Birlik, beraberlik taVAN yaptı!

BurakƷ5

Moderatör
Moderatör
Reaction score
0
Dünyanın neresinde olursan ol, bulunduğun yerde de
attachment.php

Özel sektör, kamu ve sivil toplumdan Van için dev işbirliği: Arsa devletten, öğretmen kampüsleri, öğrenci yurtları ve içinde 5 milyon TL bulunan kumbara Turkcell'den, öğrencilere burs TEV'den.

Van'da yaşansa da Türkiye'nin en batısını bile vicdanen ve ruhen sallayan depremin üzerinden yaklaşık 3.5 ay geçti. Felaketin ardından yaşanan çadır felaketleri, bölgeden diğer şehirlere gerçekleşen dramatik göç ve Türkiye'nin tümünde organize edilen yardım seferberlikleri halen akıllarda.

Fakat eğitimin bir dönem tamamen durduğu, eğitimin sürdürülebileceği okulların kullanılamaz hale geldiği Van ve Erciş'te, "hayata dönüş" operasyonu için örnek bir işbirliği bugün gerçekleşti.
Bireysel ve kurumsal münferit yardımların halen devam ettiği Van için, devlet, özel sektör ve sivil toplum bir okul sırasında yanyana geldi ve Türkiye'ye son günlerin en kritik dönem ödevini anlattı.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv ve Türke Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç'un katıldığı toplantıda, "Van için Türkiye Kumbarası" projesi açıklandı.

Proje, Van'da donmak üzere olan eğitimi yeniden ve hızla ısıtmayı hedefliyor.
Projenin ilk ayağı, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tahsis edilen 5 dönüm arazinin üstüne Turkcell tarafından, içinde 2+1 dairelerin bulunacağı ve 100 öğretmeni ikamet ettirecek olan bir öğretmen kampusü inşa edilmesi. Aynı zamanda yine kamunun tahsis ettiği bir başka araziye de çadırdan konteynerlere geçme aşamasında olan ailelerin lise çağındaki 100 çocuğunu barındıracak, Milli Eğitim Bakanlığı kriterlerine uygun bir Van Öğrenci Yurdu inşası.

Her iki projeni de Mart 2012'de yani önümüzdeki ay temel atma işleminin gerçekleştirilmesi ve Eylül 2012'de, yani 7-8 ay içerisinde de hizmete sokulması hedefleniyor.

Projenin ikinci ayağı ise Van'da yaşayan en başarılı 100 endüstri meslek lisesi öğrencisine, liseden mezuniyete kadar Türk Eğitim Vakfı tarafından burs verilmesi.

ONLİNE "VAN İÇİN TÜRKİYE KUMBARASI"
Projenin en büyük sürprizi ise finansmanı olacak. Projenin finansmanı, kamu-özel sektör-sivil toplum ortak hesabında oluşturulan Türkiye Kumbarası'ndan sağlanacak. 5 milyon TL'lik bir çekle ilk yardımın içine atıldığı Türkiye Kumbarası'na halk, iş dünyası veya hayırsever vatandaşlar tarafından yardım toplanacak.
Kumbara'ya yardım, 5283'e "Van" yazarak gönderilmesiyle de yapılabilecek. Gönderilen her bir SMS'le kumbaranın içine 5 TL girecek.
Vakıfbank, Akbank, Garanti Bankası ve Yapı Kredi'den EFT ve havale ile doğrudan nakit yardım gönderilebilecek. Ayrıca kredi kartıyla da online bağış yapılabilecek.
Bağışlar Almanya ve Kıbrıs'tan da gönderilebilecek.

Bugüne kadar yapılan yardım organizasyonlarında oluşan güvensizliği ortadan kaldırmak içinse Turkcell, yapılan yardımı online izleme imkanı getiriyor. Türkiye Kumbarası adresinde yapılan yardımlar online takip edilebilecek. Hatta bağış yapan buradan, yaptığı bağışın hangi eve katkıda bulunduğunu izleyebilecek. Ayrıca toplanan yardımların miktarı her gün güncellenecek. SMS'le yapılan bağışların toplam boyutu her iki saatte bir güncellenerek web sitesinde ilan edilecek. Yapılan nakdi yardımlar sonucunda kumbarada biriken para ise her gün saat 12'de en güncel haliyle görüntülenebilecek.
İlk aşamada yapılacak olan inşaatlar modüler olacak. Yapılacak her yeni yardımla bu inşaatlara yeni inşaatlar ilave edilecek.

KUMBARAYA 60 BİN TL ATANIN ADI YAŞAYACAK

Kampanyanın son ayağı ise bir seferde 60 bin TL'lik yardımda bulunan kişinin kendi ismi veya sonsuza kadar yaşamasını istediği bir yakınının ismi 60 bin TL ile yapılan bir öğretmenevine verilecek. Ayrıca bu bağışı yapan yardımseverin resmi de öğretmenevine asılabilecek.

Bu kapsamda rahmetli anne ve babasının adına ilk evlerden birini 60 bin TL yardımda bulunarak yaptıracağını söyleyen Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, "Çağrımız tüm kişi ve kurumlara; gelin bu kadarla sınırlı kalmasın, Van'da hayatı hep birlikte canlandıralım. Türkiye Kumbarasına atacağınız her bir kuruşla daha çok insanımıza ulaşalım ve Van'ı hep birlikte inşa edelim'" dedi.

Ciliv, projelerin inşa edileceği arazinin büyümeye açık olduğunu dile getirerek, kampanya büyüdükçe bu sayının artacağını söyledi.

"GÖÇÜK ALTINDAKİ 65 KİŞİ 112'YE SMS ATTI!"

Ciliv, 23 Ekim'de Van'da yaşanan 7.2'lik depremin yaşandığı sırada kendisinin yurt dışında olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

''İlk önce telefonuma gelen SMS ile bu felaketi haber aldım. Turkcell adına ilk görevimiz oradaki vatandaşlarımızın iletişim ihtiyacını karşılamaktı. Turkcell çalışanlarımızın da bazıları 4 gün uyumadan oradaki vatandaşlarımıza temel ihtiyaçları olan iletişimi kesintisiz verdiler. Sonra sesle aran '112 acil'i arayan enkaz altında kalmış vatandaşlar telefonu kulaklarına uzatamadıkları için 112'ye SMS atmaya başlamışlar. Bunu İstanbul Maltepe'deki teknikte çalışan arkadaşlarımız fark edince gece gündüz çalışarak, o mesajları decode ettiler ve o vatandaşlara ulaşıldı. Bugün 65 vatandaşımız teknik arkadaşlarımızın çalışmaları icabı hayattalar. Turkcell olarak ilk görevimiz böyle bir felakette iletişimi kesintisiz sağlamaktı.
Şimdi ileriye nasıl bakabilir, onun için buradayız.

ERCİŞ'E MEB İLETİŞİM MERKEZİ
Ciliv, Van'daki önemli sorunlardan birinin de işsizlik olduğuna dikkati çekerek, Van Erciş'te Milli Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi'ni kuracaklarını bildirdi.

Bu merkezi de çok yakın zamanda tamamlayarak faaliyete geçireceklerini dile getiren Ciliv, burada çalışan insanların yüzde 50'sinin engellilerden olaşacağını vurguladı.

Türk Eğitim Vakfı (TEV) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç da Van ve Erciş'te yaşanan depremde hayatlarını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dileyerek, TEV'in yaptığı çalışmalarda daima gençliğe ve eğitime hizmet anlayışında olduğunu anlattı.

Koç, TEV'in bundan önce yaşanan afetlerde de karşılıksız burs sağladığını hatırlatarak, vakfın 175 öğrenciye halen burs vermekte olduğunu kaydetti.

Vakıf, olarak 24 derslikli bir okul yaptırma çalışmalarını da sürdürdüklerini anlatan Koç, bu projenin öğrenci ve öğretmenleri kapsadığı için daha da anlamlı olduğunu ifade etti.

Toplantının sonunda Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv ve TEV Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç, protokol imzaladılar.

HT​

Ekli dosyalar

• 712491_detay.jpg
    712491_detay.jpg
    31 KB · Görüntüleme: 294
Geri