biri yardım etsin allah için...!

seigneure

New member
Reaction score
0
arkadaşlar
Derecelendirme : 1,0
işlemci : Intel ( L ) Pentium ( R ) 4 CPU 3.00 GHz
Bellek ( RAM ) : 446
Sistem Türü : 32 bit işletim sistemi
Bilgisayar adı : pro2000-PC

bilgisayar bu şekilde lakin accayip yavaş..! bana kafayı sıyırtacak...!! ne yapmalıyım...

bu yavaşlık şu üstteki derecelendirme puanıyla mı ilgili?
yoksa format mı atmak gerekiyor..? eğer format lazımsa cd yi takıp bilgisayarı açıp kapattıktan sonra install vista yı işaretlemek yeterlimi kurmak için ? lütfen acil yardım....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

RAM düşük vista için.Vistayı optimize edecek müdahaleler yapmalısın ve bence RAM yükseltemeyeceksen ReadyBoost özelliğini kullanırsan faydasını görürsün.
Optimize ile ilgili birkaç konu var forumda ayrıca programlar da mevcut.

hay ben bu readyboost denilen şeyin taa................... nerde bu lanet şey yahu bulamıyorum lanet olsun bilgisayara lanet olsun yaw lanet...

arkadasim usb flash bellek en az 2 gb takarsan bilgisayarini kapatip tekrar acdiginda aygitin üzerine sag tiklayinca ÖZELLIKLERDEN o aradigin readyboost :) dan faydalanmis oluyorsun .sadece bir bellek gibi ubs deki gerekirse bos alani oraya aktarmak suretiyle RAM RAHATLAMIS OLACAK
bunun icin windows un etkinlesmis olmasi da lazim sorum cikarmadan microsoft dan destek alarak ..sürücü olayi anlarsin ,,, kolay gelsin,, :)

msconfig'den baslanıgtaki calısan yazılımları kapa

yıne msconfigden kapatabılceğın uygulamaların bı lıstesını werıyım sana ordan işin dusmeyeceklerı kapa..

1.0 wermiş sistemine bu kadarda olsa RAm bu puandan fazla werır ekran kartının modelıde dusuk vista için... zorlama pcnı xpye gec derım illede kalcaksan ekran kartı we RAM al readyboost yapmanın tek faydası oyunlarda ortaya cıkar ama senın makinede onları ortaya cıkarıcak potansıyele sahıp değil yanı readyboost senın için gereksız...

hizmetler sekmesındeki genelde kullanılmayan araçlar:

-windows presentatıon fondatıon..
-windows cardspace
-ağ erişim koruması aracısı
-uzaktan erisim oto. bağ. yoneticisi
-uzktan erısım baglantı yonetıcısı
-uzak kayıt defterı
-güvenlik hesapları yonetıcısı
-akıllı kart
-windows yedekleme(yedekleme yapamassın)
-ikincil oturum acma(tek oturum kullanabılırsın kaparsan)
-mic. yazılımı gölge kopya sağlayıcısı
-windows modül yükleyicisi
-WMI performance adaptor
win. media plyr ağ paylasım hızmeti(media playerdaki kitaplıgı ağdan paylasmak içindir kullanıyorsan kapama)
-windows arama(vistanın ünlü hızlı arama sistemi cok kullanıslı ama ram cok kullanıyor calıstır komutundanda istediklerini yapabılrısın 'baslat+R' )
-windows driver foundatıon-kullanıcı modu sürücü...

bunları kapamanın sana yararı olur ayrıca baslat denetim masası üstteki arama bölümüne prog yzarak windows özelliklerini ac weya kapatanda bı kac gereksız uygulama kapatabılırsın..

mesela oynamıyorsan oyunları kapatabılırsın...
faks seceneğinide faks cıhazı kullanmıyorsan kapatabılırsın(her windows sürümünde yok)

umarım yardımcı olabılmısızdır... olduysak bı tskkur ;)))

hocam ramin düşük ama windows 7 yi deneyebilirsin temmuza kadar bedava ayrıca 512 ramle kasmadan sanal makinede çalışıyor

Geri