Bir Tek Fener'i Unutamadım

-HaKiKaT-

Altın Üye
Reaction score
0
Gittiği her takımı zirveye taşıyan. Euro 2008'in fırtınası Hollanda'yı eleyen Rusya'nın hocası Hiddink, bir tek kovulduğu Fener'i unutamıyor. İşte çok ilginç anıları...
İşte Rusya mucizesini yaratan Guus Hiddink’in ağzından Kadıköy anıları

Kendi ülkesi Hollanda’yı eleyip Rusya’yı yarı finale çıkaran Hiddink, çalıştırdığı her takımı zirveye taşıdı. Tek istinası 1991’de kovulduğu F.Bahçe oldu. Hiddink “İşte benim hayatım” kitabında o yılları anlattı

ABRAMOVİÇ’İN sponsorluğuyla yılda 6 milyon Euro’ya Rusya Milli Takımı’nın teknik direktörü olan Guus Hiddink, Hollanda karşısında oynattığı futbolla tüm dünyayı şoka uğrattı. Adeta 2020’nin futbolunu izleten Hiddink, yeni bir Rus mucizesine imza attı. 7 dil bilen, ’Simyacı’ olarak tanınan, ’Kral’ ve ’Sihirbaz’ lakapları takılan 61 yaşındaki Hiddink, G.Kore, Avustralya, PSV, Rusya gibi yarattığı atletik takımlarla dünya çapında üne sahip.

3 Dünya Kupası ve 2 Avrupa Şampiyonası’nda eleme gruplarından çıkmayı başaran, 3 kez yarı final, 1 kez de çeyrek final oynayan Hiddink, futbola bir kez daha damga vurdu. Böylesine başarılı bir teknik direktörün 2006 yılı sonunda yazdığı ’İşte benim dünyam’ isimli kitabı ise F.Bahçe’deki günleri ile ilgili çok ilginç anıları bir kez daha akıllara getirdi. İşte F.Bahçe’de 9 ay hocalık yapabilen Hiddink’in Kadıköy’lü günlerinden ilginç olaylar:

“PSV’DEN yılda 240 bin mark alıyordum. Metin Aşık 800 bin mark önerdi. Ayrıca villa tahsis etti. Para işleri için notere gittiğimizde “Noter G.Saraylı olsun ki, sorun çıkarsa sizin hakkınızı seve seve korusun ve paranızı alsın” dediler. Ezeli rekabetle o an tanıştım.”

SİGARA PAKETİNDE 11

“KONTRATIMA ’Kadroyu ben yaparım’ maddesi koydurdum. F.Bahçeli yöneticilerin hepsinin kendisine yakın gördüğü bir oyuncusu vardı, sürekli ’Benim oyuncum niye oynamıyor?’ diye şikayet ediyorlardı. Sezon ilerledikçe sigara paketinin üstüne ilk 11 yazıp bana gönderenler bile oldu.”

“F.BAHÇE ile imza aşamasına gelindiğinde hâlâ paramı almamıştım. Başkan Aşık “Merak etme, imzayı at hallederiz” diyordu.. “Hayır” dedim. 2-3 saat sonra gazete kağıdı içinde 800 bin mark geldi ve imzayı attım.”

HALI SAHADA EŞİTTİK

“YÖNETİCİLERLE sık sık yemeğe gidiyorduk. Geceleri halı sahada top oynardık. Sahaya çıktığımızda yönetici, tesis sorumlusu, hatta aşçı hepsi eşitti. Herkesin o anda sadece futbolu düşünmesi beni çok etkilerdi..”

TOPLANTILAR SKANDALDI

“İSTANBUL’DA ilk öğrendiğim kelime toplantıydı. Hep toplantı yapardık ama toplantıda hiç bir şey adam gibi konuşulmazdı. Kısa sürede herkes birbirinin boğazına sarılırdı. Kimse kimseye güvenmezdi.”

6-1 YENİLİNCE TAŞLANDIK

“İLK lig maçımızda Aydınspor bizi 6-1 mağlup etmişti. Maç sonrasında otobüsün perdelerini kapatmak zorunda kaldık çünkü kızgın taraftarlar bizi taş yağmuruna tuttu.”

BANA TUZAK KURDULAR

“ALMANCA bilen bir hanım tesislere gelip beni ailesiyle tanıştırmak istediğini söyledi. Evine gittim, kahve içtim. Kapıdan çıkarken bir anda flaşlar patladı. Tuzağa düştüğümü anladım. Gazetelere manşet olduk.”

OYUNU YUMRUK SANDILAR

“SCHUMACHER’İN bir antrenmanda burnu kanadı. Ona, ’Basına bir oyun oynayalım mı?’ dedim. Kabul etti ve esprili şekilde tartıştık... Gazeteler ertesi gün, ’Hiddink, Schumacher’e yumruk attı’ başlığıyla çıktı.”

www.aktifhaber.com

adamın unutması mümkünmü ? :saskin

Geri