biz neyiz?

wilkommen

Banned
Reaction score
0
Kardeşlerim...
Bu yapılanlar size neyi anımsatıyor?Böl parçala yönet kimin siyaseti?...Bugun ırak a ne oldu?...

Bu forumda bile bir bölünme var.Bu bölunmenın taraflarına sözüm.Biz neyiz?Bizi oyaladıkları konuya geleyım..

Sözlerim kısa ve öz olucak lutfen herkez okusun...

Hepimiz Atatürk çocuklarıyız ve müslümanız elhamdülillah..

1-)
Türban türban diyorlar bu türban nereden çıkdı bız yenımı müslüman olduk?Türbanla baş örtüsü çok farklı şeylerdir.Baş örtüsü annelerimizin,bacılarımızın saçlarını kapatmak amacıyla başlarına bağladıkları bezdir.
Kuran-ı kerim türbana sarın heryerinizi kapatın demiyor.Saçınızı görünmüycek şekılde kapatın diyor

2-)biz müslümanız müslümanlar kardeştir diyenlere...
MADEM MÜSLÜMANLAR KARDEŞTİ OSMANLI YIKILIRKEN ATATÜRK ANKARADA CUMHURIYETIN TEMELLERİ Nİ ATARKEN PADİŞAHIN Bİ TARAFI TUTUŞUPDA YAPDIĞI CİHAT ÇAĞRISINA İSLAM DÜNYASINDAN GELEN YANIT NEYDİ???

HİÇ KİMSE ORALI OLMADI, ÖYLE KALSA GENE İYİYDİ,ARAPLAR NE YAPDI İNGİLİZLERLE BİRLİK OLUP M.KEMAL VE TÜRK ORDULARINI KANAL CEPHESİNDE SIRTINDAN VURDU!!!

BUMU ALLAHIN EMRİ?BUMU DİN KARDEŞLİĞİ?ŞUNU ANLAYIN ARKADAŞLAR DİN KARDEŞLİĞİ ARTIK YOK O ESKIDENMIS ARTIK ÇIKAR KARDEŞLİĞİ VAR!!!!

SÖYLENECEK ÇOK FAZLA ŞEY VAR AMA EŞŞEĞE ALTIN SEMER VURMUSLAR EŞŞEK GENE EŞŞEK.....:vur:vur:vur

gerçekten haklısın kardeşim saol bu konu için...

Sen Saol Arkadaşım Keşke Herkez Bunu Gorebılse Kuran-ı Kerim-i Ve Dediklerini Anlasa Türban Nerden Bıze Mal Edıldı Gorebılse...

Güzel yaklaşım,Dogru yaklaşım ama Türbanın bir şekilde hem kullanılması hemde simge olup,ülkeyi bölmesi lazım...Siyah ve beyaz gibi...

Kardeşlerim...
Bu yapılanlar size neyi anımsatıyor?Böl parçala yönet kimin siyaseti?...Bugun ırak a ne oldu?...

Bu forumda bile bir bölünme var.Bu bölunmenın taraflarına sözüm.Biz neyiz?Bizi oyaladıkları konuya geleyım..

Sözlerim kısa ve öz olucak lutfen herkez okusun...

Hepimiz Atatürk çocuklarıyız ve müslümanız elhamdülillah..

1-)
Türban türban diyorlar bu türban nereden çıkdı bız yenımı müslüman olduk?Türbanla baş örtüsü çok farklı şeylerdir.Baş örtüsü annelerimizin,bacılarımızın saçlarını kapatmak amacıyla başlarına bağladıkları bezdir.
Kuran-ı kerim türbana sarın heryerinizi kapatın demiyor.Saçınızı görünmüycek şekılde kapatın diyor

2-)biz müslümanız müslümanlar kardeştir diyenlere...
MADEM MÜSLÜMANLAR KARDEŞTİ OSMANLI YIKILIRKEN ATATÜRK ANKARADA CUMHURIYETIN TEMELLERİ Nİ ATARKEN PADİŞAHIN Bİ TARAFI TUTUŞUPDA YAPDIĞI CİHAT ÇAĞRISINA İSLAM DÜNYASINDAN GELEN YANIT NEYDİ???

HİÇ KİMSE ORALI OLMADI, ÖYLE KALSA GENE İYİYDİ,ARAPLAR NE YAPDI İNGİLİZLERLE BİRLİK OLUP M.KEMAL VE TÜRK ORDULARINI KANAL CEPHESİNDE SIRTINDAN VURDU!!!

BUMU ALLAHIN EMRİ?BUMU DİN KARDEŞLİĞİ?ŞUNU ANLAYIN ARKADAŞLAR DİN KARDEŞLİĞİ ARTIK YOK O ESKIDENMIS ARTIK ÇIKAR KARDEŞLİĞİ VAR!!!!

SÖYLENECEK ÇOK FAZLA ŞEY VAR AMA EŞŞEĞE ALTIN SEMER VURMUSLAR EŞŞEK GENE EŞŞEK.....:vur:vur:vur

DOSTUM GENEL OLARAK HAKLISIN AMA BENİM 2. ŞIKKA İTİRAZIM VAR

ARAPLAR ZATEN OSMANLIYI SEVMEZDİ SEVMİYOR DA VA HATTA HALA ARAP IRKINDAN BAŞKA IRKLARIN HAKİKİ MÜSLÜMAN OLAMAYACAĞI KANISINDALAR BUNA SEBEP OLARAKTA HZ. MUHAMMED İN ARAP OLARAK DÜNYAYA GELMESİ

HELE HELE TÜRKLERİN HİLAFETİ ELE GEÇİRMESİ ONLARI ÇOK SİNİRLENDİRMİŞTİ

OSMANLININ SON YILLARINDA HALİFENİN YAPTIĞI CİHAT ÇAĞRISINA İŞTİRAK ETMEYİP KULAK ASMAYIŞLARINA ŞU KILIFI UYGUN GÖRÜYORLAR

'BİZ HALİFEYE KARŞI GELMEDİK; BİZ İSLAM YERİNE BOZKURTA TAPAN ZİHNİYETE KARŞI GELDİK'

BİRAZ ARAŞTIR İSTERSEN

TEŞEKKÜRLER

Akp hedefine ulaşma çabası içinde mi hayır.

Konu Abd nin oyuncağını bulmasıydı ve Abd için bulunmaz bir nimet.

Abd nin dünya da 5 engeli bir de oyuncağı var. Rusya, Ab, Çin, Japonya ve Türkiye engeli, Ortadoğu ise oyucağı. Engellerinden Türkiye yi oyuncağı haline getirebildiğinde yedidüvele meydan okuyan Türkiye ile hedefine ulaşması kolay olacaktır ;)

DOSTUM GENEL OLARAK HAKLISIN AMA BENİM 2. ŞIKKA İTİRAZIM VAR

ARAPLAR ZATEN OSMANLIYI SEVMEZDİ SEVMİYOR DA VA HATTA HALA ARAP IRKINDAN BAŞKA IRKLARIN HAKİKİ MÜSLÜMAN OLAMAYACAĞI KANISINDALAR BUNA SEBEP OLARAKTA HZ. MUHAMMED İN ARAP OLARAK DÜNYAYA GELMESİ

HELE HELE TÜRKLERİN HİLAFETİ ELE GEÇİRMESİ ONLARI ÇOK SİNİRLENDİRMİŞTİ

OSMANLININ SON YILLARINDA HALİFENİN YAPTIĞI CİHAT ÇAĞRISINA İŞTİRAK ETMEYİP KULAK ASMAYIŞLARINA ŞU KILIFI UYGUN GÖRÜYORLAR

'BİZ HALİFEYE KARŞI GELMEDİK; BİZ İSLAM YERİNE BOZKURTA TAPAN ZİHNİYETE KARŞI GELDİK'

BİRAZ ARAŞTIR İSTERSEN

TEŞEKKÜRLER

Arkadaşım bırak allah aşkına ben senin son sarfettiğin söze kesinlikle katılmıyorum ve ben arapların bize saldırmasını sadece örnek olarak göstermıstım.Tarih bilgim babam ve annem sebebiyle yeterli düzeyde allaha şükür yani ben böyle düşünüyorum.. bence sen bunun üzerine çok fazla düşmüşsün.Ben bunu türbanla baş örtüsünü ayırt edemeyen arkadaşlar için söylemiştim.Sanırım sende öyle düşünüyorsun.Saygı duyarım. Eğerki bizi sırtımızdan hançerliyen,veya destek verir gibi görünüp aslında köstekleyenlerın muhappetini açarsak olay çok farklı bir boyut kazanır...

Ve senin dediğine gelicek olursam;Sorarım sana,Eğerki araplar bize yardım etti halifenin yanında yeraldı bizi darboğazdan kurtardı...Ve bu olaylar esnasında Ankara hükümeti pek fazla rol oynamadı...Sence genede padişah herşeyi bırakıp gidermiydi??Ülkeyi ve kendini zor durumdan kurtarıp,M.Kemal'e al buraya cumhurıyet kur dermıydı??
Demezdi değilmi?

Sana söyliyim,böyle bir şey olsaydı...
Padişah Ankara'ya karşı gelir, hükümeti dağatır ve gücünü toplayıp araplarında desteğiyle yeniden osmanlıyı diriltmeye çalışmazmıydı?Bu çok açık değilmi?Araplar gelselerdi..Mustafa Kemal'e cumhuriyet bırakmazlardı!!Padişaha yeni osmanlıyı bırakırlardı!! BUNU BİLE BİLE GELMEDILER..BU ONLARIN ATATÜRK'LE VE ONUN KURACAĞI CUMHURİYETLE PEKDE İLGİLENDİKLERİNİ GÖSTERMEZ!! BUNUNLA BİRLİKTE ONLAR İSLAMI VE HALİFEYİDE ÇİĞNEMİŞ OLDULAR....

Yanlış birşey söylediysem lütfen uyar beni!!!!

çok teşekkurler arkadaşım son derece doğru düşünüyosun keşke herkez bunun farkına varabilse..

Arkadaşım bırak allah aşkına ben senin son sarfettiğin söze kesinlikle katılmıyorum ve ben arapların bize saldırmasını sadece örnek olarak göstermıstım.Tarih bilgim babam ve annem sebebiyle yeterli düzeyde allaha şükür yani ben böyle düşünüyorum.. bence sen bunun üzerine çok fazla düşmüşsün.Ben bunu türbanla baş örtüsünü ayırt edemeyen arkadaşlar için söylemiştim.Sanırım sende öyle düşünüyorsun.Saygı duyarım. Eğerki bizi sırtımızdan hançerliyen,veya destek verir gibi görünüp aslında köstekleyenlerın muhappetini açarsak olay çok farklı bir boyut kazanır...

Ve senin dediğine gelicek olursam;Sorarım sana,Eğerki araplar bize yardım etti halifenin yanında yeraldı bizi darboğazdan kurtardı...Ve bu olaylar esnasında Ankara hükümeti pek fazla rol oynamadı...Sence genede padişah herşeyi bırakıp gidermiydi??Ülkeyi ve kendini zor durumdan kurtarıp,M.Kemal'e al buraya cumhurıyet kur dermıydı??
Demezdi değilmi?

Sana söyliyim,böyle bir şey olsaydı...
Padişah Ankara'ya karşı gelir, hükümeti dağatır ve gücünü toplayıp araplarında desteğiyle yeniden osmanlıyı diriltmeye çalışmazmıydı?Bu çok açık değilmi?Araplar gelselerdi..Mustafa Kemal'e cumhuriyet bırakmazlardı!!Padişaha yeni osmanlıyı bırakırlardı!! BUNU BİLE BİLE GELMEDILER..BU ONLARIN ATATÜRK'LE VE ONUN KURACAĞI CUMHURİYETLE PEKDE İLGİLENDİKLERİNİ GÖSTERMEZ!! BUNUNLA BİRLİKTE ONLAR İSLAMI VE HALİFEYİDE ÇİĞNEMİŞ OLDULAR....

Yanlış birşey söylediysem lütfen uyar beni!!!!

ANLIYORUM. AMA O SON SÖZ BENİM DEĞİL ZAMANIN ARAP LİDERLERİNİN.

TARİH BİLGİNE LAFIM YOK Kİ ZATEN KONULARIN VE YORUMLARINDAN ANLADIĞIM KADARIYLA OLAMAZDA. VE BİRİNCİ PARAGRAFTAKİ SON SATIRLARINA DA KATILIYORUM:goz:

ANCAK DEDİĞİM GİBİ ARAPLAR İÇİN HALİFE HİÇ ÖNEMLİ DEĞİL. YANİ YAVUZ MISIR A GİDİP HALİFELİĞİ ALDIKTAN BU YANA HALİFELİĞİ TANIMIYORLAR

KEZA BİR ÇOK MÜSLÜMAN Şİİ SÜNNİ.. AYRIMINA DÜŞTÜĞÜNDEN BU YANA HALİFE KİM BELLİ DEĞİL

SÖYLEMEK İSTEDİĞİM ARAPLARIN OSMANLIYA YARDIM ETMESİ İÇİN HİÇBİR SEBEPLERİ YOKTU ÇÜNKÜ ONLAR ŞİMDİ DE OLDUĞU GİBİ PARANIN DERDİNDELER

O GÜNLERDE İNGİLİZDEN YANA ŞİMDİ İSE AMERİKA DAN YANALAR SAFLARI BELLİ

BİLİYORSUNKİ ZATEN CİHAT İLANINDA HALİFENİN HİÇ UMUDU YOKTU BİRLEŞMEDEN YANA ALMAN GENERALLERİN ZORUYLA CİHAT İLAN EDİLMİŞTİ

NEYSE O KADARDA MÜHİM DEĞİL BUNLAR ARTIK NİTEKİM DOST BELLİ DÜŞMAN BELLİ

BU ARADA YANLIŞINI DÜZELTMEK HADDİM DEĞİL :melek

TEŞEKKÜRLER

dost belli düşman belli diyorsun kimmiş bunlar söylede bilelim

Teşekkurler arkadaşım cvplrın için burada nokta koyuyorum ben bu tartışmaya daha ileri gidersem sarfediceğim sözler haddim diyil...

Saygılar...

Geri