Bir Vakit Namazi Terk Edeninin Bütün Amelleri Geçersiz

vidocxx

New member
Reaction score
0
BİR VAKİT NAMAZI TERK EDENİNİN BÜTÜN AMELLERİ GEÇERSİZ

Allah (cc) şöyle buyurmaktadır:"Gerçekten sana ve senden öncekilere şöyle vahy olundu: Eğer Allah (cc)'a ortak koşarsan, muhakkak amelin boşa gider. Ve elbette hüsrana uğrayanlardan olursun." (Zümer Suresi: 65)
"Kim küfrederse bütün yaptıkları batıl olmuştur. Ve O, ahirette hüsrana uğrayanlardandır."(Maide Suresi: 5)
Ebu'd-Derda (ra)'den şöyle dedi:
Allah Resulü (sav) buyurdu ki: "Her kim ki bilerek namazı terk ederse bütün amellerini boşa çıkarmıştır."
(Bu Hadis'i İmam-ı Ahmed (rh) Müsned'in de rivayet etmiştir.)
Yukarıdaki ayetlerde, Allah (cc)'a şirk koşanın ve iman'ın gerekleriyle amel etmeyip ele kafir olanların, yapmakta oldukları amellerinin hepsinin batıl olduğu ifade edilmektedir.
Allah (cc) buyuruyor ki:
"Gerçekten kafir olup da Allah (cc) yolundan yüz çevirenler, hak kendilerine belli olduktan sonra elçilere karşı gelenler, Allah (cc)'a hiçbir şeyle zarar veremezler. Allah(cc) onların amellerini boşa çıkarır." (Muhammed Suresi: 32)
Konumuza daha da açıklık getiren başka bir ayette de Allah (cc) şöyle buyuruyor:
"Onlara: 'rüku edin', denildiği zaman, rüku etmezler. Yalanlayıcıların o gün vay haline." (Mürselat Suresi: 48/49)
Tevhid imanına sahip olanlar için Allah (cc)'ın en büyük emirlerinden olan namaz emri kendisine ulaştığı halde Allah (cc)'a itaat edip de namaz kılmayanlar bu isyanları ile yapmakta oldukları salih amellerini de boşa çıkarmaktadırlar. Zira Allah (cc) ve Resulü (sav) 'ne yapılan isyan, yapılan diğer amelleri de batıl eder.
Allah (cc) Kur'an'da şöyle buyuruyor:
"Ey iman edenler Allah (cc)'a ve Resulü (sav)'ne itaat edin de amellerinizi boşa çıkarmayın." (Muhammed Suresi: 33)
Ebu'l-Müleyh'den, şöyle eledi: Biz Bureyde (ra) ile bulutlu bir günde gazada bulunuyorduk. Bureyde (ra) bize hitaben "ikindiyi ilk vaktinde kılınız" dedi. Çünkü Resulullah (sav) "Kim ikindi namazını terk ederse onun bütün amelleri boşa gitmiştir" dedi: (Buhari (553) rivayet etmiştir.)

Rabbim bizleri en zor durmumuzda dahi namazı geriği gibi eda eden kullarından eylesin....
Selam ve dua ile

ya kardeşim bölümün paylaşılanların güzelligine bak yaaaa ALLAH(C.C) RAZI OLSUN KARDEŞ SELAMETLE

kardeş hadiste "Her kim ki bilerek namazı terk ederse bütün amellerini boşa çıkarmıştır" deniliyor. senin attığın başlık insanları Allah-ü Tealanın rahmetinden ümit kesmeye kadar götürür ki bu da bir kayıptır. Allah kullarının tevbesini en iyi bilen ve kabul edendir. lütfen böyle bir meseleyi gündeme getirdiğinde insanları dinden soğutmak değilde ısındırmak için çalışalım. attığın başlığa göre namaz kılmayan veya sadece Cuma namazlarına giden kişiler "aa nasıl olsa yaptıklarımız boşa gidiyormuş o zaman hiç yapmayayım " diyebilir. oyle bir başlık atmışsın ki nerdeyse bir vakit kaçıran kafirdir diyeceksin :) tabiki namazlarımızı hakkıyla eda eteceğiz. Allah-ü Teala biz ona adım attığımızda bize koşacağını söylüyor. kullarına bu kadar rahmet ve şefkatle adalet eden yaratıcımız kaçırdığımız namazlarımızı kaza edip tevbe ettiğiizde kabul edecektir diye düşünüyorum. saygılar

kimseyi karamsarlığa atamazsın arkadaşım ...attığın başlıkla allah resulunun hoşgörüsü nerde pekii.bırakın artık at gözlükleriyle bakmayı...kim zerre kadar iyilik yaparsa muhakkak mukafatını görür..kımde zerre kadar şer yani kötülük yaparsa muhakkak cezasını görür...

Offffffffffffffff

Offffffffffffffffffff............Halimiz Harap valla.Konu cok Guzel,Simdi Uygulamak gerekiyor bence.Ya su Nefis ve Seytan olmasa ne Olurdu.Olmazdi tabi,cunku burasi Imtihan:-(.Allah islah etsin bizleri.

Ellerine saglik arkadasim.

chemy' Alıntı:
kardeş hadiste "Her kim ki bilerek namazı terk ederse bütün amellerini boşa çıkarmıştır" deniliyor. senin attığın başlık insanları Allah-ü Tealanın rahmetinden ümit kesmeye kadar götürür ki bu da bir kayıptır. Allah kullarının tevbesini en iyi bilen ve kabul edendir. lütfen böyle bir meseleyi gündeme getirdiğinde insanları dinden soğutmak değilde ısındırmak için çalışalım. attığın başlığa göre namaz kılmayan veya sadece Cuma namazlarına giden kişiler "aa nasıl olsa yaptıklarımız boşa gidiyormuş o zaman hiç yapmayayım " diyebilir. oyle bir başlık atmışsın ki nerdeyse bir vakit kaçıran kafirdir diyeceksin :) tabiki namazlarımızı hakkıyla eda eteceğiz. Allah-ü Teala biz ona adım attığımızda bize koşacağını söylüyor. kullarına bu kadar rahmet ve şefkatle adalet eden yaratıcımız kaçırdığımız namazlarımızı kaza edip tevbe ettiğiizde kabul edecektir diye düşünüyorum. saygılar

ewet kardeşim oyle bir hadiski bir farz namazı kaşıran kardeşimiz bu dunya gunnu ile 1000 sene cehennnemde oluyo...!!!

saol kardeşim ne kadar ( Güzel Konuşalım )bir insan olduumu hatırlattın bana :(

vidocxx' Alıntı:
BİR VAKİT NAMAZI TERK EDENİNİN BÜTÜN AMELLERİ GEÇERSİZ

Arkadaş bu nasıl başlık..? Diğer konularda dikkat çekmek için ilginç başlıklar atılıyor, atıyorus hep beraber..! Ama burdaki konularda lütfen dikkat çekmek için böyle başlıklar kullanmayın..!
vidocxx' Alıntı:
Ebu'd-Derda (ra)'den şöyle dedi:
Allah Resulü (sav) buyurdu ki: "Her kim ki bilerek namazı terk ederse bütün amellerini boşa çıkarmıştır."
(Bu Hadis'i İmam-ı Ahmed (rh) Müsned'in de rivayet etmiştir.)
Yukarıdaki ayetlerde, Allah (cc)'a şirk koşanın ve iman'ın gerekleriyle amel etmeyip ele kafir olanların, yapmakta oldukları amellerinin hepsinin batıl olduğu ifade edilmektedir.
"Burda Ebu'd-Derda (ra)" diye başlamışsın, "İmam-ı Ahmed (rh) Müsned'in de rivayet etmiştir." Diye bitirmişsin..! Harf hatasımı değilmi bununla ilgili bişi demek istemiyorum..! Çünkü (rh) ne demek ben bilmiyorum..! Açıklarsan sevinirim..! Şimdi böyle bir rivayet vermeden önce bu muhterem zatların kim olduklarını da anlatman gerekir bence..! Peygamberimiz zamanındamı yaşamış, o zamanda yaşamamışlarsa kaç kuşak sonra yaşamış, bu rivayet kaç kulak değiştirmiş ben bilmek, öğrenmek isterim..!
vidocxx' Alıntı:
Tevhid imanına sahip olanlar için Allah (cc)'ın en büyük emirlerinden olan namaz emri kendisine ulaştığı halde Allah (cc)'a itaat edip de namaz kılmayanlar bu isyanları ile yapmakta oldukları salih amellerini de boşa çıkarmaktadırlar. Zira Allah (cc) ve Resulü (sav) 'ne yapılan isyan, yapılan diğer amelleri de batıl eder.
Bu ayettede benim anladığım Allah'a ve Resulü'ne itaat etmeyenlerin amelleri boşa çıkacağı yazıyor..! Direkman bir vakit namazı bile terk etmiş olsan amellerin boşa gidr yazmıyor..! Namaz kılmamanın direkman itaatsizliğe girmesi yoruma kalmış bişi..! Bunu senmi yorumlayıpta böyle bir başlık atıyorsun..?

vidocxx' Alıntı:
ewet kardeşim oyle bir hadiski bir farz namazı kaşıran kardeşimiz bu dunya gunnu ile 1000 sene cehennnemde oluyo...!!!

Bu değer nerden çıktı şimdi ben onuda anlamadım..! Nerde yazıyor bu konuda göremedim ben..!

bazen gercekler insan için acı olabilir kendisinin hoşuna yada davranışına göre ,gercek eger o kişiyi yaptıgı işlerden sogutuyorsa sahışta bi problem vardır bunuda kendinde aramalıdır bu ve bunun gibi yazılar insanı yaptıgı şeylerden sogutuyorsa sorun o şahıslardadır ve bunun olmaması için kendi üzerinde bir şeylerin degişmesi lazım eger kuranın genelini alınırsa bunlar hafif kalın onların yanında burada aslında yaşadıgımız düzen bozuklugundan kaynaklanıyor benim kanaatimce cogunluk olarak şuc bizde degil kanunlarımız bile bizim inancımızın önünde bi duvar olmaya calışıyor böyle olması lazım aslında herşey iyi herşey güzel olursa ozaman promlem var

aslında bende merak ettim bu değerleri nerden buldun die bende bi araştırayım bakayım ama eğer bu değerler yoksa senin uydurduğunu düşünücem ve eğer uyduruosan sana bölümde asla konu dahi açtırtmam islam dini hakkında yorum yapılmaz (ra) buna gelince (rh) sanırım harf hatası ? yazılarınızı yazarken ön izleme yapın harf hatası dahi nelere maal olur biliosunuz biraz daha dikkat konuyu kapatmıyorum bir açıklama yaparsan sevinirim kardeşim.

Geri