Biz kurduk, biz koruyacağız!

LOOPUSED

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0
Biz kurduk, biz koruyacağız!

Sultan Alparslan ve alperenlerini Malazgirt Ovasında, Sultan Fatih’i ve ordusunu Bizans Surları önünde ve bu milleti Çanakkale’de yedi düvele karşı bir araya getiren ruh; “Hakkıdır Hakka Tapan Milletimin İstiklal” inancıdır.

Bu inançla bağımsızlığından asla ödün vermeyen bu millet, hüküm sürdüğü coğrafyalarda farklı ırkları, dilleri, dinleri bir arada, kardeşçe yaşatabilmeyi başarmıştır. Farklı özelliklerdeki tüm bu unsurlar, tek bir vatan coğrafyasında, dillerini, inançlarını, yaşam biçimlerini değiştirmeye zorlanmadan, özgürce hayat sürmüşlerdir. Cumhura (vatandaşlarına) saygılı ve adil her devlet, daha güçlü ve uzun ömürlü olur. Nitekim insanlık tarihi bunun örnekleriyle doludur. İnsanlığa, farklılıkların bir arada nasıl yaşayabileceği konusunda örnek olmuş bir medeniyetin mirasçılarıyız.

Ülkemiz ve milletimizin istikbal ve istiklali için, türkü, kürdü, lazı, arabı, çerkezi, alevisi ve sünnisiyle hep birlikte mücadele eden ecdadımız, kendi medeniyetini ve aslını inkâr edebilecek bir neslin yetişebileceğini hayal dahi edemezlerdi…

İçimizdeki ihanet odaklarının batılılaşma tezgâhlarıyla bozulan toplumun gafletiyle yıktırılan Osmanlı’nın büyük medeniyet mirası üzerinde yeni, genç bir devlet kuruldu.

90 yıl önce genç Türkiye Cumhuriyetini kuranlar; ittihatçıların komplolarıyla milletimizin tarihine ters politikalar uygulayarak millete tuzak kurmalarının ve bizleri bölme planlarının bugün boşa çıkarıldığını görselerdi, bunu başaran evlatlarıyla tabii ki gurur duyarlardı. Bizlere yıllarca enjekte ettikleri, tarihimize ve medeniyetimize yabancı virüslere rağmen Türkiye Cumhuriyeti’nin maddi ve manevi sahadaki tekrar dirilişi karşısında, mutluluktan Rabbimize şükür secdelerine kapanırlardı.

Ecdadımızın kan ve gözyaşıyla yoğurduğu, tekbir, salavat ve dualarla temelini attığı bu genç Cumhuriyeti, asli unsuru olan cumhuru (vatandaşlarıyla) ile kucaklaştırarak, devletimizin içine sızmış derin güçlerin ihanetlerinden kurtarmak, hak ve adaleti hâkim kılmak için çalışmak, tabii ki bizim öncelikli vazifelerimizdendir.

Bu vazifenin ağırlığı devasa bir coğrafyayı omuzlamaktır. Bugün dar bir alana ‘hapsedilen’ vatan evlatları, ecdatlarının çok değil bundan yüz yıl önceki sınırlarının umudu olmakla kalmamış, tüm dünya mazlumlarının umudu olmuşlardır.

Tarihi sürece yaptığımız atıflara bakarak, bizim; “saltanat döneminin özlemi” içerisinde olduğumuzu zannedenlere cevabımız; bu ülkede saltanatı isteyecek tek bir akl-ı evvelin olmayacağı, olamayacağıdır. Onlar da gayet iyi bilirler ki, bizim saltanatla mücadelemizin başlangıcı Kerbela’ya uzanır. Kerbela’nın kızgın kumlarında verilen bu şanlı mücadele, İslam ümmetinin genlerine “Saltanata ve zalim idareciye başkaldırı” ruhunu işlemiştir. Aslında tam aksine bizlere bu haksız eleştirileri yapanların kendi sulta ve saltanatları için ne tür entrikalara müracaat ettikleri ayan beyan ortadadır.

Cumhuriyet adının esamesinin okunmadığı ve yıllarca sadece bir gazete adı olarak kaldığı bu ülkede, cumhurun yani halkın iradesiyle seçilmiş Meclis’in reyleriyle göreve gelen Cumhurbaşkanımızın vereceği “Cumhuriyeti Kutlama Resepsiyonu”nu ‘başörtüsü’ nedeniyle protesto edenler, acaba aynı tavrı, misafirlerini Çankaya’da çarşafıyla karşılayan ‘First Lady’ Latife Hanım’ın katılacağı Mustafa Kemal’in daveti karşısında da gösterebilirler miydi?

Daha dün ülkemizi işgale gelen İngiliz ve Fransız dillerini okullarımızda okutmayı mecbur edenler (ki bizim fikrimize göre her dil önemlidir), İstiklal savaşında bizlerle beraber omuz omuza mücadele eden kürt kardeşlerimizin dillerini öğrenmek ve öğretmek istemelerine yıllarca niçin karşı oldular? Bu ülkenin bir gerçeği olan Alevi kardeşlerimizin taleplerine yıllarca niçin kulaklarını tıkadılar? İnandığı gibi yaşamak isteyenlerin önüne yıllarca niçin engeller koydular? İnancın, kültürün, hak ve hürriyetlerin özgür olmasından yıllarca niçin bu kadar korktular?

Bu soruların tek bir cevabı var! Yasakçı zihniyet, Cumhur ve Cumhuriyet’ten korktu! Onların dışında kalan cumhur, sadece vergi verecek, talimatlara uyacak, evlatlarını askere gönderecek ama asla seçkin zümreye müdahale etmeyecekti! Yönetilen Cumhur, yöneten ise aristokrat zümre olacaktı! Üreten yöneten onlar, tüketen ve yönetilen cumhur yani halk olacaktı! Bu insanlar kendilerini ülkenin tek sahibi zannediyorlardı.. Ama bu ülke artık değişiyor dostlarım… Egemen ve derin güçlerin hâkim olduğu bir devlet yapısından, hukukun hâkim olduğu bir devlet anlayışına geçiliyor… Şu anda yaşananlar bunun sancıları…

Cumhurun (vatandaşlarımızın) inancından, mezhebinden, meşrebinden, dilinden ve ırkından korkmayan bir Cumhuriyet idaresinde yaşamak istiyoruz. Bunları bir tehlike değil zenginlik olarak gören, her kesimin devlet imkânlarından her alanda eşit olarak yararlanabildiği bir Cumhuriyet idaresinde yaşamak istiyoruz… Kimilerinin beyaz, kimilerinin zenci olarak görülmediği, Eşitliğin, Adaletin ve Özgürlüğün Hâkim Olduğu bir Cumhuriyet idaresinde yaşamak istiyoruz.

Cumhuriyet, Hak adına, halkın özgür ve söz sahibi olduğu bir rejimin adıysa, bizim anlayışımızda bu sistemin temelleri eşsiz önderimiz HZ. Muhammed’in (s.a.v) “VEDA HUTBESİNDE” atılmıştır. O evrensel bildiri, hâlâ tüm insanlığa hak ve hürriyetler beyannamesi olarak ışık olmaya devam etmektedir ve kıyamete kadar da devam edecektir. Bu inanç ve kararlılıkla diyoruz ki, CUMHURİYETİ HEP BİRLİKTE KURDUK, O’NU HEP BİRLİKTE KORUYACAĞIZ İNŞALLAH.

Yüzünüzden tebessüm, dilinizden dua eksilmesin.

KAYNAK

Kendi fikirlerini empoze edebilmek için konudan konuya atlayıp beğendiği yerleri çekerek anlatmaya çalışan anca bilgisiz insanları kandırabilecek bir yazı.. Şimdi hemen atlama kaynağı eleştiriyor diye.. Kaynağı falan eleştirmiyorum(kaynağın ne oldugunu zaten biliyorum) bu yazıya kendi yorumumu yapıyorum..

Hürriyet ve itilaf partisinin bugünkü sürümlerinin hoşuna gidebilecek bir yazı.. Hani o günlerle bağdaştırmaya çalışıyor ya aklı sıra bende yardımcı olayım dedim....

Peygamberden , Osmanlı'dan ve Mustafa Kemal'den kesitler sunarak " Din de elden gidiyor vatan da elden gidiyor " temalı bir sipariş daha.

hayatının bir gününü de habervaktimden copy paste yapmamaya

diğer kaynakalrı incelemeye ayır..

İçinde yaşadıgın sanal dünyadan çık .....

Kaynakların belli,,,,,,, belli bir empozenin belli insanı olmaktan kurtul

Allah ıslah etsin............

Unutmadan kaynak eleştirisi diye şikayet edip ağlayıp sızlamayı unutma .........

hayatının bir gününü de habervaktimden copy paste yapmamaya

diğer kaynakalrı incelemeye ayır..

İçinde yaşadıgın sanal dünyadan çık .....

Kaynakların belli,,,,,,, belli bir empozenin belli insanı olmaktan kurtul

Allah ıslah etsin............

Unutmadan kaynak eleştirisi diye şikayet edip ağlayıp sızlamayı unutma .........

YOK:)) bu defa rahat ol.. şikayet etmeyecem.. çünkü ben ettikçe banlamaktan yönetimde sıkıldı,baktılarki serbest kürsüde benim karşımda sataşmasız,düz yorum kalite fikir sahibi sol cenahtan kimse kalmadı,clonlarda tek tek çürüdü, bu gidişle sol-kemalist cephe çökmek üzere,en iyisi mesaj yasaklı gibi bir ceza bulundu,da iyi -kötü 3 -5 kişiyle götürüyoruz burasını.. tadı kaçtı bölümün, karşıt kimse kalmadı)) sırf benim yediğim cl0on sayınız 20 dir, ee eskilerden kimse kalmayınca sizin gibiler kaldı, sende gidersen ben ne diye takılayım bu bölüme.. canım sıkılmasın diye es geçiyorum..)) rahat ol .. arada sen gel-sen gidince bir başkası gelsin,nasılsa hepiniz birbiriniz gibi aynı ağızla kaynak sataşmasından başka bir fikir cümlesi göstermiyorsunuz.. alttaki imzamı sırf sizin gibler için seçtim..nolur kaybolmayın,hergün sataşın,hergün küfredin ,sizdeki üslup varken bendeki kefy eksik olmaz..))taki ağzını bozasıya kadar...bekliyorum kaç ssat durabileceksin bakalım..:)

Cumhuriyetin her nimetine küfreden osmanlı aşıklarına tarih dersi gerek. İçinde bir tane bile Türk olmayan saray zenginleşsin diye vergilerle boğuşan Türk, ya tarlalarda yada savaşlarada telef edilmeye çalışıldı. Akraba evliliği zihniyetiyle kalitesini düşürdüğünüz müslüman halkı cahil bırakıp kadınları arap kültürü olan carşafa soktunuz, erkekleride savaşlarda kefene sardınız. Sırtınızdan vuracağına emin olduğunuz gayrimüslimleri askere almayıp soylarını korudunuz, hatta zaman zaman vergilerden muaf tutup müslümanlardan üstün haklar tanıyarak zenginleşmelerini sağladınız. Vay efendim dünyaya hükmeden osmanlıymış, halklar kardeşce yaşarmış palavraları. Gördük kardeşce yaşayan halkların nasıl birbirini boğazladığını, nasıl osmanlıyı defalarca sırtından vurduğunu. Avrupa toplumları kendini geliştirirken ortaçağ zihniyetinden çıkamayan osmanlının yıkılışının suçunu saraya değilde aklını kullanan batılılara atmakta nasıl bir zihniyet oda tartışılır. Batıyı örnek alma fikrini kaba etinden anlayan kişilerde çıkacaktır elbet...

''CUMHURİYETİ HEP BİRLİKTE KURDUK, O’NU HEP BİRLİKTE KORUYACAĞIZ İNŞALLAH.''

''Yüzünüzden tebessüm, dilinizden dua eksilmesin.''

Ve israfil Boruyu üfler :)

YOK:)) bu defa rahat ol.. şikayet etmeyecem.. çünkü ben ettikçe banlamaktan yönetimde sıkıldı,baktılarki serbest kürsüde benim karşımda sataşmasız,düz yorum kalite fikir sahibi sol cenahtan kimse kalmadı,clonlarda tek tek çürüdü, bu gidişle sol-kemalist cephe çökmek üzere,en iyisi mesaj yasaklı gibi bir ceza bulundu,da iyi -kötü 3 -5 kişiyle götürüyoruz burasını.. tadı kaçtı bölümün, karşıt kimse kalmadı)) sırf benim yediğim cl0on sayınız 20 dir, ee eskilerden kimse kalmayınca sizin gibiler kaldı, sende gidersen ben ne diye takılayım bu bölüme.. canım sıkılmasın diye es geçiyorum..)) rahat ol .. arada sen gel-sen gidince bir başkası gelsin,nasılsa hepiniz birbiriniz gibi aynı ağızla kaynak sataşmasından başka bir fikir cümlesi göstermiyorsunuz.. alttaki imzamı sırf sizin gibler için seçtim..nolur kaybolmayın,hergün sataşın,hergün küfredin ,sizdeki üslup varken bendeki kefy eksik olmaz..))taki ağzını bozasıya kadar...bekliyorum kaç ssat durabileceksin bakalım..:)

Bana clon diyen üyelik tarihime baksın
Aynı yılda üye olmuşuz ama sen eskidin doğru...

çÜNKÜ İŞİN GÜCÜN habervakti copy paste

Baydı.

sOL kemalist cephe olmaz kemalizmin solu olmaz...

kEMALİST olmayan bu memleketin evladı olamaz...

Neyzen geldi aklıma

yat kalk Atatürk e dua et demişti.

Heyhat kendini altın sanan tenekelerde paslandı amma laf cambazlığı ile

kendini zımparalayıp satmaya çalışıyor..

Pas girmiş bi kere istediğin kadar zımpara yap istediğn kadar macun çek

İstediğin kadar boya onu .........

Erbabı bilir ........

Şahsen ben gün ışıgında 10 metreden bile sersivinde boyanmış arabayı bilirim....

Servis garantin bana sökmez copy paste user......

Mesajında bende alıntı yaparak bana hitap eder tarzda küfredin gibi bir laf geçMİŞ...
bEnim mesajımda küfür yok etmemde

İmzanı bizim gibiler için seçmişsin iyi etmişsin aferin...

Ey düşmanım diye başlayan tiyniyet ancak sizin gibilere yakışır...

Sen benim düşmanım olamazsın ve hiç kimse benim düşmanım değildir.

Yurdumda benimle birlikte yaşayanları düşman olarak değil

Farklı bir fikre sahip yurttaşım olarak görürüm.

Niyetin ard imzana yansımış oda sana yakışır....

Kaynak sataşması diye ağlama değerli karşı fikri karşıtım (düşmanım değilsin benden farklı düşünmenin mümkün olabilecğini bize Ata mız öğretmişti Cumhuriyeti kurarken ama SİZ KENDİNİZ GİBİ OLMAYANI KENDİNİZE DÜŞMAN İLAN ETMEYİ 80 YIL SONRA ÖĞRENDİNİZ)

bENİM Kİ KAYNAK ELEŞTİRİSİ ÖTESİ

kabugunu kır diyorum

Bakış açını değiştir baktığın yer ve nokta aynı ise gördüğün şeyde aynıdır....

Aman FİKRİ SABİT İLE işimiz Olmaz keyfine bak

Bi daim copy paste aynı yerden

Daralırsan ahmet e ile engin amcaya ugramayıda ihmal etme..

Bir elin parmak sayısının 5/1 kimi zaman ise işine geldikçe 5/3 ü haber kaynağın (pardon kabuğun)
vE üstün felsefi ve düşünsel birikimin İle devam ET..........

Ben herkesin düşüncesine bildigi var diye yaklaşırım ama tutupda 600 yıllık bir imparatorlugu aşşalamaya kalkanın kafasındaki problemin sadece zamanında vatikanda calışan dedesinin yazdıgı mektuplar eline gecmiş vede okuyup kinlenmiş derim gidin yahudi kaynaklarını okumaya devam edin yetmedi ingiliz tarih kitaplarından osmanlıyı ögrenin sonra bir yerlerinizi yırtarcasına kinlenip laf edin size yakışan budur nede olsa benim dedelerim ÇAG AÇIP ÇAĞ KAPATAN kişiler senin dedelerin vatikanda yahudi yosmalıgı yapan kişilerdir belkide vs....

Geri