BirFikrinMiVar?TOBB Sponsorluğunda

//:U.N.G.O.O.D

Altın Üye
Katılım
26 Ara 2006
Mesajlar
7,590
Reaction score
0
Puanları
0
Yaş
37
Konum
[20] DENİZLİ

Kendi işinin patronu olmak isteyenler için en güzel yarışma yeniden başlıyor!

2007’den beri düzenlenen ve bu süreçte 101 farklı üniversiteden 1700 üzerinde başvuru alarak kıran kırana bir mücadeleye ev sahipliği yapan ve her sene birinci gelen girişimcisinin hayalini gerçekleştirip ona şirket kurarak büyük ses getiren girişimcilik yarışmamız bu sene daha güçlü ortaklar ve daha büyük ödüller ile tekrardan karşınızda!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ana sponsorluğunda, LabX ve Özyeğin Üniversitesi önderliğinde, ve WMG (Warwick Manufacturing Group)-University of Warwick, Genç Yönetici ve İşadamları Derneği, Microsoft ve UK Trade and Investment desteği ile yarışmamız girişimci olmak isteyen herkesi tüm seneye yayılmış ve Türkiye’de bir ilk olarak toplam 1.000.000 TL değerinde ödüllü bir girişimcilik serüvenine davet ediyor.


Yarışma, Türkiye’den ve yurtdışından, tüm üniversite öğrencilerine (önlisans, lisans, lisansüstü ve doktora) ve akademisyenlere açıktır. (Sadece öğrenciler bireysel başvurabilir. Grup başvurularında en az bir öğrenci olması kaydıyla yarışmamıza tüm girişimcilerimiz başvurabilirler.)
birFİKRİNmiVAR? bugüne kadar iki genç ve başarılı girişimcinin şirketlerini kurmalarına öncülük etmiştir. birFİKRİNmiVAR? 2007-2008 yarışmasının birincisi olan Begüm Buğdaycı, melek yatırımcıları ile Eylül 2008’de Türkiye’nin ilk deney hayvanı laboratuarı olan Kobay Deney Hayvanları Laboartuarı’nı kurmuş ve bir seneden kısa bir sürede şirket değerini katlamıştır. birFİKRİNmiVAR? 2008-2009 yarışmasının birincisi olan Ahmet Bahadır Özdemir ise, LabX Melek Yatırımcılarından ortakları ile Kasım 2009’da City’s Media isimli şirketini kurmuş ve faaliyetlerine başlamıştır.
Türkiye’de gençler arasında girişimcilik kültürünü geliştirmeyi ve başarı öyküleri yaratmayı hedefleyen birFİKRİNmiVAR? Girişimcilik Serüveni, yurtdışından iş ortakları ve sunduğu fırsatlar ile dünya çapında bir yarışma olmayı hedeflemektedir.
Kendi şirketini kurmak ve 1.000.000 TL değerinde ödüllerin sahibi olmak isteyen, parlak fikir sahibi tüm girişimcileri yarışmamıza bekliyoruz!
yarışmanın amacı

Türkiye’nin en büyük girişimcilik yarışması birFİKRİNmiVAR? Girişimcilik Serüveni, girişimcilik kültürünü yaymak ve yepyeni iş fikirlerini desteklemek amacıyla 2007 senesinden itibaren genç girişimcilerin hayallerini gerçekleştiriyor. birFİKRİNmiVAR? bu kapsamda hedeflerine ulaşmak için büyük bir misyon edinmiştir:

* Ülkemizdeki nitelikli ve gelecek vaat eden üniversite öğrencileri arasında girişimcilik bilincini oluşturmak

* Öğrencilerin yeni iş fikirleri geliştirmelerini teşvik etmek

* Öğrencileri, parlak fikirlerini başarılı iş planlarına dönüştürmeleri sürecinde desteklemek

* Ticari başarı potansiyeli yüksek iş fikirlerinin hayata geçirilmesine yardım etmek

Misyonunu büyük başarı ile devam ettiren birFİKRİNmiVAR?, başladığı günden bu yana her sene bir şirket kurarak şu an 2 genç ve başarılı girişimcinin kendi işlerinin patronu olmasını sağlamıştır.

Hedefimiz yarışmamızı her sene daha da büyüterek global ölçekte bir yarışma yaratmak ve yarının yenilikçi şirketlerine öncülük etmektir.

1. Aşama: İş Fikri Yarışması

Fikrini bul…

Geleceğinize yön verecek bu yarışmaya katılmak için yapmanız gereken ilk olarak fikrinizi bulmak ve 28 Şubat 2010′a kadar ‘Girişimcilik Serüveni Yarışma Formu‘nu web sayfamız üzerinden doldurup göndermektir. İş fikriniz, Ar-Ge çalışması gerektiren bir ürün veya hizmet olabileceği gibi, var olan bir ürün veya hizmetin ticarileşme sürecindeki yenilikçi fikirlerden de oluşabilir. İş fikrinizin değerlendirilmesinde fikrin potansiyeli, uygulanabilirliği ve rekabet ortamı gibi kriterler ölçülecektir.

Ön elemeyi başarıyla geçip ilk 40 proje arasına girecek ekipler, finale kalmak için son viraj olarak seçkin jüri üyelerine fikirlerini en iyi şekilde sunmaya çalışacaklar. Bu heyecanlı sözlü sunumlarda amaç hem fikirleri etkili bir şekilde karşı tarafa aktarabilmek hem de jüri üyelerinin olası sorularını kısaca yanıtlayabilmektir.

Finale kalmaya hak kazanan 20 proje, iş planı yarışmasına ve iş planı çalıştayına doğrudan katılmaya hak kazanacaklardır.

2. Aşama: İş Planı Yarışması

İş planını yap…

Ön elemeyi geçtiniz, jüriye sunumunuzu yaptınız ve ilk 20 ekip arasına girdiniz. Şimdi sıra, seçilmiş ekipler için özel olarak tasarlanmış ve Türk iş dünyasından profesyonellerin birebir katılım sağlayacağı çalıştaya katılmakta ve hayallerini gerçekleştirecek girişimci ekibi seçmekte!

İş fikirlerinizi kapsamlı bir iş planına dönüştürmeniz için profesyonel bir çalıştay düzenlenecek; çalıştay boyunca iş planı hazırlama eğitimleri, seçkin akademisyenler, profesyoneller ve yöneticilerden oluşan çok yönlü bir kadro tarafından verilecektir.

Çalıştay tamamlandıktan sonra sizlere iş planlarınızı hazırlama sürecinde yardımcı olacak Türk iş dünyasından danışmanlar eşlik edecektir. Hazırlanan iş planları, jüriye sözlü olarak sunulduktan sonra kazanan ekipler açıklanacak, ödül töreni ve kokteyli İngiliz Başkonsolosluğu’nda gerçekleşecektir.

Birinci gelen fikir, LabX Melek Yatırımcıları ve Özyeğin Üniversitesi aracılığı ile şirket finansmanı, şirketin İngiltere’de kurulması halinde WMG (Warwick Manufacturing Group), University of Warwick tarafından network ve inkübasyon desteği ile hayata geçirilecek; LabX’in sunacağı kurumsallaşma, pazarlama, İK gibi konulardaki danışmanlık hizmetleri kesintisiz olarak devam edecektir.

Özetin özeti: Girişimcilik serüveninde FİKRİ BULAN ŞİRKETİ KURACAK…
değerlendirme kriterleri

Yarışmanın ilk aşamasında tüm iş fikirleri, aşağıda bulunan kriterler doğrultusunda seçkin bir jüri tarafından değerlendirilecektir. İkinci aşama olan iş planı yarışmasının değerlendirme kriterleri, finale kalan gruplara çalıştay esnasında detaylıca anlatılacaktır.

İş Fikri Yarışması Değerlendirme Kriterleri​

Kriterlerimiz ana başlıkları ile aşağıda belirtildikleri gibi olmalarına rağmen kriterlerin sizi ve hayallerinizi kısıtlamasına izin vermeyin, çünkü her fikir kendine göre özeldir. Pazar potansiyeli çok niş olan bir fikrin finansal getirisi yüksek olabilir. Hatta fikrinizin potansiyeli diğer fikirlerinki kadar yüksek olmasa bile motivasyonunuz ve sunumunuz ile jüriyi kendinize hayran bırakabilir, yine finale kalabilirsiniz. Parlak bir iş fikri, tüm kriterlerin başarılı bir harmanı olacaktır. Bu nedenle tüm hayallerinizi ve fikirlerinizi bekliyoruz.

1. Uygulama Kolaylığı
2. Fikrin Özgünlüğü
3. Pazar Potansiyeli
4. Finansal Getiri
5. Yazılı ve Sözlü Sunum (kısmi olarak sunumda ölçülecek)
6. Fikri Sahiplenme ve Motivasyon (sunumda ölçülecek)

Ödüller ve destekler

Fikirleriniz projeye, projeniz gelecekteki işinize dönüşüyor..


birFİKRİNmiVAR? 2009/10 girişimcilik serüveninde başarılı olanları parasal ödüllerin yanı sıra iş fikirlerini hayata geçirme sürecinde önemli destekler bekliyor.

Birinci Aşamada Başarılı Olanlara Sunulacak Ödüller ve Destekler:

1. Kapsamlı bir iş planı hazırlama çalıştayına katılım hakkı
2. Özel sektör yöneticileri ile birebir çalışma fırsatı
3. İş dünyasından sürpriz konuşmacılar

İkinci Aşamada Başarılı Olanlara Sunulacak Ödüller ve Destekler:

Birinci fikir:

- Hayallerinin şirketini kurmak için LabX Melek Yatırımcıları aracılığı ile 300.000 TL’ye kadar sermaye desteği,

- Şirketin İngiltere’de kurulması halinde WMG (Warwick Manufacturing Group)-University of Warwick İnkübasyon Merkezi‘nden +300.000 TL değerinde ofis alanı masrafları, inkübasyon desteği ve network,

- Özyeğin Üniversitesi’nden 20.000 TL kurulum sermayesi ve 50.000 TL‘lik Yönetici Eğitimi bursu,

- Microsoft‘tan program kriterine uyan tüm şirketlere Microsoft ürünlerini bedava kullanım hakkı veren ücretsiz Microsoft BizSpark üyeliği ve dünyanın en ünlü risk sermaye şirketlerinin toplanacağı EU VC Summit 2010′a katılma ve fikrini sunma fırsatı,

- UKTI sponsorluğunda iş fikrinle ilgili İngiltere’ye bir haftalık iş seyahati,

- İş fikrini hayata geçirme ve finansman temini aşamalarında LabX tarafından profesyonel destek sağlanması ve iş fikri hayata geçtikten sonra işin bir ortağı olarak kurumsallaşma ve

yönetim danışmanlık hizmetlerinin kesintisiz devamı

İkinci fikir:

- WMG (Warwick Manufacturing Group), University of Warwick‘ten 45.000 TL‘lik yüksek eğitim bursu,

- Özyeğin Üniversitesi‘nden 30.000 TL‘lik Yönetici Eğitimi bursu

- Microsoft‘tan program kriterine uyan tüm şirketlere Microsoft ürünlerini bedava kullanım hakkı veren ücretsiz Microsoft BizSpark üyeliği

- Fikriniz melek yatırımcılara sunulduğuda kabul görmesi halinde LabX’ten ve Özyeğin Üniversitesi’nden melek yatırım ve kurulum sermayesi elde etme şansı

Üçüncü fikir:

- WMG (Warwick Manufacturing Group), University of Warwick‘ten 30.000 TL‘lik yüksek eğitim bursu,

- Özyeğin Üniversitesi‘nden 10.000 TL‘lik Yönetici Eğitimi bursu

- Microsoft‘tan program kriterine uyan tüm şirketlere Microsoft ürünlerini bedava kullanım hakkı veren ücretsiz Microsoft BizSpark üyeliği

- Fikriniz melek yatırımcılara sunulduğuda kabul görmesi halinde LabX’ten ve Özyeğin Üniversitesi’nden melek yatırım ve kurulum sermayesi elde etme şansı

Detaylı bilgi için :

birfikrinmivar? - Fikri Bul Şirketi Kur!


Herkese başarılar!



 
Geri
Üst