Sizlere arkadaşımda gelen bir maili paylaşayım kusura bakmayın biraz içimiz kararacak ama...
-----------------------------------------------------------------------------------------------
NE ETİ YİYORUZ ACABA?*
>
>*
>
>
>" Hadi Şimdi de bilmediğiniz yerden et alın ve bilmediğiniz yerden
yemek*
>
>*yiyin bakalım..."*
>
>* *
>
>*Gaziosmanpaşa Hacımaşlı köyü domuz çiftliği'nin suları ve katı
atıkları 300*
>
>*metre mesafedeki Sazlıdere Barajı 'na akıyor. Baraj on milyon
kişinin su*
>
>*
>
>ihtiyacını karşılıyor. Çiftlikte 5 bin domuz var.*
>
>*Türkiye'deki domuz çiftliklerinde yıllık 3 milyon kg. civarında et*
>
>*üretiliyor. Bu
>rakam neredeyse kırmızı et üretiminin yarısı. Üretilen*
>
>*domuzlar otellere, yemek fabrikalarına ve marketlere "kıyma"
şeklinde*
>
>*satılıyor. Domuz etini Salam, sosis olarak da piyasaya sürmek en sık*
>
>*
>
>kullanılan yöntem.*
>
>* *
>
>*
>
>
>*
>
>*Peki neden domuz?*
>
>*
>
>*
>
>*"Dinen yasak olmasına, Türk yemek kültürüne aykırı bulunmasına
rağmen neden*
>
>*
>
>domuz cazip bir konu?"*
>
>* *
>
>*
>
>*
>
>* *
>
>*Çünkü domuz yetiştiriciliği kârlı bir iş. Domuz üretken bir hayvan.*
>
>*Cinslerine ve yaşına göre yılda bir, iki, bazen de üç kez ve her
batında*
>
>*
>
>15-20 'ye kadar varan
>yavru dünyaya getirebiliyor. Bir domuz yılda iki kez*
>
>*doğum yapsa, her batından 10 yavru yaşasa, 20 sene yaşayan bir
domuzun 400*
>
>*yavrusu oluyor. Ve dahası yeni doğmuş bir domuz 4-5 ayda 100 kiloya
kadar*
>
>*
>
>çıkabiliyor.*
>
>*Normal Şartlarda evcil bir domuzun yüzde 30'u yağ olarak
ayrılabilmekte iken*
>
>*bu rakam bazen yüzde 50'yi bulabiliyor.Yani 150 kg'lık bir domuzdan
75*
>
>*
>
>kiloluk yağ elde edilebiliyor. Bu da dana yada koyuna göre tercih*
>
>*edilmesinde önemli bir etken.
>
>*
>
>* *
>
>*Beslenmesi kolay, cam dışında -leş dahil- her şeyi yiyebiliyor. Her
domuz da*
>
>*ortalama 80-100 kiloya*
>
>*ulaştığı zaman kesiliyor. Kaba bir hesapla sadece bu çiftlikten
yılda*
>
>*yaklaşık 1 milyon kg. et çıkıyor.*
>
>*
>
>
>*
>
>*Bu etlerin hangi kanalla, nerelere satıldığı meçhul. Diğer
çiftlikler de göz*
>
>*
>
>önüne alındığında Türkiye'de yaklaşık 3 milyon kg domuz etinin
piyasaya*
>
>*değişik yollarla sürüldüğü ortaya çıkıyor.*
>
>* *
>
>*Türkiye'deki toplam kırmızı et tüketiminin de 6 milyon kg. olduğu
göz önüne*
>
>*alınırsa tablonun vahameti daha da netleşiyor. Kilosu 1ile 3.5
milyon lira*
>
>*
>
>arasında satılan bu domuz etlerinin ağırlıklı olarak kıyma, sucuk,
salam ve*
>
>*sosis olarak satıldığı dile getiriliyor. Çiftlik çalışanlarından
İsmail Türk*
>
>*'ün verdiği bilgiye göre kesilen etler toplu olarak büyük otellere,
yemek*
>
>*fabrikalarına kıyma ve sosis gibi ürünler olarak satılıyor.*
>
>*
>
>*
>
>*Bu ve benzeri çiftliklerden resmi olarak beş firma domuz satın
alıyor:*
>
>*
>
>*
>
>*Çerkezo, Polonez, Nuta, Namet ve
>Şütte ...*
>
>*1. Çerkezo aldığı ürünleri Salam Sosis olarak piyasaya sürerken aynı
zamanda*
>
>*
>
>Teşvikiye'deki Şarküterisinden de nihai tüketiciye ulaşıyor. (ki bu
firmanın*
>
>*bir de TADET adı altında otellere ürün sattığı bir markası daha*
>
>*bulunuyor...) Aynı zamanda butik mağazalarda ve ulusal zincir
>mağazalarda*
>
>*satılan BONUS markalı ürünlerin üreticisi de ÇERKEZO...*
>
>*
>
>*
>
>*2- Ayazağa'daki Çerkezo'nun hemen yanında üretim yapan ŞÜTTE firması
da*
>
>*
>
>salam, sosis ve jambonlarını markasıyla satıyor. Ancak bilinen bu
firmalar*
>
>*ürünleri çeşitli zamanlarda farklı isimlerde*
>
>*piyasaya sürüyor. Daha önce Şütte olarak piyasaya sürülen domuz
mamulleri*
>
>*
>
>son dönemde PIGGY adıyla satılıyor. Üstelik ünlü Amerikan fast food*
>
>*zincirlerinden Little Caesar's Pizza tam 10 yılı aşkın süreden beri
et*
>
>*mamullerini ŞÜTTE
>firmasından temin edip bizlere bir güzel yediriyor.*
>
>* *
>
>*
>
>3- POLONEZ 5 yıl öncesine kadar resmi olarak domuz ürünleri imal edip*
>
>*MİGROS'larda açık açık ürünlerini satarken, son yıllarda %100 dana
etinden*
>
>*ürünler imal ettiğini iddia ediyor.*
>
>*
>
>
>*
>
>*"Peki ya bunları göz göre göre mağazalarında sattıran satın alma
müdürleri*
>
>*
>
>aldıkları rüşvetin yanı sıra bu milletin vebalini aldıklarını da
biliyorlar*
>
>*mı sizce?"*
>
>* *
>
>*POLONEZin ciddi anlamda piyasaya yayılmasındaki en büyük faktör
MIGROS' tur.*
>
>*O dönem Migros 'un et mamulleri satın almasında olan (Şu an oyuncak*
>
>*
>
>reyonunda satın almacılık yapan) Coşkun bey'in büyük paralar
karşılığında*
>
>*POLONEZ'le işbirliği içerisinde olduğunu ve bizzat domuzları bizlere
yediren*
>
>*kişi olduğunu biliyor muydunuz?*
>
>*
>
>
>Peki ya Migros'ta çalışan tüm tezgahtarların eksiksiz olarak her ay
sonunda*
>
>*POLONEZ'in sahibi MUSTAFA AKKAŞ beyden (veya satış müdürü sıfatı ile
çalışan*
>
>*ALI ÖZYAVAŞ 'tan) maaşlarını ve primlerini (bizlere sattıkları et
mamulleri*
>
>*
>
>üzerinden ) aldıklarını biliyor
>muydunuz?*
>
>* *
>
>*Peki METRO GROS MARKETLER'in (Şu anki değil bir önceki) satın
>almacılığını*
>
>*yapan kişinin Şu an BAĞDAT CADDESINDE bulunan Polonez - Barbekü*
>
>*
>
>restoranları'nın sahibi olduğunu biliyor muydunuz?*
>
>* *
>
>*
>
>*
>
>* *
>
>*Peki İzmir'in kalesi olarak görülen KiPA marketler in satın
almacılığını*
>
>*yapan bayanın Polonez'in resmi hissedarı olduğunu biliyor muydunuz?*
>
>*
>
>*
>
>*Peki dünyanın dört yanına uçarken bize yemek hizmeti veren
>USAŞ-GATEGOURMET*
>
>*
>
>firmasının satın almacılığını yapan CEMIL bey'in ÇATALCADA bulunan
yazlık*
>
>*
>
>villasının POLONEZ 'in sahibi ile yan yana olduğunu biliyor musunuz?*
>
>* *
>
>*
>
>PEKİ AMERİKAN FAST FOOD ZINCIRI DOMINO'S PIZZA ve ALMAN EKOLÜ
DR.OETKER*
>
>*PİZZALARIN İÇERİSİNDE POLONEZ ET MAMULLERİNİN KULLANILDIĞINI BİLİYOR*
>
>*MUYDUNUZ?*
>
>*
>*
>
>* *
>
>*PEKİ GİMA MARKALI VE PİYASALARDA SATILAN OPİ MARKALI ÜRÜNLERİ
POLONEZ'İN*
>
>*ÜRETTİĞİNİ VE BUNUN KARŞILIĞINDA NE KADAR PARA YEDİRDİĞİNİ BİLİYOR
MUSUNUZ?*
>
>*
>
>*
>
>*"Peki, sizce Türkiye'de domuz eti yemeyen insan kalmış mıdır?"*
>
>*
>
>*
>
>* *
>
>*
>
>*
>
>*4- NUTA öncelikle 7 TEPE markası ile tanınmakla beraber Güneydeki -
Her şey*
>
>*
>
>dahil - tatil köylerinin bir numaralı tedarikçisi, e tabi yabancı*
>
>*turistlerin yanında yerli turistlerde güme gidiyor. Bu firmalar
özellikle*
>
>*büyük alışveriş merkezlerinde ayrı bir stant açıyorlar. Ancak küçük*
>
>*
>
>Şarküterilerde karışık olarak duruyor ve birçok tüketici farkına
varmadan*
>
>*domuz ürünlerini satın alabiliyor . Üstelik işin ilginç tarafı bu
firma*
>
>*Şimdi de firma tanıtım cd si hazırlamış Carrefour gibi büyük*
>
>*
>
>hipermarketlerde ne kadar hijyenik üretim yaptığını anlatıyor.Ama 7
TEPE*
>
>*SOSIS hafta sonları marketlerde KDV dahil 2.900 YTL ye satılıyor.*
>
>*Çünkü maalesef bu adamlar sosislerin içerisinde hayvan küspesi gibi
lafını*
>
>*bile etmek istemediğimiz katkılar kullanıyorlar . Domuz hammaddeli
salam ve*
>
>*
>
>sosislerin kesiminin yapılıp piyasa sürüldüğü bir başka yer de
NUTA'nın*
>
>*üretimini yapan kişinin işlettiği Dolapdere'deki imalathane.( İDEAL
markalı*
>
>*salam sosis imalatçısı )*
>
>*
>
>*
>
>*5- NAMET ünlü EMINÖNÜ HASIRCILAR ÇARSIŞININ IÇINDE yıllardır tanınan
NAMLI*
>
>*PASTIRMACI'nın modern hali !!! Şu an modern(!) üretim tesisleri
BAYRAMPAŞA*
>
>*
>
>MEGACENTER (GIDA HALI) içinde derme çatma bir imalathaneden öteye*
>
>*geçemeyecek konumda olan ve üretim kapasiteleri aylık -günün 24
saati*
>
>*çalıştıklarını düşünürseniz- 70 tonu geçemeyecek olan bu
imalathanede NAMET*
>
>*ayda 270 ton et mamulü üretiyor ve satıyor.*
>
>*
>
>*
>
>*Bu aradaki 200 tonluk kapasite açığını ise İSTANBUL DIŞINDA ne idüğü*
>
>*
>
>belirsiz imalathanelerde, merdiven altı firmalarda üretim yap tırıp
üzerine*
>
>*' %100 NAMET KALITESI' bastıktan sonra (üretim yeri olarak
>BAYRAMPAŞA'daki*
>
>*adreslerini gösteriyorlar) bizlere afiyetle yediriyorlar.*
>
>*
>
>*
>
>*Carrefour ve diğer tüm zincir mağazalarda POLONEZ'in uyguladığı
benzer*
>
>*
>
>taktikleri uygulayan NAMET bugün kapasitesinin 3 kat üzerinde üretim
yaparak*
>
>*gururla ülkemizi temsil ediyor.*
>
>*
>
>
>*
>
>*Peki, Cem Yılmaz'ın dediği gibi janjanlı ambalaja sahip NAMLI
>pastırmaları*
>
>*
>
>'nın sahipleri olan Engin ve Esen Mepa kardeşlerin aynı zamanda
>Çorlu'daki*
>
>*domuz çiftliklerinin yarı hissesine sahip olduklarını da biliyor
muydunuz?*
>
>* *
>
>* *
>
>* *
>
>*2000 yılında patlak vermiş olan kaçak buffalo etlerinin de NAMLI*
>
>*pastırmaları'nın sahipleri olan Engin ve Esen Mepa kardeşler
tarafından*
>
>*
>
>getirildiğini hatta Bayrampaşa'daki imalathanelerinin gazetecilerin
ve*
>
>*kameraların gözü önünde basıldığını, Engin Mepa'nın Show TV'ye, o
dönemin 1*
>
>*trilyon lirayı kendi elleriyle hediye ettiğini, sonra da Milliyet,
Hürriyet*
>
>*
>
>ve Sabah gazetelerine
>verdikleri dev ilanlarla tüm olanları ve baskınları*
>
>*yalanladıklarını biliyor muydunuz?*
>
>*
>
>*
>
>*NAMLI Pastırmaları nın hem %5 hissesine sahip olan, hem de imalat*
>
>*
>
>müdürlüğünü yapan Muzaffer adındaki şahsın aynı dönemde kardeşi ile
Bağcılar*
>
>*semtinde açmış olduğu imalathanede at ve eşek etinden yaptığı
>pastırmaları*
>
>*dilimleyerek zincir marketlere sattıklarını biliyor muydunuz?*
>
>*
>
>*
>
>*2004 yılında da Uğur Dündar ekibi tarafından basılarak ekranlarda*
>
>*
>
>gösterildiğini hatırlayabildiniz
>mi?*
>
>* *
>
>*Domuz konusunda herkes topu başkasına atıyor. Bu noktada tüketicinin
yapması*
>
>*gereken şeyi Çevre Sağlık İl Müdürlüğü Gıda ve Çevre Kontrol Şubesi
Müdürü*
>
>*
>
>İrfan Yılmaz özetliyor;*
>
>*"- Piyasadaki etleri denetlemek mümkün olmuyor."*
>
>* *
>
>*"Kısacası ne yediğinize dikkat edin. Çok emin olmadığınız
bilmediğiniz*
>
>*markaların ambalaj güzelliğine kanmayın."*
>
>*
>
>*
>
>* *
>
>*
>
>*
>
>*Ömer KIZILIRMAK*
>
>*TÜBITAK-SAGE Planlamalar ve Kalibrasyon Birim Amiri*
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
baştan sona kadar okudum yorum yapmak gerekirse Uğur Dündar olayı gerçek
hatta Tv'de izledim ve şahit oldum gerisini bilemeyecem ama tahmini bile korkunç....
-----------------------------------------------------------------------------------------------
NE ETİ YİYORUZ ACABA?*
>
>*
>
>
>" Hadi Şimdi de bilmediğiniz yerden et alın ve bilmediğiniz yerden
yemek*
>
>*yiyin bakalım..."*
>
>* *
>
>*Gaziosmanpaşa Hacımaşlı köyü domuz çiftliği'nin suları ve katı
atıkları 300*
>
>*metre mesafedeki Sazlıdere Barajı 'na akıyor. Baraj on milyon
kişinin su*
>
>*
>
>ihtiyacını karşılıyor. Çiftlikte 5 bin domuz var.*
>
>*Türkiye'deki domuz çiftliklerinde yıllık 3 milyon kg. civarında et*
>
>*üretiliyor. Bu
>rakam neredeyse kırmızı et üretiminin yarısı. Üretilen*
>
>*domuzlar otellere, yemek fabrikalarına ve marketlere "kıyma"
şeklinde*
>
>*satılıyor. Domuz etini Salam, sosis olarak da piyasaya sürmek en sık*
>
>*
>
>kullanılan yöntem.*
>
>* *
>
>*
>
>
>*
>
>*Peki neden domuz?*
>
>*
>
>*
>
>*"Dinen yasak olmasına, Türk yemek kültürüne aykırı bulunmasına
rağmen neden*
>
>*
>
>domuz cazip bir konu?"*
>
>* *
>
>*
>
>*
>
>* *
>
>*Çünkü domuz yetiştiriciliği kârlı bir iş. Domuz üretken bir hayvan.*
>
>*Cinslerine ve yaşına göre yılda bir, iki, bazen de üç kez ve her
batında*
>
>*
>
>15-20 'ye kadar varan
>yavru dünyaya getirebiliyor. Bir domuz yılda iki kez*
>
>*doğum yapsa, her batından 10 yavru yaşasa, 20 sene yaşayan bir
domuzun 400*
>
>*yavrusu oluyor. Ve dahası yeni doğmuş bir domuz 4-5 ayda 100 kiloya
kadar*
>
>*
>
>çıkabiliyor.*
>
>*Normal Şartlarda evcil bir domuzun yüzde 30'u yağ olarak
ayrılabilmekte iken*
>
>*bu rakam bazen yüzde 50'yi bulabiliyor.Yani 150 kg'lık bir domuzdan
75*
>
>*
>
>kiloluk yağ elde edilebiliyor. Bu da dana yada koyuna göre tercih*
>
>*edilmesinde önemli bir etken.
>
>*
>
>* *
>
>*Beslenmesi kolay, cam dışında -leş dahil- her şeyi yiyebiliyor. Her
domuz da*
>
>*ortalama 80-100 kiloya*
>
>*ulaştığı zaman kesiliyor. Kaba bir hesapla sadece bu çiftlikten
yılda*
>
>*yaklaşık 1 milyon kg. et çıkıyor.*
>
>*
>
>
>*
>
>*Bu etlerin hangi kanalla, nerelere satıldığı meçhul. Diğer
çiftlikler de göz*
>
>*
>
>önüne alındığında Türkiye'de yaklaşık 3 milyon kg domuz etinin
piyasaya*
>
>*değişik yollarla sürüldüğü ortaya çıkıyor.*
>
>* *
>
>*Türkiye'deki toplam kırmızı et tüketiminin de 6 milyon kg. olduğu
göz önüne*
>
>*alınırsa tablonun vahameti daha da netleşiyor. Kilosu 1ile 3.5
milyon lira*
>
>*
>
>arasında satılan bu domuz etlerinin ağırlıklı olarak kıyma, sucuk,
salam ve*
>
>*sosis olarak satıldığı dile getiriliyor. Çiftlik çalışanlarından
İsmail Türk*
>
>*'ün verdiği bilgiye göre kesilen etler toplu olarak büyük otellere,
yemek*
>
>*fabrikalarına kıyma ve sosis gibi ürünler olarak satılıyor.*
>
>*
>
>*
>
>*Bu ve benzeri çiftliklerden resmi olarak beş firma domuz satın
alıyor:*
>
>*
>
>*
>
>*Çerkezo, Polonez, Nuta, Namet ve
>Şütte ...*
>
>*1. Çerkezo aldığı ürünleri Salam Sosis olarak piyasaya sürerken aynı
zamanda*
>
>*
>
>Teşvikiye'deki Şarküterisinden de nihai tüketiciye ulaşıyor. (ki bu
firmanın*
>
>*bir de TADET adı altında otellere ürün sattığı bir markası daha*
>
>*bulunuyor...) Aynı zamanda butik mağazalarda ve ulusal zincir
>mağazalarda*
>
>*satılan BONUS markalı ürünlerin üreticisi de ÇERKEZO...*
>
>*
>
>*
>
>*2- Ayazağa'daki Çerkezo'nun hemen yanında üretim yapan ŞÜTTE firması
da*
>
>*
>
>salam, sosis ve jambonlarını markasıyla satıyor. Ancak bilinen bu
firmalar*
>
>*ürünleri çeşitli zamanlarda farklı isimlerde*
>
>*piyasaya sürüyor. Daha önce Şütte olarak piyasaya sürülen domuz
mamulleri*
>
>*
>
>son dönemde PIGGY adıyla satılıyor. Üstelik ünlü Amerikan fast food*
>
>*zincirlerinden Little Caesar's Pizza tam 10 yılı aşkın süreden beri
et*
>
>*mamullerini ŞÜTTE
>firmasından temin edip bizlere bir güzel yediriyor.*
>
>* *
>
>*
>
>3- POLONEZ 5 yıl öncesine kadar resmi olarak domuz ürünleri imal edip*
>
>*MİGROS'larda açık açık ürünlerini satarken, son yıllarda %100 dana
etinden*
>
>*ürünler imal ettiğini iddia ediyor.*
>
>*
>
>
>*
>
>*"Peki ya bunları göz göre göre mağazalarında sattıran satın alma
müdürleri*
>
>*
>
>aldıkları rüşvetin yanı sıra bu milletin vebalini aldıklarını da
biliyorlar*
>
>*mı sizce?"*
>
>* *
>
>*POLONEZin ciddi anlamda piyasaya yayılmasındaki en büyük faktör
MIGROS' tur.*
>
>*O dönem Migros 'un et mamulleri satın almasında olan (Şu an oyuncak*
>
>*
>
>reyonunda satın almacılık yapan) Coşkun bey'in büyük paralar
karşılığında*
>
>*POLONEZ'le işbirliği içerisinde olduğunu ve bizzat domuzları bizlere
yediren*
>
>*kişi olduğunu biliyor muydunuz?*
>
>*
>
>
>Peki ya Migros'ta çalışan tüm tezgahtarların eksiksiz olarak her ay
sonunda*
>
>*POLONEZ'in sahibi MUSTAFA AKKAŞ beyden (veya satış müdürü sıfatı ile
çalışan*
>
>*ALI ÖZYAVAŞ 'tan) maaşlarını ve primlerini (bizlere sattıkları et
mamulleri*
>
>*
>
>üzerinden ) aldıklarını biliyor
>muydunuz?*
>
>* *
>
>*Peki METRO GROS MARKETLER'in (Şu anki değil bir önceki) satın
>almacılığını*
>
>*yapan kişinin Şu an BAĞDAT CADDESINDE bulunan Polonez - Barbekü*
>
>*
>
>restoranları'nın sahibi olduğunu biliyor muydunuz?*
>
>* *
>
>*
>
>*
>
>* *
>
>*Peki İzmir'in kalesi olarak görülen KiPA marketler in satın
almacılığını*
>
>*yapan bayanın Polonez'in resmi hissedarı olduğunu biliyor muydunuz?*
>
>*
>
>*
>
>*Peki dünyanın dört yanına uçarken bize yemek hizmeti veren
>USAŞ-GATEGOURMET*
>
>*
>
>firmasının satın almacılığını yapan CEMIL bey'in ÇATALCADA bulunan
yazlık*
>
>*
>
>villasının POLONEZ 'in sahibi ile yan yana olduğunu biliyor musunuz?*
>
>* *
>
>*
>
>PEKİ AMERİKAN FAST FOOD ZINCIRI DOMINO'S PIZZA ve ALMAN EKOLÜ
DR.OETKER*
>
>*PİZZALARIN İÇERİSİNDE POLONEZ ET MAMULLERİNİN KULLANILDIĞINI BİLİYOR*
>
>*MUYDUNUZ?*
>
>*
>*
>
>* *
>
>*PEKİ GİMA MARKALI VE PİYASALARDA SATILAN OPİ MARKALI ÜRÜNLERİ
POLONEZ'İN*
>
>*ÜRETTİĞİNİ VE BUNUN KARŞILIĞINDA NE KADAR PARA YEDİRDİĞİNİ BİLİYOR
MUSUNUZ?*
>
>*
>
>*
>
>*"Peki, sizce Türkiye'de domuz eti yemeyen insan kalmış mıdır?"*
>
>*
>
>*
>
>* *
>
>*
>
>*
>
>*4- NUTA öncelikle 7 TEPE markası ile tanınmakla beraber Güneydeki -
Her şey*
>
>*
>
>dahil - tatil köylerinin bir numaralı tedarikçisi, e tabi yabancı*
>
>*turistlerin yanında yerli turistlerde güme gidiyor. Bu firmalar
özellikle*
>
>*büyük alışveriş merkezlerinde ayrı bir stant açıyorlar. Ancak küçük*
>
>*
>
>Şarküterilerde karışık olarak duruyor ve birçok tüketici farkına
varmadan*
>
>*domuz ürünlerini satın alabiliyor . Üstelik işin ilginç tarafı bu
firma*
>
>*Şimdi de firma tanıtım cd si hazırlamış Carrefour gibi büyük*
>
>*
>
>hipermarketlerde ne kadar hijyenik üretim yaptığını anlatıyor.Ama 7
TEPE*
>
>*SOSIS hafta sonları marketlerde KDV dahil 2.900 YTL ye satılıyor.*
>
>*Çünkü maalesef bu adamlar sosislerin içerisinde hayvan küspesi gibi
lafını*
>
>*bile etmek istemediğimiz katkılar kullanıyorlar . Domuz hammaddeli
salam ve*
>
>*
>
>sosislerin kesiminin yapılıp piyasa sürüldüğü bir başka yer de
NUTA'nın*
>
>*üretimini yapan kişinin işlettiği Dolapdere'deki imalathane.( İDEAL
markalı*
>
>*salam sosis imalatçısı )*
>
>*
>
>*
>
>*5- NAMET ünlü EMINÖNÜ HASIRCILAR ÇARSIŞININ IÇINDE yıllardır tanınan
NAMLI*
>
>*PASTIRMACI'nın modern hali !!! Şu an modern(!) üretim tesisleri
BAYRAMPAŞA*
>
>*
>
>MEGACENTER (GIDA HALI) içinde derme çatma bir imalathaneden öteye*
>
>*geçemeyecek konumda olan ve üretim kapasiteleri aylık -günün 24
saati*
>
>*çalıştıklarını düşünürseniz- 70 tonu geçemeyecek olan bu
imalathanede NAMET*
>
>*ayda 270 ton et mamulü üretiyor ve satıyor.*
>
>*
>
>*
>
>*Bu aradaki 200 tonluk kapasite açığını ise İSTANBUL DIŞINDA ne idüğü*
>
>*
>
>belirsiz imalathanelerde, merdiven altı firmalarda üretim yap tırıp
üzerine*
>
>*' %100 NAMET KALITESI' bastıktan sonra (üretim yeri olarak
>BAYRAMPAŞA'daki*
>
>*adreslerini gösteriyorlar) bizlere afiyetle yediriyorlar.*
>
>*
>
>*
>
>*Carrefour ve diğer tüm zincir mağazalarda POLONEZ'in uyguladığı
benzer*
>
>*
>
>taktikleri uygulayan NAMET bugün kapasitesinin 3 kat üzerinde üretim
yaparak*
>
>*gururla ülkemizi temsil ediyor.*
>
>*
>
>
>*
>
>*Peki, Cem Yılmaz'ın dediği gibi janjanlı ambalaja sahip NAMLI
>pastırmaları*
>
>*
>
>'nın sahipleri olan Engin ve Esen Mepa kardeşlerin aynı zamanda
>Çorlu'daki*
>
>*domuz çiftliklerinin yarı hissesine sahip olduklarını da biliyor
muydunuz?*
>
>* *
>
>* *
>
>* *
>
>*2000 yılında patlak vermiş olan kaçak buffalo etlerinin de NAMLI*
>
>*pastırmaları'nın sahipleri olan Engin ve Esen Mepa kardeşler
tarafından*
>
>*
>
>getirildiğini hatta Bayrampaşa'daki imalathanelerinin gazetecilerin
ve*
>
>*kameraların gözü önünde basıldığını, Engin Mepa'nın Show TV'ye, o
dönemin 1*
>
>*trilyon lirayı kendi elleriyle hediye ettiğini, sonra da Milliyet,
Hürriyet*
>
>*
>
>ve Sabah gazetelerine
>verdikleri dev ilanlarla tüm olanları ve baskınları*
>
>*yalanladıklarını biliyor muydunuz?*
>
>*
>
>*
>
>*NAMLI Pastırmaları nın hem %5 hissesine sahip olan, hem de imalat*
>
>*
>
>müdürlüğünü yapan Muzaffer adındaki şahsın aynı dönemde kardeşi ile
Bağcılar*
>
>*semtinde açmış olduğu imalathanede at ve eşek etinden yaptığı
>pastırmaları*
>
>*dilimleyerek zincir marketlere sattıklarını biliyor muydunuz?*
>
>*
>
>*
>
>*2004 yılında da Uğur Dündar ekibi tarafından basılarak ekranlarda*
>
>*
>
>gösterildiğini hatırlayabildiniz
>mi?*
>
>* *
>
>*Domuz konusunda herkes topu başkasına atıyor. Bu noktada tüketicinin
yapması*
>
>*gereken şeyi Çevre Sağlık İl Müdürlüğü Gıda ve Çevre Kontrol Şubesi
Müdürü*
>
>*
>
>İrfan Yılmaz özetliyor;*
>
>*"- Piyasadaki etleri denetlemek mümkün olmuyor."*
>
>* *
>
>*"Kısacası ne yediğinize dikkat edin. Çok emin olmadığınız
bilmediğiniz*
>
>*markaların ambalaj güzelliğine kanmayın."*
>
>*
>
>*
>
>* *
>
>*
>
>*
>
>*Ömer KIZILIRMAK*
>
>*TÜBITAK-SAGE Planlamalar ve Kalibrasyon Birim Amiri*
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
baştan sona kadar okudum yorum yapmak gerekirse Uğur Dündar olayı gerçek
hatta Tv'de izledim ve şahit oldum gerisini bilemeyecem ama tahmini bile korkunç....