak isteyenlerin deneyebileceği güzel bir program diye düşünüyorum.

teşekkürler............................

Geri